nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 24.august 2022

Tysk politi på gata i Puerto del Carmen
Tysk-spansk samarbeide i Puerto del Carmen. Foto: Guardia Civil

Mange turister, spesielt tyske turister har kanskje blitt litt overrasket over å se tysk politi på gata i Puerto del Carmen.
Dette er et internasjonalt samarbeid mellom spanske Guardia Civil og tyske Polizei. I juli var en tysk politmann på jobb i Puerto del Carmen, som ble avløst av ei tysk politikvinne som skal være på øya ut august.

Målet med denne utvekslingen er at tysk politi skal hjelpe til med patruljering i områder hvor det til tider er mange turister fra Tyskland.
I fjor var det politi fra italienske Carabinieri på plass i Tias kommune.

Oppdaterte smittetall/korona på Kanariøyene

De siste fire dagene er det registrert 296 nye smittetilfeller på Kanariøyene. Bare personer over 60 år blir registrert.
Seks personer i alderen 56 til 88 år med underliggende sykdommer døde med korona, tre på Gran Canaria og tre på Tenerife.
125 personer ligger på sykehus med smitte, hvorav seks er på intensiven.

Nytt autovern settes opp langs hovedveien LZ-2 
Foto: Cabildo de Lanzarote

Nå skal det gamle autovernet som går langs hovedveien LZ-2 mellom hovedstaden Arrecife og Tias kommune skiftes ut.
Det er bevilget 800 000 euro til arbeidet, omtrent åtte millioner kroner.
Etter klager fra de som kjører motorsykler og scootere er det nye autovernet bedre tilpasset eventuelle krasj med tohjulinger, sier firmaet som har fått anbudet på utskiftingen. Arbeidet ventes å ta flere måneder.

Drosjekøene på flyplassen er på plass igjen
Kø på flyplassen. Foto: Lanzaroteposten

Igjen er det kø av passasjerer for å ta drosje på flyplassen. Tallet på turister som flyr inn til Lanzarote er høyt, og da blir det kø.
Mangelen på ledige drosjer er det også ved holdeplassene rundt på øya. Hoteller klager over at det flere dager tar over en time før drosjene kommer for å hente gjester på hotellet. Nå krever hotellene at det settes inn flere drosjer på øya.

Regjeringen på Lanzarote forbyr vannflasker i plast

Regjeringen på Lanzarote ønsker nå å forby vannflasker laget av plast i statlige bygg og arrangementer som myndighetene er involvert i. Dette betyr at man heretter vil bruke glassflasker eller flasker laget av biologisk nedbrytbart materiale.
Dette vil i høst gjelde i teateret i Arrecife, kulturhuset El Almacén også i hovedstaden, og på håndverksmessen i Mancha Blanca i september.

Formel 1-kjører ferierer på Lanzarote
George Russell. Foto: youtube.com

Det ble stort oppstyr blant britiske turister siste uke da det ble kjent at den britiske Formel i-kjøreren George Russell ferierer på øya.
Han bor på det danske Club La Santa-hotellet på vestkysten, som har hatt ganske mange skuelystne de siste dagene. Russell har nemlig skiftet ut sin Mercedes med sykkel, og farter rundt på øya på to hjul.
George Russell ligger foreløpig på 4.plass i dette årets verdensmesterskap, sier meldingen.

Pannekakene er tilbake på Las Vistas!
Fra en tidligere pannekake-seanse på Las Vistas! Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdag kl.14 er det pannekakedag på Lanzarote!

Vår faste restaurant Las Vistas i Puerto del Carmen er i full gang igjen etter ferien, og i dag onsdag er både Sandra og Dani tilbake for å steke pannekaker med trøndersk vri; med flesk og blåbærsyltetøy, hvis man vil ha det.
Det er ingen spiseplikt, og vil man ha andre retter fra menyen er det bare å bestille.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast