nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 18.august 2022

Vikinghuset i Puerto del Carmen åpner i oktober, får ny nabo
Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten har vært i kontakt med Rita på den norske restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen. Hun forteller at de planlegger å åpne restauranten den andre uka i oktober.
I etasjen under Vikinghuset pusses det opp i de gamle lokalene til parfymeriet som var der. Der skal nemlig en ny restaurant åpnes i november. Innehaverne der er de samme som eier kina-restauranten «Enjoy» og «Casa Tina´s» på samme gata.

Flyselskapet «Flyr» prøver en gang til
Foto: flyr.no

Denne uka startet det norske flyselskapet «Flyr» igjen opp å fly strekningen Oslo-Las Palmas-Oslo.

Selskapet prøvde seg på denne ruten også i 2021, men ga ganske raskt opp på grunn av for få passasjerer. Nå er de i gang igjen, og skal i høst fly hver onsdag og lørdag til og fra Las Palmas på Gran Canaria. I vinter øker turene til tre i uka.

Lokalflyene fra Binter og Canaryfly flyr flere ganger om dagen den 40 minutter lange turen fra Gran Canaria til solskinnsøya Lanzarote.

«Den grønne linjen» en suksess

I februar  opprettet de fleste kommunene på Lanzarote «ei grønn linje», Línea Verde, en app hvor innbyggerne ved å bruke nettet kan melde fra om «hendelser» i kommunen, «hendelser» som burde rettes på. Lanzaroteposten skrev om dette i februar.
Og innbyggerne har virkelig brukt den nye appen!

Over 2500 hendelser ble registrert mellom februar og juli, hvorav 1940 hendelser har blitt løst.

De fleste klagene gjaldt farlige fortau, hull i veien, søppel langs gater og veier og i offentlige parker, benker langs gatene, og maling og andre vedlikeholdsmangler.

Lanzaroteposten sendte tidligere inn en klage til Tias kommune om mangel på skilt i blindgata C/Majedas inn til restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
Over 50 biler (les turister) kjørte daglig inn i denne smale gata for å komme seg ned til Avenidaen, men måtte snu da de plutselig oppdaget at gata var ei blindgate. Det blir det mye lyd og kaos ut av! Nytt og større skilt kom opp etter ei uke! Men det hjalp bare litt…

Appen kan lastes ned via nettet. Man registrerer seg, og deretter klikker på «ny hendelse»-knappen. Man velger så hvilken type hendelse man skal rapportere. Appen oppdager automatisk hvor hendelsen er, og sender meldingen til riktig kommune.

Yaiza kommune bevilger penger til idretts- og lekeparker

Yaiza kommune har klart det mesterstykket å få regjeringen på Lanzarote med på å investere penger til idretts-og lekeparker i Playa Blanca, og i landsbyene Uga og Femés.
Til sammen brukes det 1,4 millioner euro, omtrent 14 millioner kroner, hvorav kommunen og regjeringen deler på regningen.
300 000 euro skal brukes på å pusse opp det kommunale sportsanlegget El Aulagar i Playa Blanca, 500 000 euro skal brukes på lekeplassen i Femés, og 394 000 euro på lekeplassen i landsbyen Uga.

Og valgkampen går videre…(det er kommunevalg på Lanzarote i mai neste år).

Arbeidsledig ungdom på Lanzarote får tilbud om gratis kurs 

Handelsforeningen på Lanzarote,  La Cámara de Comercio de Lanzarote kommer nå med et gratis tilbud til ungdom i alderen 16 til 29 år som er registrert som arbeidsledig på Lanzarote.
Sju kurs via nettet og kurs i klasserom vil undervise de unge i markedsføring ved hjelp av sosiale medier, administrasjon og ledelse, og flere kurs som utdanner de unge i språk, digital opplæring, og sosiale ferdigheter.
De første kursene starter allerede 1.september, som markedsføring og oppretting av nettsider, og påmelding foretaes HER.

Kursene er finansiert av det spanske arbeidsdepartementet, EU og regjeringen på Lanzarote. Mer informasjon finnes på myndighetenes nettside HER.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast