Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 20.mai 2022

Hola!

Det har vært ei behagelig uke på solskinnsøya Lanzarote!
Temperaturer på opp mot 30 grader på dagen og behagelige kvelder gjør livet godt å leve…vi klager ikke! Det vil bli litt vind de neste dagene, noe som vil gjøre det tyngre å sykle opp de bratte bakkene i nord under Ironman på lørdag. Les mer lenger ned i Fredagspilsen.

Lån av bilder

Flere av leserne synes noen av bildene som blir presentert i Lanzaroteposten er så fine at de vil «låne» de til eget bruk. Noen spør pent om å få lov, mens andre bare henter bilder og presenterer de som sine egne.
Det er helt greit å «låne» bilder fra Lanzaroteposten, men det er faktisk god folkeskikk å skrive under bildet at det er lånt av f.eks lanzaroteposten.com.
Skal vi si at det er en avtale?

Hva er det egentlig den offisielle logoen fra Lanzarote viser?

Mange har sett denne logoen i forbindelse med Lanzarote, men har du noen gang tenkt over HVA den egentlig viser oss?

Logoen ble laget av den lokale kunstneren Cesar Manrique i 1992, og ble med en gang offisielt registrert hos det spanske patent-og merkevarekontoret.
De fleste jeg har spurt sier at dette viser solen som skinner nesten hver dag på solskinnsøya…men det er nok IKKE solen som er tegnet.

I følge «Sociedad de Promoción Exterior de Lanzarote», forkortet SPEL, som står for «Organisasjonen for promotering av Lanzarote i utlandet» viser logoen en aktiv vulkan sett ovenfra.
Det er registrert 151 vulkaner på Lanzarote, og vulkanene er kanskje det som gir øya sitt spesielle særpreg. De røde stripene er glødende lava.
Det er sju lavastrømmer; en for hver kommune på øya.
Så da vet vi det!

I dag og i morgen lørdag arrangeres Ironman for 30.gang på Lanzarote

Foto: ironman.com

Ironkids

I ettermiddag kl.16.30 er det de unges tur til å konkurrere. Stedet er stranda i Matagorda i Puerto del Carmen, ikke langt fra Hotel Sol Lanzarote. De mellom seks til 15 år skal løpe og svømme, og distansene kan man lese om HER.

I morgen lørdag er det de voksnes tur. Man kan lese om startsted, løyper, mål og alt det andre som foregår denne lørdagen i forbindelse med årets Ironman…som i år feirer 30-årsjubileum…ved å klikke HER.

Alle kommunene på Lanzarote er berørt av dette arrangementet. Lokalavisa har sendt ut varsel om hvilke veier og gater som blir berørt, ved å tegne kart over veisperringene. Tips: La bilen stå lørdag!
Klikk HER.

Biler velter og velter…

Velt nr. 163. Foto: Resuidos Lanzarote, Facebook

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bilvelt nr.163.
Denne gangen var det en søppelbil fra Yaiza kommune som forlot veien da den kjørte gjenomm vindistriktet La Geria.
Det satt tre arbeidere inne i bilen, men alle var uskadd etter velten.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det er mange forskjellige aktiviteter man kan drive med på Lanzarote, men det enkleste er ofte det beste; å besøke fredagspilsen!
Siste uke var vi åtte gjester på Las Vistas, og vi prøver igjen fra kl.19 i kveld.
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og det offenlige legesenteret i Puerto del Carmen.

I morgen lørdag forteller Lanzaroteposten om forskjellen på Guardia Civil, lokalpolitiet og nasjonalpolitiet…hvilke oppgaver har de forskjellige politietatene?

Heretter vil Lanzaroteposten presentere historiske fakta fra Lanzarote i Fredagspilsen, under spalten «Historiske fakta«:

for 18 millioner år siden steg Lanzarote og Fuerteventura opp av havet, etter et vulkansk utbrudd på havbunnen. Lanzarote og Fuerteventura var ei øy den gangen, men etter som millioner av år passerte, sank midtpartiet ut i havet igjen, og det ble to øyer. 
For 14 millioner år siden steg øyene Gran Canaria og Tenerife opp av havet.
(Kilde: Historia de Lanzarote).

Ei god helg og ei frisk uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast