nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 30.august 2022

Den norske ambassaden i Madrid informerer

Utenrikstjenesten har et ansvar for å bistå norske borgere i utlandet.
Nordmenn har likevel ikke et rettslig krav på konsulær bistand fra norsk utenrikstjeneste. Norske myndigheter har heller ingen form for tvangsmyndighet overfor norske borgere i utlandet, og kan ikke pålegge noen å ta imot hjelp. All konsulær bistand forutsetter at den enkelte ber om det. Lurer du på hva ambassaden kan hjelpe deg med?

På regjeringens hjemmesider finner du oversikt over hva ambassaden i Madrid og konsulatene kan hjelpe deg med ved uforutsette hendelser under opphold i Spania. Klikk HER for å lese mer.

Her finner man kontaktinformasjon til Lanzarotes nærmeste konsulat, som ligger i Las Palmas på Gran Canaria.:
Konsul Odd Are Tveit
Visekonsul Lis-Ann Sylling
Konsulær medarbeider Bjørg Karlsen
Adresse: Calle Juan Rejón 67,  5. Planta. 35008 Las Palmas de Gran Canaria
Telefon: +34 928 495 035
Faks: +34 928 495 036

E-post: laspalmas@norskkonsulat.com Åpent mandag–fredag 09–13.  Stengt lørdag og søndag.

Konsulatet i Las Palmas holder stengt følgende helligdager i 2022: 
1. og 6. januar; 1. mars; 14., 15. og 18. april; 17. og 30. mai; 24. juni, 15. august, 8. september; 12. oktober; 1. november; 6., 8. og 26. desember 2022.
Nye rabatter for (nesten) alle passasjerer på lokalbussen
Foto: intercitybus.com

Regjeringen på Lanzarote offentliggjorde siste uke flere busskort-rabatter for å få flere til å ta lokalbussen.
– Vi vil hjelpe innbyggerne på Lanzarote i en tid som er vanskelig for mange, spesielt økonomisk, sa presidenten på øya, Maria Dolores Corujo.
Nå blir det 50 prosent rabatt på de forskjellige typer busskort som selges: Bono residente (for residente), bono joven (ungdom), bona familia numerosa (store familier som reiser sammen), bono discapacidad (funksjonshemmede), bono desempleado (arbeidsledige), bono pensionista (pensjonister), og bono estidiante (studenter).
For de som bruker det vanlige 20 euro bono residente-kortet (som er for ubegrensete reiser) blir kostnaden halvert til 10 euro.

For arbeidere som bruker bono residente canario mer enn 20 ganger i måneden vil dette kortet gi GRATIS reiser. Antall reiser per måned må selvsagt bevises.
For å søke om gratis kort for arbeidere, klikk på DENNE linken, og klikk på «Solicite aqui su Bono Bus» i menyen til venstre.

Har man spørsmål om de forskjellige rabattene, kan man ringe 928 810 100, eller sende en epost til: atencioninformacionciudadana@cabildodelanzarote.com.

Disse tilbudene gjelder i første omgang fra 1.september til 31.desember.

Landsbyfesten i Yaiza starter i dag

Landsbyfesten i Yaiza starter i dag. Nå skal landsbyens skytshelgen feires, Nuestra Señora de los Remedios.

Programmet finner man HER, på spansk, og på engelsk her: (det hjelper å forstørre siden!):

Lørdag 3.september arrangeres det en pilegrimsmarsj fra kl.18.30, et fargerikt opptog:

Fra pilegrimsmarsjen i 2018. Foto: yaiza.es

Torsdag 8.september kl.21 opptrer sangstjernen Pastora Soler, som tidligere har representert Spania i Melodi Grand Prix.

Store problemer med å huse over 500 flyktninger som kom til Lanzarote de siste dagene
Nasjonalpolitiets hovedkvarter i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

I de siste dagene har det kommet 15 båter med flyktninger om bord til Lanzarote. Til sammen kom det over 500 flyktninger, som alle skulle innkvarteres.
Tidligere ble det bygget en teltleir i området bak politistasjonen i Arrecife. Dette mottakssenteret ble raskt overfylt, og man måtte flytte 170 flyktninger til naboøya Fuerteventura.
Kvinner, familier og barn blir alltid skilt fra de enslige som kommer, og innkvarteres på et senter utenfor Arrecife, i Montaña Mina. Videre blir eventuelle flyktninger med korona satt i full isolasjon.

Prosedyrene ved ankomst av nye flyktninger på Lanzarote er at disse innen 72 timer skal overføres til mer permanente mottakssentre på Tenerife og Gran Canaria. Daglig blir derfor 80 til 100 flyktninger overført til Tenerife og Gran Canaria.

Mange har vært kritiske til forholdene på mottakssentrene, både på Lanzarote, Tenerife og Gran Canaria. Spesielt når det regner blir forholdene så dårlige at mange av sentrene nesten blir ubeboelige.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast