nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 9.august 2022

Hver andre turist på Lanzarote er britisk
Foto: FB

I juni kom det 229 484 turister til Lanzarote. Halvparten av disse, 111 944 kom fra Storbritannia. Dette gjør at turist-tallene fra juni 2019 har blitt slått.
Turister fra Nederland har størst økning sammenlignet med juni 2019. 27 280 nederlendere besøkte Lanzarote i juni, 75 prosent flere enn i juni 2019. Det var også stor økning på turister fra Tyskland og Frankrike.
Turister fra de nordiske landene har også økt; 24 prosent flere enn i juni 2019. 2735 nordiske turister kom til Lanzarote i juni 2022.

Likevel er turistmyndighetene på Kanariøyene bekymret over resten av sommeren. Russlands stengning av gass til Tyskland kan påvirke tyske turisters ferieplaner til Kanariøyene; Tyskland er det andre viktigste markedet for øyene.
Derfor har de kanariske turistmyndighetene satt i gang heftige annonsekampanjer for å flere tyske langtidsferierende til Kanariøyene, flere tele-nomader som kan jobbe fra øyene via internett, og «sølv-generasjonen», tyske pensjonister.
Konkurransen fra Hellas, Tyrkia og Portugal har også økt voldsomt etter pandemien.

Lanzarote lanserte i fjor et nytt prosjekt man kalte «Lanzarote Premium«, som Lanzaroteposten omtalte i juni i fjor.

Prosjektet er et samarbeide mellom regjeringen og 120 bedrifter på Lanzarote. Prosjektet skal gjøre Lanzarote til en eksklusiv destinasjon, som trekker til seg spesielle turister som krever bærekraftige opplevelser.
I følge presidenten på Lanzarote, Maria Dolores Corujo er prosjektet i full gang, og har det siste året trukket til seg flere turister som er villig til å bruke mer penger enn den gjennomsnittlige turisten.

Innbyggerne i Yaiza kommune (med Playa Blanca) og Tinajo inviteres på gratis tur i nasjonalparken
Nasjonalparken Timanfaya. Foto: turismolanzarote.com

Alle innbyggerne over 16 år som bor i Yaiza kommune med Playa Blanca og Tinajo inviteres nå til å bli kjent med eller kanskje gjenoppdage nasjonalparken Timanfaya.
Nasjonalparken ligger i Yaiza og Tinajo kommuner, og ledelsen i parken ønsker å bringe dette unike området nærmere innbyggerne i kommunen.

Ordføreren i Yaiza, Oscar Nada sier at «hvis vi kjenner landskapet vårt bedre, vil vi garantert ha en større interessse av å bevare det«.

«Jeg vil uttrykke min dype takknemlighet til direktøren for Timanfaya nasjonalpark for å gi våre naboer muligheten til å nyte et av de viktigste kultur- og naturarvstedene i landet, og fremheve det unike som kjennetegner det,» sa ordføreren i  Tinajo, Jesus Machin.

De guidete turene inn til nasjonalparken vil starte opp på torsdager i september fra kl.09 til 12.30. Turen tar ca tre timer, og det er maks åtte plasser på hver tur. Strekningen som skal gåes skjer i et område kalt Tremesana, og er på ca tre kilometer, med minimal vanskelighetsgrad.

På turen vil man kunne observere de forskjellige vulkanske strukturene, og samtidig bli fortalt hvordan menneskene som bodde i og ved lavaen klarte å overleve etter utbruddene mellom 1730 til 1736.

Arrangørene forteller at reservasjoner kan gjøres via eposten usopublico.timanfaya@gobiernodecanarias.org , eller ringe
928 11 80 40, eller sluttsifrene 42/44 fra kl.09 til 13.

Økonomisk støtte til bønder som driver med husdyr på Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote bevilget siste uke 1,9 millioner euro, 19 millioner kroner til bøndene som driver med husdyrhold på øya.
Bøndene har møtt store økonomiske utfordringer denne sommeren, med økte transportkostnader og stadig dyrere fór.

Det er ledelsen av departementet for jordbruk, husdyr og fiskerier som skal fordele subsidiene.

Øyas tredje hundepark ved sjøen godkjent
Foto: unsplash.com

Regjeringen på Lanzarote godkjente siste uke et nytt strandområde på Lanzarote hvor hunder kan luftes i fri dressur. Plassen er ikke bestemt ennå, men mest sannsynlig vil området ved skate-parken helt vest på stranda Playa Reducto i hovedstaden Arrecife bli valgt.

Dette blir Lanzarotes tredje hundepark, et fint tillegg til de to som allerede eksisterer; Playa Guacimeta i Playa Honda og Playa Colorados i Playa Blanca.

– Det er på tide at hovedstaden på Lanzarote med sine 64 000 innbyggere får en hundepark. Hovedstaden på Gran Canaria, Las Palmas har 300 000 innbyggere, og har 25 parker bare for hunder, sa forslagsstilleren i regjeringen, Carlos Alferez.

Politikere møttes på Lanzarote i går
Fra v. den kanariske presidenten, den spanske statsministeren, og presidenten på Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

I går var det et politisk toppmøte på Lanzarote. Spanias statsminister Pedro Sánchez møtte denne mandagen presidenten for regjeringen på Lanzarote, María Dolores Corujo, og presidenten for regjeringen på Kanariøyene, Ángel Víctor Torres.

Den spanske statsministeren fortalte at Kanariøyene mottok mer enn 1100 millioner euro i statlig støtte som gikk til små og mellomstore bedrifter i turistsektoren under pandemien. På grunn av den økonomiske støtten er reiselivet på øyene snart på høyde med tiden før pandemien. Støtten fortsetter, og i år vil kommunene på Kanariøyene motta mer enn 1000 millioner euro. Neste år er det satt av 6500 millioner euro som skal investeres på øyene, sa statsministeren.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast