Nyheter:

Nyheter Fra Lanzarote: Onsdag 8.juni 2022

Oppdaterte smittetall fra Kanariøyene

Siden fredag i siste uke ble det registrert 1042 nye smittetilfeller med korona på Kanariøyene. (Bare personer over 60 år registrees).
Sju personer i alderen 72 til 89 år fra Gran Canaria og Tenerife døde med smitte.

239 personer ligger på sykehus med smitte, hvorav 12 er på intensiven.

Økning av forskjellige krimininelle handlinger på Lanzarote i årets tre første måneder, men nedgang totalt
Foto: unsplash.com

Det ble registrert 34 narkotikaforbrytelser på Lanzarote i årets tre første måneder, mot 15 de siste tre månedene i 2021. Det ble også registrert tre voldtekter på øya, mot en i samme periode i fjor.

Tallet på tyverier og ran har gått kraftig ned. Derfor ble det totalt registrert 1464 kriminelle handlinger i årets tre første måneder, som er en nedgang på 0,7 prosent fra i fjor.
Nesten 40 prosent av alle forbrytelsene på Lanzarote fant sted i hovedstaden Arrecife, til sammen 558 lovbrudd. Deretter fulgte Tias kommune med Puerto del Carmen, hvor 308 lovbrudd ble registrert.

Flere solcelleanlegg installeres på Kanariøyenet 
Foto: pixabay.com

Tallet på solcelleanlegg for privat bruk av strøm på Kanariøyene har økt fra 343 i mai 2019 til cirka 4000 i mai 2022. Det skriver den norske nettavisen Canariajournalen.

1575 installasjoner på til sammen over 12 megawatt er utført på Kanariøyene i årets fem første måneder, skriver departementet for økologisk overgang, bekjemping av klimaendringer og territorialplanlegging i en pressemelding. Det er flere enn i hele 2021, da 1518 anlegg ble installert.

41 megawatt solceller for privat bruk er nå installert på Kanariøyene.
Ved utgangen av 2021 hadde Gran Canaria 5,3 megawatt solceller for privat bruk installert, Tenerife hadde 4,2 megawatt, Fuerteventura 1,1 megawatt og Lanzarote 1 megawatt.

For tiden er 18 millioner euro øremerket til støtte til solcelleinstallasjoner på Kanariøyene.

Danseoppvisning i Tias i kveld

Danseskolen MT Dance har en oppvisning i det kommunale teateret i Tias kl.18 i kveld. Tittelen på showet er «La sommeren begynne!»:

Nystekte pannekaker på Las Vistas i dag
Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdag steker Dani og Sandra pannekaker med en trøndersk vri; med blåbærsyltetøy og flesk.

Seansen begynner kl.14 på restaurant Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er selvsagt ingen spiseplikt, og man kan velge andre retter fra menyen.
Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og det offentlige legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast