nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 25.august 2022

Arbeidsledigheten blant de unge på Lanzarote er redusert med 68 % 
Arbeidskontoret i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

Ledigheten blant unge mellom 16-25 år gikk drastisk ned i juli i år, sammenlignet med juli i fjor. I fjor var det registrert 1280 unge arbeidsledige på øya, mens det i juli i år var tallet gått ned til 404, en nedgang på 68 prosent.
Det var kommunene Yaiza (Playa Blanca) og Tias (Puerto del Carmen) som hadde størst prosentvise nedgang med henholdsvis 80 og 74 prosent.
En grunn til at flere unge har kommet seg ut av ledighetskøen er at mange har meldt seg på diverse kurs for å bedre sine kvalifikasjoner til fremtidige jobber. Mange har også fått jobb etter fullførte yrkeskurs.

I kveld braker det løs i hovedstaden Arrecife. Det ble dyrt!

Den verdenskjente artisten Luis Fonsi inntar i kveld kl.20 den gedigne scenen som er satt opp på festplassen Recinto Ferial rett over gata for regjeringsbygget. «Noche Perfecta» heter turneen, en perfekt kveld.

Det ble mye styr da det spanske kystdepartementet nektet artisten å ha konserten på stranda ved Gran Hotel, fordi scenen ville bli for stor, spesielt en såkalt «catwalk» ut til publikum. Ordføreren i Arrecife kritiserte denne beslutningen, fordi konserter av lignende størrelse på strender på Kanariøyene tidligere hadde fått tillatelse.

Her er et bilde av scenen torsdag morgen…det er store greier. Man venter kanskje 25 000- 30 000 publikummere dit i kveld:

Foto: Hans Langeland

De fleste av artistens europeiske fans kjenner han fra hans største hit, «Despacito«, selv om Luis Fonsi har hatt en blomstrende karriere i 20 år, laget ti album, og fått ni nr.1-låter på Billboards Hot Latin-liste.

Det er ikke billig å hyre en artist av dette slaget!
Bystyret i Arrecife signerte siste uke en utbetaling på 168 000 euro, ca 1,7 millioner kroner.
Artisten og hans team mottar 123 000 euro, mens resten av pengene skal dekke fly, hotell og rider (Cola bak scenen, vann osv).
Arrangøren venter en 90 minutters konsert i kveld, akkurat det samme som skjedde da artisten holdt konsert i A Coruña tidligere i august.
Konserten er GRATIS for publikum.

Skal man på konserten, og ikke bor i Arrecife, anbefales det å ta buss! Busselskapet setter opp ekstra mange busser inn til hovedstaden denne ettermiddagen og kvelden, og hjem igjen etter at konserten og fyrverkeriet er slutt.

Nye billettpriser i kamelparken fra i dag
Foto: turismolanzarote.com

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere skulle det bli dyrere å ta en kameltur i nasjonalparken denner sommeren.
I dag torsdag gjelder de nye satsene:
Nå koster det 11 euro per person for en kameltur. Reiser man med en turoperatør vil det koste 9,50 euro per person. Barn under tre år går gratis i følge med en voksen.
Kamelene som er i nasjonalparken eies av 40 familier i landsbyen Uga, og 90 prosent av inntektene tilfaller eierne. De resterende ti prosent går til Yaiza kommune, som driver kamelparken. Inntektene går til å lønne de som driver parken, og som sørger for sikkerheten til både publikum og dyr, selger billetter og tar hånd om parkering.

Håndarbeidsutstilling i Puerto del Carmen

 

Fra i dag torsdag 25. august til og med søndag 28. august vil 45 håndverkere stille ut sine arbeider fra kl. 18.00 til 22.00 på havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.
Det blir også konserter med folkemusikkgrupper, og ikke minst en egen konsert søndag kveld kl.19.30 med Kanariøyenes mest kjente timple-utøver, Alexis Lemes. Timple er Kanariøyenes nasjonalinstrument.

1,9 millioner kilo druer ventes denne sommeren
Druer i Tisalaya på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Vin-foreningen på Lanzarote melder nå at Malvasia-druene er allerede høstet. Nå gjenstår resten av Diego-druene, Moscatel og Syrah-druene før innhøstingen er avsluttet på øya.
Man regner med at drue-høsten vil bli på 1,9 millioner kilo i år. Dette vil igjen utgjøre mellom 1,5 millioner til to millioner flasker vin.

Elbil-eiere på Lanzarote klager over mangel på ladesteder
Foto: Lanzaroteposten

Så langt i år er sju prosent av alle nye biler på Lanzarote elbiler. Lanzarote er en perfekt øy for elbiler, med korte distanser mellom de fleste stedene.
Nå klager eierne av elbilene på øya at det mangler ladestasjoner på øya, og at mange av de som er satt opp ikke virker på grunn av dårlig vedlikehold.
Problemene oppstår fordi ladingen er gratis, og ingen har ansvar for vedlikeholdet. Nå ber elbil-eierne at flere bensinstasjoner og butikker setter opp ladestasjoner, som kan gi bedre service.

Lanzaroteposten skrev i juni om bensinstasjonkjeden Cepsa, som de neste to årene skal sette opp ladestasjoner på Lanzarote.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast