Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 7.juni 2022

Slutt med koronasertifikat og helseskjema ved innreise til Spania

Det er nå slutt på å vise fram koronasertifikat eller helseskjema ved innreise til Spania dersom man er borger i et Schengenland. Det gjelder derfor alle skandinaviske land, og Finland.

Det er likevel viktig for reisende å holde seg oppdatert om hvordan koronasituasjonen utvikler seg i landet, og følge spanske myndigheters råd, veiledning og anvisninger, skriver de norske helsemyndighetene i en pressemelding. Les mer ved å klikke HER.

Det er fremdeles påbud om bruk av munnbind for alle over seks år på offentlig transport som buss og taxi, og på sykehus, helsesentre og apotek, også på Lanzarote.

Den spanske regjeringen forlenger tiden for å hjelpe innbyggerne økonomisk
Fra gågata i Arrecife. Foto: LBRA (Lanzarote Business & Resident Association).

Den spanske statsministeren kunngjorde søndag at regjeringen forlenger de økonomiske hjelpetiltakene med tre nye måneder, til ut september.
Det betyr at drivstoff blir subsidiert med 20 centimos per liter, strømavgifter blir redusert, minstelønnen øker, og ingen husleie skal økes mer enn med to prosent.

Kjent hotell i Puerto del Carmen ferdig oppusset
Foto: Hotel La Geria

Det kjente hotellet Hotel La Geria, som ligger rett over veien fra Los Pocillos-stranda i Puerto del Carmen har nå åpnet igjen etter en lang periode med oppussing.
Det meste av oppussingsarbeidet har foregått i området rundt resepsjonen, det største bassenget, og i restaurantene.

Rekordbesøk til turistsentrene på Lanzarote i mai
Den fantastiske konsertsalen i Jameos del Agua nord på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

De sju offiselle turistattraksjonene på Lanzarote tjente penger som aldri før i mai. Dette melder regjeringen på øya.
Inntektene lå 13 prosent høyere enn den forrige rekorden, som ble satt i mai 2019.

De offiselle tallene presenteres senere.

De sju offisielle attraksjonene på Lanzarote består av
Mirador del Río , Cueva de Los Verdes , Jameos del Agua , Jardín de Cactus , Castillo San Jose , Monumento de Campesino , og Montañas del Fuego (Timanfaya).

Helsemyndighetene på Kanariøyene vil forby røyking på badestrendene på ALLE øyene
Over 3000 sigarettstumper ble plukket opp på La Garita-stranda i Arrieta på Lanzarote. Foto: Lanzarote Limpia

Helsemyndighetene på Kanariøyene går nå inn for å forby røyking på ALLE badestrendene. Grunnen er blant annet at sigarettstumpene inneholder mikroplast, som når den havner i havet forurenser både havet og fisken.
Videre tilbyr tilbyr myndighetene gratis kurs for røykere som vil slutte på Kanariøyene. Blant annet har to medisinske hjelpemidler blitt godkjent, samtidig som at kursene vil inneholde terapi som vil gjøre det lettere å slutte.
Det er foreløpig plass til 9 000 personer på kursene, som mest sannsynlig vil bli administrert av fastlegene ved de offisielle legesentrene.

Det lokale flyselsksapet Binter Legger ut 70 prosent flere seter neste vintersesong
Foto: Binter Canarias

Det lokale flyselskapet Binter Canarias har allerede nå lagt ut sine turer for neste vinter, og satser stort.

Den største satsningen er turer som går til 35 destinasjoner utenfor Kanariøyene. Det blir mer enn 175 ukentlige flyvninger med mer
enn 430 000 seter, en vekst på 70 prosent sammenlignet med siste vinter i tidsrommet november til  mars.

Spesielt skal det satses på seks turer hver uke direkte til Mallorca, flere ruter til Kapp Verde, Banjol i Gamia og Venezia i Italia. Binter fortsetter å tilby gratis tilslutningsfly fra alle øyene til og fra for eksempel Gran Canaia og Tenerife.

Sjeldne mynter funnet under arkeologiske utgravinger i Playa Blanca

Foto: yaiza.es

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere graves det etter ukjent historie på stedene hvor de første europeiske erobrerne slo seg ned på Lanzarote fra år 1402.

Nå er det funnet ni mynter, hvorav åtte av disse har inngravert et portrett av den spanske kongen Henrik II eller Henrik III (på spansk het de Enrique), og som var konger av Spania fra 1369 til 1406.
På den andre siden av mynten er det inngravert en B, som forskerne tror står for den franske erobreren Jean de Béthencourt, som i 1402 ledet de spanske troppene til Kanariøyene.

Her presenteres noen andre mynter som nylig er funnet, hvor detaljene er markert:

Foto: yaiza.es
Kaffe og vafler på Sjømannskirken i dag
Foto: Sjømannskirken

Som vanlig på tirsdag (og torsdag) serverer Merethe nystekte vafler og nytrukket kaffe på Sjømannskirken i Puerto del Carmen i dag.

Kirken er åpen fra kl.11 til kl.14, med muligheter for også å kjøpe nystekte rosin-boller til ettermiddagskaffen. Biblioteket og kirkerommet er åpent.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast