Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 29.juli 2022

Hola!

Det har vært varme dager på Lanzarote denne uka!
Den norske nettavisen Canariajournalen skriver at det er 47 år siden Kanariøyene hadde to hetebølger i juli.
Nå har temperaturen lagt seg godt til rette øverst på 20-tallet, men 30-tallet vinker igjen fra neste tirsdag…

Biler velter…

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag dessverre kommet fram til bil nr. 168, 169, 170 og 171.

Bil nr.168. Foto: Diario de Lanzarote

Denne bilen, nr.168 veltet lørdag ettermiddag på veien LZ-67, ved Mancha Blanca. Sjåføren var alene, og måtte ha hjelp for å komme seg ut. Han ble kjørt til sykehus for en sjekk.

Bil nr.169. Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet ut for veien LZ-303 mellom Playa Honda og San Bartolomé onsdag morgen, like ved gokart-banen. Det var to kvinner i bilen, som slapp fra ulykken med lettere til moderate skader. De ble kjørt til sykehuset for behandling.

Bil nr.170. Foto: Diario de Lanzarote

Bil nr.170 veltet i Argana-området i hovedstaden Arrecife seint onsdag kveld. Sjåføren ble kjørt til sykehuset for en sjekk.

Bil nr. 171 havnet ut for veien nær stranden San Juan i Teguise kommune onsdag kveld.
Da bilen ble funnet, var både sjåfør og passasjerer forsvunnet.

Bil nr.171. Foto: La Voz de Lanzarote

Denne serien startet høsten 2016.

Den lokale kunstneren Cesar Manrique laget kunstverk også på de andre Kanariøyene

Kunstneren fra Lanzarote, Cesar Manrique ble berømt for å ha skapt flere vakre turistanlegg på Lanzarote, som Kaktushagen, grottene Jameos del Agua, og utsiktspunktet Mirador del Rio for å nevne noen.
Man finner anlegg som er utformet av Cesar Manrique både på øyene Tenerife, La Gomera og El Hierro.

Lanzarotevennen Gjermund Strømman besøkte øya El Hierro denne uka, og sendte Lanzaroteposten vakre bilder fra anlegget og utsiktspunktet Mirador de la Peña nord på øya. Anlegget ble bygget av Cesar Manrique i 1989.
Det er nesten en tro kopi av utsiktspunktet Mirador del Rio på nordvestkysten av Lanzarote.


Fra utsiden av La Peña på El Hierro. Foto: Gjermund Strømman


Her informes det om den ansvarlige for anlegget på EL Hierro, Cesar Manrique. Foto: Gjermund Strømman


Inne i La Peña-senteret. Foto: Gjermund Strømman

Lanzaroteposten takker Gjermund for flotte bilder!

Mandag starter landsbyfesten i Puerto del Carmen!

Mandag 1.august starter den tradisjonelle landsbyfesten i Puerto del Carmen. Helt fram til 14.august vil det bli musikk, dans, kortreist mat og drikke, fotball, volleyball, og aktiviteter for barn og unge med blant annet båtrace med egenbygde båter. Hver kveld blir det utedans på havna i Gamlebyen, med levende musikk og diskotek.

Tirsdag 2.august og tirsdag 9.august er det Barnas Dag, hvor alle attraksjonene i tivoliet koster en euro for barn, og to eueo for voksne.

Søndag 7.august fra kl.11 til 14 er det «inkluderende dag«; hvor barn og unge med autisme er spesielt invitert. Det blir ikke musikk fra høytalerne, og ikke blinkende og sterkt lys.

Det hele avsluttes med den store båtparaden lørdag 13.august, hvor Puerto del Carmens skytshelgen Nuestra Señora del Carmen, Vår Jomfru Carmen blir med ut i båt for å velsigne fiskere og sjøfolk. Søndag kveld avsluttes det hele med et flott fyrverkeri.
Programmet er mangfoldig, og man må kanskje forstørre nettsiden for å kunne få meg seg alle aktivitetene, som presenteres på engelsk:

Ukens høydepunkt!

Foto: FB

Som vanlig på fredag er det fredagspils! Fra kl.19 samles folk i baren «Enjoyce» på plassen bak Burger King i Puerto del Carmen, like ved Hotel Fariones.
Siste uke kom det 14 gjester dit, som nok er rekord denne sommeren!

Neste fredag er vi tilbake på stamstedet Las Vistas!

Historiske fakta!

I 1919 ble den lokale kunstneren Cesar Manrique født i landsbyen Tahiche på Lanzarote. I 1941 landet det første flyet på flyplassen på øya. 
I 1957 fikk landsbyen La Tiñosa nytt navn. Den ble døpt Puerto del Carmen, oppkalt etter byens skytshelgen, Nuestra Señora del Carmen, Vår Frue Carmen.
La Tiñosa stammer fra 1591, og kunne oversettes med heksa, den onde, og man kunne spore navnet tilbake til de harde leveforholdene til fiskerne i området som var «illeluktende». Med andre ord, ikke et bra navn når en skulle invitere turister dit.

Kilde: Historia de Lanzarote

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten gode råd om hvor mye driks man skal gi på restauranter, i barer, i taxien, i turbussen, og andre steder.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola…som har navnedag i dag; det er jo Olsok!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast