Nyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 18.februar 2022

Hola!

Det har vært ei fin uke på solskinnsøya! Litt kjøligere i forhold til forrige uke, men 18-20 grader er jo grillvær i Norge, så vi klager ikke!

Litt korona, igjen…

Siste døgn ble 123 personer friskmeldt på Lanzarote, mens 81 personer fikk påvist smitte.
Smittetallet er 393. 289 personer ble testet.
Bare fire pasienter ligger på hovedsykehuset Molina Orosa med korona. Det er to kvinner og to menn i alderen 34 til 77 år. Ingen ligger på intensivavdelingen.

Kanariøyene fikk totalt 1079 nye smittetilfeller det siste døgnet. Seks personer døde med korona. Fire kommer fra Tenerife og to fra Gran Canaria, i alderen 66 til 95 år.

Lanzarote er flinkest i klassen; eneste øy på nivå 2

Ill.: Gobierne de Canarias

Fra og med i dag fredag 18.februar er Lanzarote den eneste øya av Kanariøyene som er på sikkerhetsnivå 2. Dette bestemte de kanariske helsemyndighetene i går.
Det blir ingen forandringer på restriksjonene, fordi Lanzarote har vært på nivå 2 hele siste uke selv om vi offisielt var på nivå 3.
Krav om munnbind i butikk, taxi, buss, inn og ut av restauranter og steder der folk samles gjelder videre.

Lanzaroteposten mener…

Foto: norwegian.no

Sist søndag la flyselskapet Norwegian ut sitt høst-og vinterprogram 2022/23. Gledelig var det å oppdage at Lanzarote er inne på flyprogrammet etter nesten to års fravær, med direkte rute hver lørdag fra oktober.

Det er viktig at folk som tenker seg nedover til Lanzarote til høsten og vinteren bruker dette nye flytilbudet. Norwegian er som alle andre flyselskaper; de flyr der man tjener penger. Er ikke folk interessert i å fly, forsvinner ruten, ganske enkelt.
For alle dere som klager på hvorfor Norwegian ikke flyr direkte fra Bergen, Trondheim eller Tromsø til Lanzarote, er det en grunn; markedet blir for lite.
Det er litt vanskelig å forstå hvorfor folk etterlyser forbindelse mellom Bergen og Lanzarote; Widerøe har i hele vinter flydd strekningen direkte som charter for Vitalreiser og TUI, et tilbud alle kan benytte seg av. Flyet fra Bergen til Lanzarote er i følge passasjerer stappe fullt førstkommende mandag!

Vi har venner av Lanzarote som kommer fra Sogn og Fjordane, fra Lofoten og Finnmark…tenk litt på hvilken reisevei disse har!

Og husk på en ting til: Norwegian-flyet fra Oslo til Lanzarote går seint på formiddagen. Folk som bor i nettopp Bergen, Trondheim eller Bodø kan sjekke inn bagasjen sin direkte til Lanzarote på morgenflyet til Oslo med Norwegian på sine lokale flyplasser, og så ta bagasjen ut på Lanzarote.
Ikke så vanskelig det?

Har du noen gang klikket på disse rubrikkene?

Rubrikkene ligger helt øverst på denne nettsiden. og gir deg god og praktisk informasjon om Lanzarote.
Under «Aktiviteter på Lanzarote» finner man blant annet opplysninger om alle markedene på øya; hvilke som er i gang, og hvilke markeder som er kansellert, oppdatert per februar 2022.
Besøker man Lanzarote for første gang, kan det være lurt å klikke på «Lanzarote for nybegynnere«; mange gode tips ligger der.
Og er man historisk interessert, kan «Alt om Lanzarote» gi deg masse informasjon. Lykke til!

På mobiltelefoner er rubrikkene erstattet med tre vannrette streker.

Marked i Playa Honda i morgen lørdag 19.februar

Fra kl.10 til 14 er det igjen et bonde-og håndverksmarked på Calle Mayor midt i Playa Honda.
Der er det 42 forskjellige boder som selger alt fra bakverk, frukt, grønnsaker, oster, såper, kremer og håndverkskreasjoner, klær og malerier.
Fra kl.11 til 13.30 er det spesielle aktiviteter for barn.

Dette markedet er i gang den tredje lørdagen i hver måned.

Tallet på turister på Lanzarote øker jevnt og trutt

Solnedgang i nasjonalparken Timanfaya, Lanzarotes mest besøkte sted. Foto: CACT

De sju offisielle turistsentrene på Lanzarote mottok i fjor 1 720 000 gjester. Det mest besøkte stedet var nasjonalparken Timanfaya med 456 698 besøkende.
Deretter fulgte grottene i Jameos del Agua med 437 360 gjester. Videre hadde Cueva de las Verdes litt over 300 000 besøkende, Kaktushagen 245 000 besøkende, utsiktspunktet Mirador del Rio 244 000, og festningen Castillo de San José (Museet for samtidskunst) hadde 42 000 besøkende. Det er ingen tall for Bondemonumentet.

Tallene er utarbeidet av CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote.

Tur torsdag 24.februar kl.11
Arrangør Nordisk Forening

Man kjører nordover på hovedveien LZ 1 til man kommer til avkjørselen til Guatiza, (t.h.ved stor bensinstasjon). Kjør under LZ 1 og ta første avkjøring i rundkjøringen. Deretter ta til høyre mot Teseguite og til høyre etter 10 meter.
Kjør ca. 500 m. til der vi møtes kl.11.00. Man skal gå rundt vulkanen Guenia. Det er en lett tur, stort sett flatt på grusvei/sti, og noen små stigninger. Tursko, ta med vann/drikke og nistepakke.
Husk deltakeravgift/vinlotteri 1€ medl. / 2€ ikke medl. Fyll opp bilene , mangler du plass, eller har plass til noen, ta kontakt med disse: Turleder Terje Nøttveit tlf. 951 51 801 eller Liv Jensine Gundersen tlf. 971 94 033.

Så var det disse bilskiltene, da…

Fotograf Bjørn Sæle traff sin gode venninne GRY på Avenidaen i Puerto del Carmen:

Forrige uke var FrP i gang med valgkampen, og da var ikke KrF langt etter:

Foto: Torgunn Jansen

Denne bilen går sikkert veldig fort?

Foto: John Walter Eriksen

Og til slutt presenterer vi dyden selv…i følge fotograf Bjørn Sæle:

Har DU sett et morsomt skilt på Lanzarote, ta et bilde av det, og send det inn til
info@lanzaroteposten.com . Heder og ære venter!

Verden er litt opp-ned…noen ganger

Ja, hva skal man si om dette mesterverket? Det må da være flere enn en person som har montert dette?

Foto: Facebook

Ukens høydepunkt!

Her minner vår hustegner oss om Sjømannskirken på Lanzarote, som selger sitt populære hjemmebakte grovbrød på torsdager:

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Et annet høydepunkt er fredagspilsen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
Siste uke møtte det opp 41 gjester, og stemningen var god! Vi prøver på nytt igjen fra kl.19 i kveld, så er du på øya er det bare å ta seg en tur!
Det er ingen velkomstkomite, ingen dans, ingen allsang, så det er bare å finne seg en plass ved ett av bordene, hilse på naboen, og så er man i gang!

I morgen lørdag vil Lanzaroteposten presentere ti myter om livet på Lanzarote!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast