Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 29.april 2022

Hola!

Det har vært ei god og ganske så varm uke på solskinnsøya…med litt skyer, noe duskregn, sol og litt vind, akkurat passe for Lanzarote!

Nye ikoner og logo for Puerto del Carmen

Lanzaroteposten presenterte den nye logoen for Puerto del Carmen sist tirsdag. Nå har det også blitt presentert nye ikoner for byen, med motiv som sykkel, vindleker, fisk, parasoll, seilbåt, sol og sommer som grafiske symboler. Akkurat slik er det i Puerto del Carmen!

Lanzarote er med overalt!

Etter seks måneder på Lanzarote kom Elisabeth og Ola hjem til Råde i forrige uke. Minnene fra Lanzarote er med de hver dag i Norge,
på bilen:

Foto: Elisabeth Åril

Søndag er morsdag i Spania; gratis inngang for alle mødre med barn på Rancho Texas

Flotte dyr i dyreparken! Foto: Knut Erik Jensen

Det er morsdag i Spania søndag.
Dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen inviterer derfor alle mødre som tar med seg sitt/sine barn denne dagen til gratis inngang i parken! Husk at det går gratis buss fra Playa Blanca, Puerto del Carmen og Costa Teguise til Rancho Texas for alle hver formiddag, med retur på ettermiddagen.
Les mer om dette og hva som skjer i parken ved å gå HIT.

Geitost fra Lanzarote vant det spanske oste-mesterskapet!

Spanias beste geitost – fra Lanzarote!

Mandag denne uken startet det spanske ostemesterskapet i Madrid.
På spansk heter arrangementet «Los Mejores Quesos de España GourmetQuesos». Den beste geitosten i landet kommer selvsagt fra solskinnsøya Lanzarote: Det ble Quesos Guatisera, en moden  geitost. Produsenten er ysteriet Montaña Blanca i San Bartolomé kommune.
Dette ysteriet vant også bronsemedaljen i klassen for halvmoden ost fra «unge geiter», «Guatisea semicurado de cabra joven».
Senere denne uka vil arrangørene bestemme hvilken ost som blir Spanias beste ost, uansett kategori.

Bilrally på Lanzarote avlyst

Lørdag 30.april skulle Rallye Isla de los Volcanes arrangeres på Lanzarote. I går torsdag kom beskjeden at rallyet avlyses, » fordi billøpet arrangeres i samme periode som hekkeperioden for flere beskyttede arter.» Kanselleringen ble bestemt av miljøavdelingen i regjeringen på øya.
Regjeringen sier at billøpet vil arrangeres senere i sommer, når «alle miljøgarantier blir oppfylt».

Landsbyfest i La Asomada

Denne helga er det landsbyfest i La Asomada, landsbyen som ligger rett vest for Puerto del Carmen. Det er landsbyens skytshelgen, San José Obrero som skal hylles.
Det blir mye levende musikk, bingo, teaterforestillinger, dessertkonkurranse (!), og leker for de aller yngste. Søndag kl.13 er det en religiøs prosesjon ut fra kirken i La Asomada, som det er bilde av her:

Kirken i La Asomada. Foto: Tias kommune

Hele programmet for festen kan man finne HER.

Fotball, noen?

Dersom noen savner å se en god fotballkamp kan den kommunale fotballbanen i Yaiza være stedet!

Søndag 1.mai kl.12 er det kamp mellom hjemmelaget Union sur Yaiza og gjestene C.D Tenerife. Det er gratis adgang for å se de to 3.divisjonslagene spille. Tenerife ligger på en 3.plass på tabellen, mens Yaiza er nr. 5. UD Lanzarote ligger på en 9.plass…

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Siste uke var vi sju gjester på fredagspilsen. Vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
Er du på øya er du hjertelig velkommen til en hyggelig stund!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og det offentlige helsesenteret i Puerto del Carmen.

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten en oppdatert versjon av en ikke så kjent norsk historie på Lanzarote; historien om Playa Marina ved Arrieta, på nordøstkysten av øya.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast