Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 26.august 2022

Hola!

Det har vært ei varm uke på solskinnsøya! Nettene har kanskje vært mest plagsomme for noen, med temperaturer på 24-25 grader natten gjennom. Alternativet er verre, så vi klager ikke, og står han selvsagt av!
De neste dagene blir det «bare» 27 grader, før tirsdagen kommer med 30 grader igjen. Dette melder det spanske værinstituttet AEMet.

Graffitien lever

Fra busstoppet ved Las Vistas i Puerto del Carmen. Foto: Lanzaroteposten

Vi får bare håpe at han eller hun som gjorde dette en dag skal reise med sin mor på busstur, og finne ut når bussen går…

Filmpremiere om den kanariske urbefolkningen i kveld

I kveld er det premiere på en ny dokumentarfilm om hvordan skikker fra den kanariske urbefolkningen har overlevd fra det 15.århundre fram til i dag. Memoria Indígena betyr Urfolksminne.

Gjennom intervjuer av gjetere, bønder, utøvere av folkedans og musikk, forskere, biologer, historikere og andre eksperter vil dokumentaren vise at den historiske arven lever i beste velgående.
Filmen viser hvordan tradisjonene har overlevd, med bilder fra dagens gjetere, bønder, saltutvinning, keramikk og kurvfletting, bare for å nevne noen få av aktivitetene.

Filmen vises i den store salen i Jameos del Agua i kveld fredag kl.21. Det er gratis adgang, men publikum måtte be om gratisbilletter.
Billettene forsvant første dagen billettene lå ute, så vi får håpe at filmen vises flere ganger i høst!

Det er den kanariske tv-stasjonen RTVC, Radio Televisión Canaria som har laget dokumentaren, så det er mulig at den vil vises på kanarisk tv.

Her er en liten snutt av filmen:

Fortell meg om osten!

Er man glad i lokal ost fra Lanzarote er stedet Centro Civico (hovedbiblioteket i C/El Forito) i hovedstaden Arrecife i kveld fredag kl.20!

Foto: arrecife.es

«Cuéntame un queso«, «Fortell meg om en ost» er tittelen på et «smakfullt» og gastronomisk foredrag som byens kulturdepartement arrangerer.
Isabel Cabrera heter historiefortelleren, som sier i invitasjonen at «bak enhver ost er det mange historier som kan fortelles».

For å delta må man registrere seg via whatsapp på (0034) 627 336 889.

Rally-sesongen er i gang igjen!

Foto: yaiza.es

Denne helga er det billøp i Yaiza kommune igjen. For andre gang arrangeres Yaiza Rally Sprint, og 46 biler deltar.
Det betyr stengte veier: strekningen Las Breñas-Maciot-Femés-Las Casitas stenges for trafikk i kveld mellom 20.30-23.30, og lørdag fra kl.08.45 til 11.30, og fra 12 til 14.30.

Tips for førstegangsreisende med fly…hva man definitivt IKKE skal gjøre på flyplassen:

Fredagspils er bedre på land!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vår hustegner Erling tok et dykk etter at Lanzaroteposten i forrige uke skrev om at Lanzarote leder et forskningsprosjekt om livet i havet og klimaendringene.
Det er nok tryggere og ikke minst tørrere på kveldens fredagspils, som starter som vanlig fra kl.19 på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
Las Vistas ligger på skrå over gata fra helsesenteret og postkontoret i Puerto del Carmem.

Lanzaroteposten starter en ny serie: Vi besøker flere Teleclubber på Lanzarote!

Guider på Teleclubbene på Lanzarote: Marit og Terje Jansson. Foto: Privat

I morgen lørdag besøker Lanzaroteposten den første av 11 Teleclubber på solskinnsøya!
Våre guider er Marit og Terje Jansson, som siste vinter og vår besøkte hele 11 av øyas Teleclubber. Vet du ikke helt hva en Teleclub er, får du svaret i Lanzaroteposten i morgen lørdag.

Foto: Terje Jansson

Terje, som tidligere jobbet som redaktør i avisa VG har i flere år levert flotte artikler fra Lanzarote til Lanzaroteposten.
Nå kommer det en serie på 11 artikler om øyas Teleclubber, så her får man helt gratis tips og gode råd når man skal besøke spennende restauranter på Lanzarote!

Historiske fakta

1993: UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon erklærer Lanzarote for en BIOSFÆRE,
«et økologisk sted hvor natur og turister skal gå hånd i hånd, et lærested for bærekraftig utvikling som gir opplevelser for alle», står det i erklæringen.

1999: Det første Concord-flyet landet på Lanzarote med passasjerer som skulle på cruise. 
Lanzaroteposten skrev om dette utrolige besøket HER.

Kilde: Historia de Lanzarote

Lanzaroteposten skal ut på reise

I de neste to ukene skal hele redaksjonen, redaktøren, journalister, korrekturleser, kaffekoker og sentralbordet ut på reise.
Det kan bety at nye utgaver av Lanzaroteposten kan bli forsinket, utsatt, glemt, forstyrret eller rett og slett ignorert! Det beklager jeg, men lover å gjøre mitt beste! Eventuelle klager sendes til www.jegsaatjegskullegjoremittbeste.com .

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast