nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 8.august 2022

Oppdatering av smittetilfeller (korona) på Kanariøyene, og apekopper

I de tre dagene fra tirsdag til sist fredag ble det registrert 677 nye smittetilfeller av korona på Kanariøyene. (Bare pasienter over 60 år blir registrert).
13 personer i alderen 53 til 109 år (!) døde med korona, ni fra Tenerife, og fire fra Gran Canaria.
301 personer er innlagt på sykehus med smitte, hvorav 23 er på intensiven.

Når det gjelder apekopper, melder helsemyndighetene at fire personer er under utredning for sykdommen på Lanzarote.
Hittil er det bekreftet 123 tilfeller på Kanariøyene; 78 tilfeller på Gran Canaria, 42 på Tenerife, og tre på Fuerteventura.

Spanias president møter presidenten på Kanariøyene og presidenten på Lanzarote i dag…på Lanzarote

Den spanske presidenten Pedro Sánchez ferierer i disse dager på Lanzarote sammen med sin familie.
Likevel blir det tid til politiske møter.
I dag mandag skal Pedro Sánchez ha et møte med presidenten i den kanariske regjeringen, Ángel Víctor Torres, og presidenten for regjeringen på Lanzarote, Dolores Corujo. Hva det skal prates om vet man ikke, skriver lokalavisene, men alle kan følge pressekonferansen med presidentene etter møtet via denne linken. (Nettsiden finnes også på engelsk). Klokkeslettet er ikke annonsert.

Er det flere dumme turister som nå kommer til Lanzarote?
Folk har vasset i den grønne lagunen i El Golfo. Foto: turismolanzarote.com

I de siste ukene har det vært flere tilfeller av turister som har gjort dumme ting på øya.
Først hadde vi de franske turistene som tok seg en dukkert i dammen i grotteområdet Jameos del Agua. Deretter ble to ungdommer filmet mens de gikk ut i det vulkanske området mens de stod i bilkø for å komme inn i nasjonalparken Timanfaya. Skilt om at det er forbudt å gå på lavaen var like ved. Folk har også blitt observert mens de vasset i den grønne lagunen i El Golfo.
Lokalavisene er fulle av sinte innlegg fra innbyggerne om mangel på respekt for øya, og flere krever mer vakthold ved attraksjonene.

Nye parkeringsplasser ved nasjonalparken Timanfaya
Nå skal denne køen avskaffes inn til nasjonalparken. Foto: FB

Nå har regjeringen på Lanzarote bestemt at det skal lages to nye parkeringsplasser, en i landsbyen Mancha Blanca og en annen i landsbyen Yaiza for å redusere bilkøene inn til nasjonalparken Timanfaya.
På de travleste dagene vil bilene bli henvist til parkeringsplassene i landsbyene noen kilometer unna innkjøringen til nasjonalparken. Derfra vil busser frakte turistene inn til nasjonalparken. Det nye parkeringssystemet vil starte opp i løpet av september.

I mellomtiden anbefaler regjeringen turistene å unngå å dra til parken på de travle dagene mandag og tirsdag. Videre er det lurt å unngå tiden mellom 09.30 til 12.00 når man vil inn i parken; da kommer nemlig de fleste turbussene dit, og de har forkjørsrett.

I parkeringsområdet inne i Timanfaya er det plass til bare 200 biler. Først når en bil kjører ut kan en ny kjøre inn i parken. Dermed oppstår det køer.

Supermarkedet Mercadona åpnet i Puerto del Carmen
Foto: Lanzaroteposten

Torsdag åpnet det spanske supermarkedet Mercadona sin nye butikk i SOCO shoppingsenter på Avenidaen i Puerto del Carmen.
Butikkarealet er 1636 m2, og de tradisjonelle tilbudene som kjøtt- og fiskedisk, egen kosmetikkavdeling og brød-avdeling er på plass.

Det er også en egen «Klar til å spise»-avdeling, hvor ferdigretter serveres i miljøriktige beger, og en liten avdeling med bord og stoler hvor rettene kan spises sammen med kalde drikker.

Energiforbruket er redusert med 40 prosent sammenlignet med andre butikker av samme størrelse. Belysningen er det siste innen LED.

Butikken er åpen fra kl.09 – 22 i sommermånedene, og til kl.21 i vintermånedene. Søndag er det stengt.
Mercadona har en hjemleveringstjeneste, som man lese mer om på www.mercadona.es . Siden finnes på engelsk.

Mange aktiviteter for de yngste i Yaiza
Ordføreren og leder av ungdoms-og idrettsdepartementet i Yaiza presenterte mange sommeraktiviteter

I hele august er det mange aktivitetstilbud for ungdom over 12 år i Yaiza kommune, med Playa Blanca. Alle aktiviteter er gratis, og det skal være noe for en hver:
DJ-kurs, kurs i grafitti (på lovlig vis!), tegnekurs med janske teknikker, gaming, innendørs fotball, dykking og katamaran-tur.

De fleste aktiviteter krever påmelding seinest 30 minutter før starten, som er hver dag kl.12. Katamaran-turen er for ungdom over 18 år, og krever registrering via kommunen. Mer informasjon finner man på kommunens nettside.

Flyet til Stordalen på besøk!

Fredag landet et fly fra VING-selskapet Sunclass på Lanzarote. Flyet kom fra København, og flere lurte på hva flyet til Petter Stordalen gjorde på øya.
Dette kunne kanskje være et charterfly med gjester til det danske sportshotellet Club La Santa? For VING Danmark har ikke turer til Lanzarote…Koselig besøk, i hvert fall!

 

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-