Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 2.mai 2022

Oppdaterte smittetall fra Kanariøyene siste uke

Som mange nå vet har helsemyndighetene på Kanariøyene bare to ukentlige oppdateringer av koronasituasjonen, tirsdag og fredag. Bare personer over 60 år blir registrert.
Sist fredag var det registrert 971 nye smittetilfeller på øyene. Ni personer, seks fra Tenerife og tre fra Gran Canaria i alderen 77 til 96 år døde med korona. Alle hadde underliggende sykdommer.
288 personer ligger på sykehus med smitte, hvorav 13 ligger på intensiven.

Flyselskapet Binter øker sin aktivitet ut fra Lanzarote
«Lanzarote». Foto: Binter Canarias

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere, vil Binter fly direkte fra Lanzarote til Madeira denne sommeren. Nå kommer nyheten om at selskapet også skal fly direkte fra Lanzarote til øya La Palma. Det vil også bli to daglige avganger fra Lanzarote direkte til Tenerife Sør.
Hittil har det bare vært mulig å fly fra Lanzarote til flyplassen nord på Tenerife.
Ellers skal to fly overnatte på Lanzarote, slik at man kan fly til Gran Canaria og Tenerife allerede kl.07 hver morgen.

Flere cruisepassasjerer til Lanzarote

Første kvartal i år kom det 87 000 passasjerer med cruiseskip til Lanzarote.
Dette er omtrent det samme tallet som før pandemien, og en solid økning fra samme tidsrom i fjor, en økning på mer enn 500 prosent.

Amerikanske turister til Lanzarote
«Sea Spirit». Foto: wikimedia.org

Tirsdag kom det amerikanske cruiseskipet «Sea Spirit» til Lanzarote, et lite og luksuriøst skip som kom fra Las Palmas på vei til Funchal i Portugal.
Om bord var det 68 amerikanere fra New York og Chicago, alle knyttet til kunst og kultur ved flere universitet. Alle var veldig interessert i livet og arbeidet til den lokale kunstneren Cesar Manrique.
Sjefen for alle turistsentrene på øya, Benjamin Perdomo tok gruppen med til grottene i Jameos del Agua. Der fortalte han at Lanzarote er ei øy med kontraster og farger, og som har forpliktet seg til å beskytte miljøet og være bærekraftig selv om tusenere av turister besøker øya.

Deretter dro gruppen sørover til nasjonalparken Timanfaya, hvor de inntok en «vulkansk lunsj» i restauranten El Diablo, mat laget på vulkansk varme.
Besøket er en del av promoteringen av Lanzarote som destinasjon også for amerikanere, spesielt når det amerikanske flyselskapet United Airlines i juni starter med sine to ukenlige direkteflyvninger mellom Kanariøyene og New York.

Lokalpolitiet i Arrecife slår ned på kjøring med rus
Foto: Lokalpolitiet

Siste uke ble ni sjåfører i hovedstaden stoppet etter mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. En av sjåførene nektet å ta en test, tre var involvert i mindre ulykker, og tre andre hadde ikke gyldige førerkort.

Nå skal ruskontrollene intensiveres, forteller lokalpolitiet i Arrecife til lokalavisa.

Mann fra Colombia anklaget for 13 drap arrestert i Arrecife

Natt til fredag ble en mann fra Colombia, anklaget for minst 13 drap, blant annet på flere politifolk i Colombia, arrestert i bydelen Argana Alta i hovedstaden Arrecife på Lanzarote.
Et dusin politifolk fra spesialavdelinger i Madrid stod for arrestasjonen. De tok med seg den arresterte til Madrid, hvor man nå skal få i stand en utlevering til colombianske myndigheter.

«Portugisiske krigsskip» oppdaget på Famara-stranden
Foto: Terje Jansson

De blå manetene som kalles «Portugisiske krigsskip» er oppdaget på den berømte surfestranda i Famara vest på Lanzarote. Det er satt opp skilt som advarer badegjestene. Vanligvis forsvinner disse blå gjestene i løpet av noen dager.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast