Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 25.april 2022

Siste koronaoppdatering fra Kanariøyene

De tre siste dagene før helgen ble det registrert 1163 nye smittetilfeller på Kanariøyene. Dette er smittetilfeller hos personer over 60 år.
Fire personer i alderen 63 til 89 år døde med smitte, tre på Tenerife og en på Gran Canaria, alle med underliggende sykdommer.

Nå er 291 personer innlagt på sykehus med korona på Kanariøyene, hvorav 17 ligger på intensivavdelingen.

Nye busser til Lanzarote
Foto: Cabildo de Lanzarote

Det offentlige busselskapet på Lanzarote, InterCity Bus har kjøpt inn seks nye busser.
Den første bussen ble levert siste uke, og presidenten på øya, María Dolores Corujo tok i mot den første bussen (i rød jakke på bildet).
De nye bussene er kjøpt inn for å øke avgangene, og har et lavere CO2-utslipp enn de gamle bussene.
Bussene er også spesielt tilpasset brukere med spesielle behov, med blant annet funksjonelle ramper for rullestolbrukere.

Problemer for postverket på Lanzarote

En artikkel i lokalavisa Diario de Lanzarote siste uke forteller at postverket på Lanzarote og naboøya Fuerteventura sakte men sikkert blir avviklet.
Det er den største fagforeningen for postarbeidere, CCOO som hevder dette.
De sier at det ligger pakker på vent helt siden før jul, og som ikke blir levert til mottakerne. Tinajo kommune har til tider ikke hatt postombæring på 15 dager.
Et annet problem er at all post til Lanzarote går til Gran Canaria først; også brev som blir sendt fra Lanzarote til en annen mottaker på Lanzarote.  I de siste tre årene har 20 ansatte i posten på Lanzarote blitt sagt opp.

Representanter for det spanske postverket nekter for at det er planer om å avvikle det offentlige postverket på øyene, og at private skal overta. Over 200 personer har blitt ansatt i posten på øyene de siste to årene, sier postens representant.

Fagforeningen holder fast ved at planen er å gjøre det offentlige postverket så dårlig, at den eneste løsningen er at private må ta over.

Postkontoret i Puerto del Carmen er pusset opp
Postkontoret i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Selv om fremtiden for postvesenet kan virke usikker, har postkontoret i Puerto del Carmen denne vinteren blitt pusset opp.
Siste uke ble var ordføreren i Tias, José Juan Cruz til stede for å offisielt åpne det «nye» postkontoret.

Man kan se flere bilder fra det «nye» postkontoret i Puerto del Carmen hvis man klikker på denne linken, HER.

Utenlandske huskjøpere er tilbake
Ill.: pixabay.com

Lanzaroteposten skrev forrige tirsdag at prisene på boliger på øya har gått opp. Økningen var størst i Yaiza kommune med Playa Blanca.

På Kanariøyene var det utenlandske kjøpere som stod for over 57 prosent av alle kjøp av boliger i årets to første måneder. Av utenlandske huskjøpere var det flest fra Storbritannia. Britiske kjøpere stod for 11,8 prosent av alle huskjøp. Deretter fulgte tyskere med 10,4 prosent, og franskmenn som stod for 8,3 prosent av huskjøpene.

23 utkastelser av beboere som ikke klarer å betjene huslånene sine i april

På Lanzarote har det i april vært 23 utkastelser av beboere som ikke klarer å betale huslånet sitt eller husleien.
Dette melder interesseorganisasjonen for mennesker som blir husløse på Lanzarote. Ahinor.
Lederen av Ahinor, Francisco Santana sier til lokalavisene at i de siste månedene har det i snitt vært 10-12 utkastelser hver måned, og ofte er familier med barn involvert.
Francisco Santana forklarer at et av hovedproblemene for mennesker som er berørt av utkastelser, er mangelen på gratis assistanse.

– Advokatforeningen stenger dørene for folk, og de gir dem ikke rett til rettslig beskyttelse slik at de kan forsvare seg, kritiserer lederen i Ahinor.
Det som er viktig er at beboerne må hjelpes til å få til en avtale med bankene. Vi prøver å hjelpe så mye vi kan, men når vi ber om hjelp fra advokater, krever de raskt opp til 80 euro bare for å høre vår sak, fortsetter Santana.

Likevel sier Santana at de i 95 prosent av alle varsler om utkastelser har klart å komme fram til en løsning med bankene.

Dansens dag på Lanzarote
Her er de voksne på scenen for å vise hva de har lært i vinter. Stor suksess! Foto: Tias kommune

Lørdag ble Dansens dag markert på Lanzarote. 30 danseskoler møttes med sine elever lørdag i idrettshallen i Tias for å vise hva de hadde lært i vinter. En fullsatt sal med over 1000 foreldre, besteforeldre og andre hadde møtt opp for å heie på danserne i alle aldre, som fikk en fortjent applaus!

Man kan se flere bilder fra dansegallaen ved å klikke HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast