Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 9.juni 2022

Det er mangel på politi på Lanzarote
Foto: wikimedia.org

Noen netter er det bare en patruljebil fra Guardia Civil på vakt på Lanzarote. Dette hevder lederen av politiforeningen på Lanzarote, José Cobo til lokalavisa.
Vanligvis er det fra to til fire patruljer ute hver natt på øya, men når det er høytider hender det at det bare er en patrulje på vakt, sier han.

Det er Guardia Civils oppgave å blant annet kjøre fanger fra fengslet til sykehuset eller til retten, men som regel settes dette arbeidet bort til private sikkerhetsselskaper, noe som er en sikkerhetsrisiko, fortsetter Cobo.
Videre brukes to betjenter til å passe Spanias tidligere statsminister Zapatero når han og familen hans ferierer i Famara,
Cobo foreslår nå at det overføres flere betjenter fra Guardia Civil på fastlandet til turistdestinasjoner som Puerto del Carmen, Playa Blanca og Costa Teguise, spesielt under ferier og høytider.
– En økning av styrken på mellom 20 til 30 prosent er det vi krever, sier lederen av politiforeningen på Lanzarote.

Den nye shoppingsenteret i Arrecife åpner i høst

Siste uke besøkte ordføreren i Arrecife, Astrid Pérez det nye shoppingsenteret i hovedstaden, Open Mall.
Det er forskjellige synspunkter på det nye senteret. Vil dette hjelpe hovedstaden, eller betyr det nye senteret slutten på for eksempel den kjente gågata i byen, Calle Real?
Det nye senteret bygges nå et steinkast fra byens hovedbusstasjon, og ventes å åpne denne høsten. Ordføreren sier til lokalavisa at » senteret vil gi Arrecife en økonomisk stimulans, og skape mange jobber».

Det investeres 21 millioner euro i senteret, som blir på 32 000 kvadratmeter. 92 butikker vil etablere seg i senteret, som også vil få 952 parkeringsplasser i kjelleren.

Det er laget en video om hvordan dette senteret vil bli seende ut:

Nå kan det bli et monument av Lanceloto Malocello, han som Lanzarote er oppkalt etter

Arrecife kommune vurderer å sette opp et monument av mannen som Lanzarote er oppkalt etter, Lanceloto Malocello. (Noen skriver navnet hans Lanzarotto eller Lanzelotto, og i Frankrike heter han Lancelot Maloisel).

Lanceloto var fra den italienske byen Genova. Han dro ut fra byen i båt for å lete etter broren sin som hadde vært savnet til sjøs i mange år. Lanceloto endte opp på Lanzarote i 1312, hvor han bodde i over 20 år. Han bygde en festning på vestkysten av øya, som senere ble tatt over av den franske erobreren Jean de Bethancort, som inntok øya i 1402 i den spanske kongens navn.
Restene av festningen er delvis gravd ut av arkeologer.

Forslaget om et monument til ære for Lanceloto kommer i ei ny bok, skrevet av den kanariske historikeren Alfonso Licata.
Han skriver at Lancelotos «gjenoppdagelse» av Lanzarote markerer begynnelsen av den moderne tid, som blant annet gjorde Columbus sin reise over til den nye verden i 1492 mulig.
Columbus passerte Lanzarote da han skulle gjenoppdage Amerika,  og stoppet for å skaffe seg forsyninger på øya La Gomera før ferden over Atlanterhavet.

Sjømannskirken inviterer

Foto: Liv A Nielsen

Som vanlig på torsdag (og tirsdag) inviterer Merethe på Sjømannskirken på nystekte vafler og nytrukken kaffe mellom kl.11 til 14.
Biblioteket er også åpent, samt kirkerommet.
Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast