forbruker

En guide til bussene på Lanzarote

Både for innbyggere og turister kan det være litt forvirrende å finne ut av Lanzarotes buss-system.
Det er flere gode kilder til å finne den riktige bussen, så bare les videre!

Informasjonen er delvis hentet fra det britiske turistbladet på Lanzarote, Gazette Life.

Din buss-bibel

Nettsiden arrecifebus.com  er det første stedet man bør gå til for å finne ut hvilken buss som går dit man skal, og når og hvor den stopper.

På nettsiden finner man informasjon om de forskjellige busslinjene, med kart og andre viktige opplysninger, og en fakta-seksjon som gir svar på de vanligste spørsmålene. Nettsiden finnes på spansk, engelsk og tysk.

På nettsiden får man med en gang informasjon om en app, Moovit App, en app man bør laste ned, spesielt hvis man reiser ofte med lokalbussen.
Når man har lastet ned denne appen på mobiltelefonen er det enkelt å finne ut alt om DIN buss:
Man skriver ganske enkelt inn området du vil besøke. Da finner appen de riktige busslinjene som går dit, og når de går fra DITT busstopp. Appen finner man i Apple Store eller Google Play, avhengig av hvilken mobil man har.

Billetter

Man kjøper billetter når man går om bord i bussen, ved å si hvor man skal. Det er billig å reise med buss på Lanzarote!
Buss-sjåføren setter pris på småpenger, og kan ikke veksle større sedler enn en ti-euroseddel.

Busskort

Reiser man mye med buss, kan det lønne seg å kjøpe et busskort. Dette får man ved å dra inn til hovedbusstasjonen i hovedstaden Arrecife, som ligger like ved fotballstadion på omkjøringsveien. Kortet kan også kjøpes hos buss-sjåføren. Dette kortet gir passasjeren 10 prosent rabatt.
Har man først fått tak i et busskort, kan dette fornyes hos busssjåføren. Kortet skannes når man går inn i bussen, etter først å ha fortalt sjåføren hvor man skal.

Det er mange typer busskort:

Bono General er det vanligste, som gir alle brukere ti prosent rabatt på hver reise.
Videre har man Bono Residente for de med residensia, som gir 20 prosent rabatt. Bono Joven er for skoleelever og andre unge under 30 år, som gir 30 prosent rabatt.
Bono Familia Numerosa gir 30 prosent rabatt når familier reiser sammen, og Bono Discapacidad, som gir 50 prosent rabatt for funksjonshemmede.
Bruker man bussen hver dag, vil det lønne seg å skaffe seg et Bono Residente Canario.
For 20 euro reiser man så mange ganger man vil, og så langt som man vil i 30 dager. Dettet kortet kan bare fornyes på hovedbusstasjonen i Arrecife. Husk å ta med pass, passfoto, en kopi av ditt ID-nummer (DNI eller NIE), bevis på residensia, og en oppdatert boligattest.

Fra 1.september vil dette kortet bli billigere, i følge statsministeren i Spania. Dermed blir prisen på dette månedskortet på linje med prisene på fastlandet.

Eksempel: Beskjed om arbeid på veien! Foto: arrecifebus.com

Busselskapet på Lanzarote har tatt i bruk twitter for å fortelle om forsinkelser, kø på veien, og omkjøringer på grunn av veiarbeide.
Opplysningene finner man her: https://twitter.com/intercitybuslz . Også Facebooksiden oppdateres ofte, HER.

Lanzaroteposten ønsker alle en god tur!

Man kan lese om en tur som to av våre lesere gjorde i fjor med lokalbussen på Lanzarote, og som ble presentert i Lanzaroteposten i april. Klikk HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast