Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 21.mars 2022

Oppdatering av smittetall

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere, kommer helsemyndighetene på Kanariøyene heretter med oppdateringer av smittetall hver tirsdag og fredag.
Fredag meldte myndighetene at 227 personer på Lanzarote fikk registrert smitte de siste tre dagene. De tre siste dagene har 335 personer blitt friskmeldt. Aktive smittetilfeller er 197.
1179 personer ble testet.

Kanariøyene fikk påvist 5424 nye smittetilfeller de siste tre dagene. Fire personer i alderen 34 til 84 år, alle med underliggende sykdommer døde med korona. To var fra Gran Canaria, en fra Tenerife og en fra La Palma.
I pressemeldingen står det at disse tallene er foreløpige, og vil bli bekreftet senere.

Positive hjemmetester kan registreres

Tegning: Morten Hjerpsted

De kanariske helsemyndighetene har satt opp ei nettside slik at residente på Kanariøyene kan registrere positive hjemmetester for korona, og om man trenger medisinsk hjelp eller sykedager fra jobb.

Da lagrene på apotekene ble fylt opp igjen med hjemmetester, eksploderte salget av disse testene.  Dermed ble hjelpetelefonen for koronasyke 900 112 061 nedringt, og linjene ble blokkert.

Derfor har myndighetene satt opp ei nettside, www.miautotestcovid.com  hvor man kan rapportere en positiv test.
På nettsiden må man fylle ut numrene på helsekortet fra de kanariske helsemyndighetene (Tarjeta Sanitaria), og legge igjen et telefonnummer for mobil.
Husk at man IKKE skal bruke dette skjemaet dersom testen er negativ. Er symptomene alvorlige, som høy feber over 39 C i tre dager eller mer, med pusteproblemer eller brystsmerter, skal man ringe 112.

Flere turister til Lanzarote

I februar 2022 kom det 494 000 turister til Lanzarote. Dette er 810 prosent flere enn i februar 2021.
Det kom 90 000 flere turister til øya i februar 2022 enn måneden før.

i 2021 kom det 3,4 millioner turister til Lanzarote. Dette er 900 000 flere enn i 2020. Likevel er det langt igjen til rekordåret 2019, da det kom 7,3 millioner turister til Lanzarote.

Nye trafikkregler fra i dag 21.mars
Foto: unsplash.com

Det spanske trafikkdepartement DGT har introdusert nye regler for sikkerhet i trafikken.

Fra 21.mars er det ikke lov å kjøre fortere enn 20 km/t over fartsgrensen når man skal passere et annnet kjøretøy.
Man belastes med fire prikker på sitt sertifikat hvis man ikke bruker bilbelte, ikke sikrer barn i egnet barnesete i bil, og ikke bruker hjelm der det er påbudt.
Dette betyr at det nå er PÅBUDT å bruke hjelm når man bruker en elektrisk scooter. Kjører man med en mobiltelefon i hånden, er straffen seks prikker.
Prikkene man får vil vare i minst to år.
Når det gjelder sjåfører med ikke-spanske sertifikat vil man i stedet for prikkbelastning bruke heftige bøter ved brudd på trafikkloven.

Fra 1.mars er det også andre regler som gjelder i trafikken i Spania.
Lanzaroteposten skrev tidligere om de nye reglene, klikk HER.

Russisk salat får nytt navn
Foto: unsplash.com

Skal man spise tapas på en restaurant på Lanzarote vil man nok snart se en forandring:
Russisk salat (ensalada rusa) finnes etter hvert ikke på menyen. Derimot har et nytt navn oppstått: Ensalada ucraniana, eller ensalada Kiev. Noen kaller retten ensaladilla Kiev.
Denne trenden startet på det spanske fastlandet, og man venter at navneforandringen vil skje i hele Spania.
Det var den norske nettavisen flysmart24.no som skrev om dette først.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-