nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 17.august 2022

Den norske ambassaden i Madrid informerer:

Planlegger du å reise til Spania nå på sensommeren eller i høstferien? Er du reiseklar?
I UD-appen Reiseklar har du lett tilgang til reiseinformasjon. Du kan også enkelt registrere reisen din direkte i appen. Da kan ambassaden og UD nå deg med viktig informasjon hvis noe alvorlig skulle skje der du er.

Last ned appen og få reiseinformasjon for Spania og nesten 200 andre land direkte på mobilen:

https://www.regjeringen.no/…/udapp_reiseklar/id2877128/ 

Oppdatering av smittetall (korona) på Kanariøyene

Siden fredag er det registrert 425 nye smittetilfeller på Kanariøyene, alle syke er over 60 år. Sju personer i alderen 47 og 90 år, alle innlagt på sykehus med underliggende sykdommer døde med korona.

177 personer ligger på sykehus med korona, hvorav 11 er på intensiven.

Turistene bruker mer penger i ferien på Lanzarote
Foto: unsplash.com

Turister som besøkte Lanzarore i andre kvartal av 2022 brukte 25 prosent mer enn i samme periode i fjor. Det gjennomsnittlige forbruket per reisende mellom april og juni i år var 157 euro, mot 124 euro i fjor.
Dette er priser som turistene brukte på oppholdet (hotell, måltider mm), fordelt på per døgn i ei uke, i følge datasenteret på Lanzarote.

Alle Kanariøyene unntatt Fuerteventura registrerte økning av forbruket. På naboøya Fuerteventura gikk forbruket ned fra 149 euro i 2021 til 128 euro i år. Turistene på Tenerife brukte mest med 160 euro, tett fulgt av Lanzarote med 157 euro.

Streiken hos spanske Ryanair fortsetter
Foto: corporate.ryanair.com

Fagforeningen til flypersonalet på spanske Ryanair-fly, Unión Sindical Obrera (USO) fortsetter sine streiker i fem måneder til, fram til januar 2023.
I fire dager hver uke blir noen av flypersonalet tatt ut i streik helt til ledelsen i selskapet velger å følge spansk arbeidsmiljølov, tar tilbake 11 ansatte som ble oppsagt under tidligere streiker, og at ledelsen trekker tilbake over 100 andre bestemmelser som truer arbeidsmiljøet.

Det kanariske transportdepartementet har krevd at et minimum av tjenester skal opprettholdes på flyene til og fra øyene under streiken, både på innenlandsflygninger  og internasjonale ruter.

Det krangles om Arrecifes våpenskjold
Våpenskjoldet i Arrecife. Ill.:arrecife.es

Skal våpenskjoldet/byvåpnet i hovedstaden Arrecife være rødt og blått, eller bare blått?

Ordføreren i byen, Astrid Pérez bestemte i juli at våpenskjoldet skulle være helt blått, «tilfeldig» den samme fargen som er den offisielle fargen til ordførerens politiske parti, Partido Popular (PP), som tilsvarer Høyre i Norge. Forslaget var ikke diskutert på forhånd i plenum i bystyret.

Dette likte ikke opposisjonen i byen, og et av de mindre partiene, Lanzarote En Pie foreslo å gå i mot ordførerens «blå» forslag, og fikk rask støtte fra fra de andre partiene i bystyret.
Våpenskjoldet i Arrecife består av to gylne kjeler fulle av slanger, og under er det en fiskeørn som fanger en gullfisk, som representerer byens fisketradisjoner.
Våpenskjoldet er flere hundre år gammelt, og tilhørte i begynnelsen familien Herrera, en adelig familie som en gang styrte Lanzarote med tittelen marki.

Pannekakene er tilbake på Las Vistas!
Sandra og Dani steker pannekaker! Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdag kl.14 er det pannekakedag på Lanzarote!

Vår faste restaurant Las Vistas i Puerto del Carmen er i full gang igjen etter ferien, og i dag onsdag er både Sandra og Dani tilbake for å steke pannekaker med trøndersk vri; med flesk og blåbærsyltetøy, hvis man vil ha det.
Det er ingen spiseplikt, og vil man ha andre retter fra menyen er det bare å bestille.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast