Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 17.juni 2021

Smittetall fra Lanzarote

Siste døgn ble to personer friskmeldt, mens 15 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 101.
224 personer ble testet tirsdag.

Økningen av smittetilfeller skyldes at det ble oppdaget seks klynger av smitte tirsdag.
Et treningsstudio er igjen stengt etter at seks personer er smittet, og fem personer er smittet etter et utbrudd ved en skole.
Oversikten over smittetilfeller per 100 000 innbyggere har også fått en liten økning de siste 14 dagene, og ligger på 92,42.

Tre døde etter bilulykken i Tinajo
Foto: Lokalavisene på Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om i går var det en alvorlig bilulykke i Tinajo kommune tirsdag.
Nå bekrefter politiet at tre av de fire passasjerene i de to bilene døde av skadene de fikk i kollisjonen.
Den yngste som døde var 22 år gammel, og var blant annet en kjent kanarisk bryter. En annen som døde var svoger til den tidligere presidenten på Lanzarote, Inés Rojas.

57 båtflyktninger inn til Playa Honda torsdag morgen
Flyktningene blir tatt vare på i Playa Honda. Foto: diariodelanzarote.com

Myndighetene melder at en båt med 57 flyktninger kom inn til kysten i Playa Honda denne morgenen. Blant flyktningene var det ti kvinner og fire barn.
Det lokale Røde Kors tar nå av seg flyktningene med blant annet koronatester, før de blir satt i isolasjon.

Man kan lese hva som skjer med båtflyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Prins fra Qatar kommer til Lanzarote
Nasser i sin bil i Acropolis Rally i 2006. Foto: wikimedia.org

Volcano Rally er et tradisjonelt billøp på Lanzarote, og arrangeres 6. og 7.august. En av de påmeldte sjåførene er prins Nasser Al Attiyah av Qatar, som tidligere vant Paris-Dakar Rally.
Lanzaroteposten skrev om dette celebre besøket tidligere, men nå vet vi hvilken bil han har med seg til øya:
Nasser tar med seg sin Volkswagen Polo Gti R5 til Lanzarote.

Motebutikker på Lanzarote begynner med helikopterturer og båtturer for kundene
Foto: The Thin Line

«The Thin Line» er en eksklusiv kjede for moteklær, og har sju butikker på Lanzarote, blant annet i Puerto Calero, Marina de Arrecife og Playa Blanca.
Nå satser kjeden videre med å tilby helikopterturer og turer med luksusbåter til kundene.
«Dette er et tilbud som er dedikert til mennesker som har luksus som livsstil», sier direktør Fernando Martín López i The Thin Line til lokalavisa.

Konseptet er ett av de første som presenteres under navnet Lanzarote Premium, et samarbeide mellom regjeringen og 120 bedrifter på Lanzarote. Prosjektet skal gjøre Lanzarote til en eksklusiv destinasjon, som trekker til seg spesielle turister som krever bærekraftige opplevelser. Lanzaroteposten skrev om prosjektet i desember i fjor.

– The Thin Line Experience har til hensikt å heve kvaliteten på tjenestene til et enda høyere nivå, slik det har blitt gjort på turiststeder som Marbella, Menorca og Capri», sier direktøren i The Thin Line til lokalavisa.

Lanzarote er representert på reiselivsmesse i Barcelona

Denne uka er representanter fra Lanzarotes turistmyndigheter til stede på B-Travel, den største reiselivsmessen i Barcelona. Målet er å få innbyggere fra regionen Catalonia til å ta turen til Lanzarote.
Nye avtaler er signert med flere flyselskaper; det spanske lavprisselskapet Vueling vil nå fly to ganger daglig fire dager i uka mellom Barcelona og Lanzarote, og Ryanair vil fly den samme strekningen en gang daglig de fleste dagene i uka.

Turistdepartementet på Kanariøyene fikk pris for teknologisk markedsføring

Foreningen for den spanske digitale tekno-industrien, La Industria Española de la Tecnología Digital har gitt turistdepartementet på Kanariøyene en pris for å være best i bruken av digital teknologi i en markedsføringskampanje. Kampanjen som ble belønnet var «Canarias Destino», Bestemmelsessted Kanariøyene.

Gjør klar for en ny musikalsk kveld på/fra Lanzarote!

I kveld fra kl.18, kl.19 i Skandinavia opptrer mange av Lanzarotes mest kjente musikere med sine egne og beste sanger/hits, de fleste fra Storbritannia og Irland. Seansen foregår i Heineken Bar i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.
For folk som ikke er på øya overføres konserten via Facebooksiden Lanzarote Musicians Unite .
Dette er noen av artistene som opptrer:
Mick De MusicmakerMick Garry Michael BennettConor SloaneJames Lynch , Dan Trayers,  Dean Ingram , David Timmons, Louise RiccardiAdrian Bambrough , ‘Zombie love”, Joey BrackenTom Donovan og Chris Green.

Burger King til hovedstaden Arrecife
Foto: burgerking.es

Bystyret i Arrecife godkjente i går onsdag søknaden fra hamburgerkjeden Burger King om å få etablere sitt andre utsalg i byen. Stedet der Burger King skal åpne er i bydelen Argana Alta, ikke langt fra det offentlige sykehuset.
Tomta er på 2000 m2, og Burger King blir faktisk nabo til sin argeste konkurrent, Mc Donald´s.

Burger King har allerede etablert seg på Avenidaen i Puerto del Carmen, på shoppingsenteret Deiland i Playa Honda, på flyplassen, og på Marina Lanzarote i Arrecife.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast