Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 3.mai 2022

Neste år kommer eGates på flyplassen på Lanzarote
Foto: wikimedia.org

Aena, eierne av flyplassen på Lanzarote planlegger å investere 163 000 euro i nye eGates, et elektronisk system for å sjekke pass ved ankomst og avgang.
Systemet kalles Automatic Border Control, ABC, og hittil er det bare flyplassen sør på Tenerife som har installert et ABC-system på Kanariøyene.
Ennå gjenstår å se hva som skal skje med britiske passasjerer, som teknisk sett skal få passet sitt stemplet manuelt ved inn-og utreise til Spania. Der vil Spania se hva som skjer i nabolandet Portugal, som tillater britiske passasjerer å passere gjennom de elektroniske portene.

Bodegaen Vega de Yuco på Lanzarote fyller 25 år
Her trives vindruene! Foto: vegadeyuco.com

Vinbodegaen Vega de Yuco på Lanzarote feiret sitt 25-årsjubileum siste uke. Denne bodegaen er mest kjent for sine blå vinflasker, som de introduserte i 2005.
Familien startet opp i 1997 med vinproduksjon i et lite uthus i landsbyen La Vegueta.
Som en del av jubileet lanserer bodegaen sin første musserende vin, «Princesa Fayna», som er laget av en druetype som heter Diego.
Det er et begrenset av denne jubileumsvinen, bare 600 flasker er produsert.

I mars vant bodegaen Vega de Yuco gullmedalje i den årlige vinkonkurransen Agro Canarias Wine Contest som ble arrangert på Fuerteventura. Dette er en konkurranse som arrangeres av departementet for landbruk, husdyr og fiskeri på Kanariøyene.
Vega de Yuco vant gullmedaljen med sin Volcanic Malvasia hvitvin, «Esencia Yaiza».

Man kan lese mer om vinbodegaen Vega de Yuco HER.

Fiskere fra Lanzarote lærer fiskere på Kapp Verde å fiske
Fiskebåt fra Kanariøyene. Foto: wikimedia.org

En gruppe fiskere fra landsbyen La Santa i Tinajo kommune på Lanzarote har de siste ukene vært på øygruppen Kapp Verde sør for Kanariøyene. Der har de lært opp lokale fiskere i hvordan de på beste måte skal fange reker.
Prosjektet ledes og finansieres av universitetet i Las Palmas på Gran Canaria.

Avslutningen av Ramadan markert på Lanzarote
Foto: Cabildo de Lanzarote

Avslutningen av den muslimske fastemåneden ramadan ble også markert på Lanzarote. Bildet er fra regjeringsbygget i Arrecife.

Båt med 60 flyktninger reddet 50 km øst for Lanzarote

Mandag morgen ble en båt med 60 flyktninger om bord oppdaget 50 km øst for Lanzarote. Gruppen bestod av 44 menn, 12 kvinner og fire barn, og kom fra et land sør for Sahara.
Sjøredningstjenesten slepte båten inn til hovedstaden Arrecife, der flyktningene ble tatt i mot av det lokale Røde Kors. I følge Røde Kors var alle flyktningene ved god helse.

Man kan finne ut mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast