nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 1.august 2022

Oppdaterte smittetall på Kanariøyene/korona

Fra tirsdag til fredag siste uke ble det registrert 803 nye smittetilfeller på Kanariøyene. Bare pasienter over 60 år er registrert.
21 personer døde med smitte, alle i alderen 68 til 94 år. 14 av disse kom fra Gran Canaria, og sju fra Tenerife.

383 personer ligger på sykehus, hvorav 30 er på intensiven.

Lanzarote vil gjerne bli hovedkvarter for den europeiske turistindustrien

The European Tourism Agency, som kan oversettes med Det europeiske turistbyrået er på utkikk etter et sted å ha hovedkvarteret sitt.
Lanzarote har kastet seg inn i kampen om å få hovedkvartet til øya, som skal være i full virksomhet innen 2028.

ETOA er bransjeforeningen for turoperatører og leverandører på europeiske destinasjoner. Blant medlemmene finner vi tur-og nettoperatører, europeiske turistråd, hoteller, attraksjoner, og teknologiselskaper som driver med reiseliv-og forretningstjenester.

Å få ETOAs hovedkvarter til Lanzarote betyr utrolig mye for øyas omdømme i Europa, og samtidig vil dette også bety mange nye arbeidsplasser.

Supermarkedet ALDI klar for Lanzarote
Foto: aldi.com

Det tyske supermarkedet ALDI er klar for Lanzarote.
Bystyret i hovedstaden Arrecife godkjente i siste uke søknaden fra ALDI om å få bygge et varehus på 4 000 m2, med 71 parkeringsplasser til en pris på to millioner euro.
Varehuset skal ligge langs omkjøringsveien i hovedstaden, Rambla Medular, og skal åpnes i 2024.

-Dette er gode nyheter for Arrecife, sier ordføreren i byen, Astrid Pérez. Å få ALDI til byen betyr flere arbeidsplasser, det vil revitalisere handelen i området, og samtidig gi inntekter til byen, sa ordføreren videre.

Flere firmaer/selskaper på Lanzarote

Tallet på registrerte selskaper på Lanzarote har økt det siste året.

I juni var det registrert 4 928 selskaper på øya, som er 430 flere selskaper enn i juni i fjor. Dette er en økning på 9,6 prosent.
Det er flest firmaer i hovedstaden med 1874 firmaer, etterfulgt av Tias kommune (Puerto del Carmen) med 1052 firmaer, Teguise med 705, Yaiza (med Playa Blanca) 637, San Bartolomé med 467, og Tinajo og Haria med henholdsvis 335 og 115 firmaer.

I dag starter landsbyfesten i Puerto del Carmen!

Her finner man det daglige programmet for landsbyfesten. Les mer om hva vi skrev tidligere om fiestaen HER. (bla nedover siden).
Husk at plakaten her kan forstørres!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast