Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 28.april 2022

Prisen på drivstoff har steget med 25 centimos (kr.2,50) siden januar på Lanzarote
Foto: pixabay.com

Prisen på drivstoff fortsetter å nå historiske høyder på Lanzarote. Dette til tross for en rabatt på 20 centimos, som altså ikke fullt ut dekker økningen som drivstoff har fått siden januar.
Bensin og diesel kostet i gjennomsnitt 25 centimos mer den siste uken i mars enn ved begynnelsen av året, og 45 prosent mer enn i samme periode i 2021.
Den første uken i januar kostet bensin (95 oktan) 1,22 euro per liter, mot 1,48 euro i slutten av mars. I januar 2021 var literprisen 0,95 euro, altså under en euro.
Regjeringens datasenter på Lanzarote har funnet ut at den billigste bensinen finnes ved SPL-stasjonen i Tias, og PCAN-stasjonen, også i Tias. Den billigste diesel-prisen finner man ved stasjonen Repsol i Yaiza og Shell Flick i Arrecife.
Den dyreste stasjonen er ES Yaiza, hvor bensinen koster 1,59 euro per liter.

Dagklinikk for personer med alvorlig psykiske lidelser opprettes på Lanzarote

Siste uke ble det bestemt at Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife vil opprette egne dagklinikker for voksne med alvorlig psykisk lidelse. Dette ble kunngjort av helseministeren på Kanariøyene, Blas Trujillo.
Det skal også opprettes et senter for psykisk helse for barn og unge på Lanzarote, et program myndighetene har valgt å kalle Early Care Network, et program som skal oppdage psykiske problemer så tidlig som mulig.

Elevutveksling mellom Lanzarote, Island og Italia
Glade utvekslingselever og lærere på Lanzarote. Foto: Tias kommune

Skoleelever fra Island og Italia deltar sammen med elever fra Tias kommune på Lanzarote i et utvekslingsprogram.
Dette er et program for skoleelever i EU og EØS. Programmet kalles Erasmus, og arrangeres og finansieres av undervisningsdelen i EU/EØS.

Mens elevene bor privat og deltar i vertselevenes skoledag skal de prøve å forbedre sine språkferdigheter, og samtidig få informasjon om hverandres historie, flora, fauna, og turisme.
Sist lørdag dro elevene fra Lanzarote til vennskapsskolen i byen Castel di Sangro i Italia, hvor de også møtte elevene fra Island.
I september reiser alle til Menntaskólinn á Tröllaskaga utdanningssenter i Ólafsfjörður på Island, før alle kommer til Lanzarote i oktober.

Prisene på dyrefór har økt voldsomt; regjeringen hjelper

Prisene på dyrefór på Kanariøyene har økt mye på grunn av krigen i Ukraina. Derfor har den kanariske regjeringen bevilget åtte millioner euro, 80 millioner kroner til importørene på Kanariøyene for å senke prisene.

Generatorer plasseres i nasjonalparken Timanfaya
Fra besøkssenteret i nasjonalparken Timanfaya. Foto: CACT Lanzarote

Myndighetene på Lanzarote har lenge arbeidet med et prosjekt for å skaffe strøm inn til nasjonalparken Timanfaya.
Nå har myndighetene sammen med det spanske universitetet i Navarra, som er et privat forskningsuniversitet i Pamplona funnet fram til en løsning.
Nå skal man plassere generatorer som kan produsere 0,5 KW fra den naturlige varme-energien som finnes i bakken i parken.
Dette prosjektet vil også gi forskerne informasjon om man kan installere kraftigere generatorer som kan produsere større mengder elektrisitet, og kanskje dekke hele Lanzarote med energi.

Sjømannskirken informerer
Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Dere vet vel at vi har åpent på tirsdager og torsdager?? Mellom kl 11 og kl 14 kan dere nyte den flotte utsikten på terrassen, kafeteriaen er åpen, det samme er biblioteket, og det er mulighet for å tenne lys i kirkerommet.

Foruten våre kjempegode vafler, disker vi opp med smørbrød på hjemmebakt brød (velg mellom karbonade og laks), nystekte rosinboller, og Merethe er ekstra stolt over ukas kake ; krydderkake!

Ta turen innom da vel❣️

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man en taxi til kirken, be om å bli kjørt til Cinco Plazas. Sjømannskirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast