nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 23.august 2022

Det vil bli flere innbyggere på Lanzarote, sier statistikkinstituttet på Kanariøyene
Fra gågata i Arrecife. Foto: Lanzarote Business & Residents Association

ISTAC, Instituto Canario de Estadística, det kanariske statistikkinstituttet presenterte sine framtidsvisjoner for Lanzarote siste uke.

I de neste ti årene vil befolkningen øke til 192 000, en økning på 29 prosent. Den utenlandske befolkningen (ikke spansk) vil også øke til 38 prosent av alle som bor på øya.
Tallene har fått politikerne på øya til å diskutere om hva som må til for at øya skal lykkes med å ta hånd om den stadig økende befolkningen.

Problemer med ferskvann på naboøya La Graciosa
La Graciosa sett fra Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

De siste ukene har det vært problemer for innbyggerne på La Graciosa å få nok ferskvann til daglig bruk.
Det viser seg at det er brudd på vannledningen som frakter ferskvannet fra Lanzarote til La Graciosa. Nå repareres vannledningen med dykkere, men man regner med at dette kan ta flere dager på grunn av kraftige undervanns-strømmer der vannledningen er.

I mellomtiden har vannverket på Lanzarote sendt en gedigen vanntank til La Graciosa, og folk kan hente vann i kanner og bøtter.

De kanariske turistmyndigheter deltar på mange europeiske reiselivsmesser i høst
Fra en tidligere turistmesse. Foto: Gobierno de Canarias

Turistministeren på Kanariøyene , Yaiza Castilla forteller i en pressemelding at Kanariøyene skal delta på flere reiselivsmesser i Europa denne høsten.
Først vil Kanariøyene ha en stand på reiselivsmessen i Paris i september. Videre skal Kanariøyene promoteres for første gang på messen «Lebenslust» (Livslyst) i Wien i oktober, hvor målgruppen er «sølv-turistene», turister fra 55 år og oppover.
Også i oktober har Kanariøyene en stand på IGTM Golf Fair i Roma, hvor øyenes golf-tilbud skal promoteres.
I november er det reiselivsmesse i Valladolid nordvest på det spanske fastlandet; Intur Photo & Adventure Fair, og til slutt, verdens største reiselivsmesse, London World Travel Market.

Bønder på Kanariøyene får støtte til matproduksjon

Departementet for landbruk og fiske på Kanariøyene har bevilget 319 000 euro, 3,1 millioner kroner i direkte støtte til kjøttprodusenter på øyene (bønder som produserer kjøtt av storfe, sau, geit, fjærfe og kanin).
Dette fordi prisen til råvarer, drivstoff og fór har økt betraktelig. Også EU stiller opp med økonomisk støtte via sine «Fond for jordbruk i tynt befolkete strøk» (FEADER), og «Det europeiske garantifond for jordbruk» ( FEAGA).

Har du lyst på et plommetre? Eller et avokadotre?
Et papaya-tre med frukt. Foto: wikipedia.org

Jordbrukssentert i Teguise lanserer en ny kampanje for innbyggerne på Lanzarote. Senteret tilbyr forskjellige fruktrær til en billig penge:

Papaya-trær selges for 3,10 euro, og plomme- og avokadotrær selges for ti euro per tre, langt under vanlige salgspriser.
Hvem som helst kan kjøpe trær, men ikke flere enn fire trær, og bare to av hvert slag.
Man må melde seg til jordbrukssenteret før 31.august, og trærne kan hentes i desember.

Drive-in-shopping i Playa Blanca…
Foto: La Voz de Lanzarote

Sist lørdag dundret en personbil inn i en butikk på den travle Papagayo-gata i Playa Blanca. Sjåføren, en eldre mann forklarte til politiet at han prøvde å parkere bilen sin da han mistet kontroll over den.
Ingen ble skadet i sammenstøtet, og sjåføren testet negativt da en promilletest ble foretatt.

Landsbyfesten i Famara er i gang!

Denne uka er det landsbyen Caleta de Famara sin tur med å arrangere landsbyfest.
Det blir dans med band, folkemusikk og folkedans, familiedager, religiøse prosesjoner, skate-konkurranser, skumbad for de yngre, mm.
Hele programmet finner man ved å klikke HER .

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast