Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 19.april 2022

Tyver arrestert i Puerto del Carmen
Foto: unsplash.com

To tyver, deriblant en mindreårig ble arrestert siste uke i Puerto del Carmen. De hadde stjålet varer fra tre butikker, blant annet et kassaapparat og to sykler.
Lokalpolitiet i Tias klarte å finne igjen alt tyvgodset.

Februar var en god turistmåned på Lanzarote

Lanzarote mottok 203 781 turister i februar 2022. Dette er bare fem prosent færre enn samme måned i 2020, før pandemien.
84 prosent, 185 120 turister var fra andre land enn Spania, mens 18 661 kom fra det spanske fastlandet og de andre Kanariøyene.

Fra Storbritannia kom det i februar 88 000 turister, som utgjør 48 prosent av alle utenlandske turister. Det kom 27 000 tyske turister i februar, fra Frankrike kom det nesten 16 000 turister, og fra Nederland kom det 15 000 turister.
Fra de nordiske landene kom det nesten 10 000 turister til Lanzarote i februar 2022.

Eiendomsmarkedet på Kanariøyene står sterkt etter pandemien
Hus til salgs…foto: Lanzaroteposten

Salget av boliger har økt raskere på Kanariøyene i år enn i noen annen region i Spania. Det viser at eiendomsmarkedet har fått fart på seg etter at pandemien delvis har dempet seg.
De gjennomsnittlige boligprisene i seks av de sju kommunene på Lanzarote økte i årets første kvartal.
Boligprisene i Yaiza kommune med Playa Blanca økte mest med 7,16 prosent. Hovedstaden Arrecife registrerte et fall i boligprisene på 1,4 prosent.

Hva skjer med veien langs Los Hervideros mot El Golfo?
Foto: Cabildo de Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om i mars i fjor oppstod det et stort synkehull langs den populære veien i området Los Hervideros mot El Golfo sørvest på Lanzarote.
Siden da har veien vært stengt for all trafikk.
Nå vurderer myndighetene forskjellige løsninger på hva som skal skje med veien: En løsning er å stenge ett kjørefelt slik at veien blir enveiskjørt. En annen løsning er å åpne veien bare for syklister og gående.
Ministeren for offentlige arbeider, Alfredo Mendoza sier til lokalavisene at å reparere veien fullstendig med to kjørebaner vil bli veldig dyrt. Med et stigende havnivå vil veien kanskje bare vare i ti år. Han sa videre at et forslaget om å bygge en beskyttende molo i vannkanten ble avslått av Kystdepartementet.

Nye filmer på utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen
Ill.: gazettelife.com

Denne uka står filmene med James Bond, Twins og The Goonies på programmet, og den populære syng med-kvelden torsdag, når Grease skal vises.
Les mer om filmene, se trailere, og bestill plass HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast