Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 10.februar 2022

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble 352 personer friskmeldt på Lanzarote, mens 112 fikk påvist smitte.
Smittetallet er 2227. 610 personer ble testet.
Kanariøyene fikk totalt 1240 nye smittetilfeller det siste døgnet. Ni personer i alderen 63-96 år døde med korona;
sju på Tenerife, og to på Gran Canaria.

Fra i dag torsdag slipper man munnbind utendørs på Lanzarote, men…
Ill.: pixabay.com

Påbud om munnbind utendørs er fra i dag opphevet i Spania, og da også på Lanzarote.

Det ble klart etter at den spanske regjeringen tirsdag godkjente de nye retningslinjene. Grunnen er fallende smittetall og færre innleggelser på sykehus.
Påbudet om munnbind på offentlige steder innendørs gjelder fortsatt, som i butikker, restauranter, barer og andre steder hvor folk samles. Folk må også bruke munnbind hvis de ikke klarer å holde 1,5 meters avstand utendørs.

Påbudet om utendørs bruk av munnbind ble innført 24.desember i fjor da tallet på smittede gikk raskt oppover.

1,1 million turister i 2021
Over en million turister besøkte Lanzarote i fjor. Foto: Vidar Nordli-Mathisen

1,1 million turister besøkte solskinnsøya Lanzarote i 2021. Dette er en voldsom økning fra 2020, men likevel langt under turisttallene fra 2019, hvor omtrent tre millioner turister besøkte øya.
Den største turistgruppen i 2021 kom fra Storbritannia med 340 000 turister, og turister fra det spanske fastlandet satte besøksrekord med nesten 290 000 gjester.

Mann (29) falt og døde i vulkan
Volcan de la Corona i Haria kommune. Foto: turismolanzarote.com

En mann (29) fra Madrid ble funnet omkommet i vulkanen Corona nord på Lanzarote mandag ettermiddag.
Det var hans far som hadde meldt til politiet på Lanzarote at han ikke hadde fått kontakt med sønnen.
Politiet fant først leiebilen sønnen hadde lånt parkert ved vulkanen. Deretter fant man sønnen omkommet inne i selve vulkanen, etter et fall.

Nye regler i den spanske trafikken fra 1.mars
Biler på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Fra 1.mars begynner flere nye lover og regler å gjelde i den spanskee trafikken, også på Lanzarote. Spesielt blir det null-toleranse for bruk av mobiltelefon mens man kjører, og det skal slås hardt ned på bilister som bruker radarvarslere.

Mobilbruk
Den nye bestemmelsen om mobilbruk i bil er at man ikke behøver å snakke i telefonen for å få bot; det er nok å holde en mobil i hånden for å bli bøtelagt. Har man et spansk sertifikat mister man nå seks prikker mot tidligere tre, og det blir en bot på 200 euro.
Det er lov å bruke mobilen som «kartleser» dersom mobilen er festet til et stativ, og ikke blir berørt under kjøringen.

Radarvarsler

Før var det forbudt å bruke en radarvarsler i bilen. Nå er det forbudt å ha en radarvarsler i bilen. Boten er på 500 euro, og tap av tre prikker.

Sikkerhet

Å ikke bruke setebelte eller barnesete i bil, eller ikke bruke hjelm når man kjører motorsykkel eller elektriske scootere gir et tap av seks prikker , og 200 euro i bot.
Lanzaroteposten mener: Det skal bli interessant å se om hjelmbruk vil inkludere el-sparkesyklene.

Juks ved teoriprøve

Hvis man bruker kommunikasjonsmidler med hjelp utenfra får man en bot på 500 euro, og kandidaten må vente i seks måneder før man kan ta prøven igjen.

Å passere syklister

Blir man oppdaget når man passerer syklister med mindre avstand enn 1,5 meter, venter det en bot på 200 euro, og tap av seks prikker mot tidligere fire.

Sjømannskirken informerer:

Informasjon: Nå er det kirkerådsvalg på Sjømannskirken:

KIRKERÅDSVALG SØNDAG 13/2.

Etter gudstjenesten til søndag blir det kirkerådsvalg. Vi har 7 kandidater som stiller til valg og det skal velges 3 nye, faste kirkerådsmedlemmer.
Det kan stemmes via epost til lanzarote@sjomannskirken.no frem til midnatt den 13/2 og det kan forhåndsstemmes på kirken denne uken.

Last ned vedlagte skjema som beskriver kandidater og valg-prosedyrer.

Kirkerådet har et særlig ansvar for å gi råd slik at kirkens virksomhet skjer i overensstemmelse med vertslandets lovgivning, skal gi råd i utarbeidelse av budsjett, involveres i kirkens lokale strategier, skal høres om aktuelle behov og ønsket kompetanse ved ansettelse av daglig leder, kan også gi råd om drift- og programarbeid, kan drøfte saker som skal opp på årets generalforsamling og skal behandle saker som daglig leder eller hovedstyret legger fram.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast