miljøvernnyheterTeguise

Den katolske kirkegården i Teguise vant miljøpris

Alle bilder: www.teguise.es

Den katolske kirkegården i Teguise var i 2017 en av de mange kandidatene til å bli kåret til den fineste kirkegården i Spania.
Vinneren i klassen om ha den mest miljøbevisste kirkegården i landet ble den katolske kirkegården i Teguise, Lanzarotes gamle hovedstad.

Fra kirkegården i Teguise

Konkurransen ble arrangert av et spansk tidsskrift som heter «Adiós Cultural«, Den kulturelle avskjed, et blad som skriver om de spanske kirkegårders historiske, sosiale, miljømessige og kunstneriske sider.

Juryen skriver i sin begrunnelse at kirkegården i Teguise fortjener denne miljøprisen på grunn av sin originalitet.
Kirkegården føyer seg pent inn i landskapet rundt selve kirkegården, og man ser at det ikke er foretatt store inngrep i den ellers så vakre naturen i området. De naturlige stiene rundt gravstedene er nydelig anlagt, og gir kirkegården et naturlig utseende.

Kirkegården i Teguise

Den prisbelønte kirkegården i Teguise ble første gang tatt i bruk i 1814, og ble stengt i 1979 slik at et større rehabiliteringsarbeide kunne settes i gang. I mellomtiden ble en kommunal kirkegård brukt.

I 2017 ble så den gamle katolske kirkegården igjenåpnet etter at kapellet, mausoleene, gravstøttene og stiene hadde blitt pusset opp.

Arbeidet var vellykket, og nå har lederne av kirkegården fått sin påskjønnelse med 2 000 euro i prispenger og en plakett.

Kirkegården i Teguise er åpen for publikum hver dag fra kl. 09:00 til 17:00.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast