nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 28.juli 2022

Etterlyst svenske tatt i Arrecife
Foto: wikimedia.org

Det nasjonale politiet i hovedstaden Arrecife pågrep i går onsdag to menn på 41 og 31 år, en fra Sverige og en fra Italia. Begge var etterlyst av politiet i sine hjemland, og skulle sone lange fengselsstraffer for kriminelle aktiviteter før de rømte til Lanzarote.
Nå sitter begge i fengsel på Lanzarote, og venter på å bli overført til sine respektive hjemland.

Mercadona i Puerto del Carmen åpner neste torsdag
Foto: Lanzaroteposten

Det nye shoppingsenteret på den gamle La Perla-tomten på Avenidaen i Puerto del Carmen nærmer seg åpning.
Allerede neste torsdag, 4.august åpner senteret. Skiltet til den spanske kolonial-kjeden Mercadona er montert, og det er plass til 346 biler i garasjen. Ytterligere åtte butikker skal åpne etterhvert på gateplan.

Lokal vin skal selges på turistsentrene
Foto: Bodegas Vega de Yuco

De sju turistsentrene på Lanzarote har laget en lukurativ avtale med de 17 vinprodusentene som er medlemmer av den offisielle vinforeningen på øya.

Avtalen går ut på å kjøpe lokal vin for 5000 euro fra hver produsent. Turistsentrene skal betale tre euro for hver kilo druer som er brukt til å lage vinen.
Direktøren for turistsentrene, Benjamin Perdomo sier at dette er en viktig avtale for alle parter. Den lokale vinen blir en del av vårt viktigste internasjonale utstillingsvindu, turistsentrene, sier direktøren.

Den lokale vinen skal derfor nå selges fra restaurantene i blant annet nasjonalparken Timanfaya, grotteområdet Jameos del Agua, Kaktusparken og samtidsmuseet i Castillo de San José i Arrecife.

Stor økning av turister fra det spanske fastlandet og de andre Kanariøyene
Foto: iberia.com

I juni kom det 60 561 tilreisende fra det spanske fastlandet til Lanzarote. Dette er rekord for juni måned, og slo den gamle rekorden fra juni 2018 med 20 000 flere nasjonale turister.
Litt over 25 000 passasjerer kom fra Madrid, 10 000 kom fra Barcelona, 6 500 kom fra Andalucia, og 6 200 passasjerer kom fra Baskerland.

Trafikken på Lanzarote til og fra de andre Kanariøyene har også økt kraftig.
Over 100 000 passasjerer fløy til og fra Lanzarote med lokalflyene i juni måned. Trafikken mellom Gran Canaria og Lanzarote var størst med over 64 000 passasjerer, og Tenerife med 35 000 passasjerer.

Internasjonal brassband-konsert i grottene Cueva de los Verdes
Foto: CACT Lanzarote

Lanzarote er vertskap for den årlige konserten som arrangeres av The World & European Brass Association (Verdens og den europeiske brassforeningen).
Denne foreningen driver et musikkakademi i Tyskland, og ble stiftet i 1994. Formålet var » å rive ned barrierer skapt av språk og kulturer, og bygge mer rettferdige samfunn ved å koble sammen enkeltpersoner gjennom musikken ved å bruke messinginstrumenter».

Musikerne som kommer til Lanzarote 1.august er fra Mexico, Tyskland, Spania, Polen og Italia, og studerer musikk ved denne utdanningsinstitusjonen med base i Tyskland.

Studieturen til Lanzarote inkluderer en konsert der elevene deler sine ferdigheter på messinginstrumenter med publikum.
Konserten holdes i konsertsalen i Cueva de los Verdes torsdag 4.august kl.20.
Konserten er gratis, men man registrere seg for å få billetter ved å klikke på denne linkes HER.

Hva med en privat tur med en luksusyacht?

Selskapet Lanzalux har nå satt i gang med å tilby turister private turer på Lanzarote med en yacht, seilbåt, katamaran eller hurtigbåt.

Selskapet tilbyr turer til øyene La Graciosa og Alegranza ut fra landsbyen Orzola nord på Lanzarote, til Papagayo-strendene i sør, til Los Lobos, øya mellom Lanzarote og Fuerteventura, og solnedgangscruise ut fra Puerto Calero.

På turene blir det servering av både vått og tørt, snorkling, og muligheter for å gå i land på de forskjellige stedene. Det organiseres også henting av gjester over hele Lanzarote.

Man kan lese mer om de forskjellige tilbudene på nettsiden til Lanzalux HER.

Sjømannskirken inviterer for siste gang denne sommeren
Foto: Liv A Nielsen

Som vanlig på torsdag serverer Merethe på Sjømannskirken nystekte vafler og kaffe fra kl.11 til 14.
Kirkerommet er åpent, og det er biblioteket også.

I hele august er Sjømannskirken stengt, og åpner igjen første uke i september. 

Nødnummeret til Sjømannskirken kan brukes, kun ved alvorlige hendelser og dødsfall: (0034) 686 943 931.

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, rett opp fra Avenidaen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast