Nyheter:

Ni myter om livet på Lanzarote

Det er mange myter om hvordan det er å leve på Lanzarote. Her er noen av de vanligste:

Sola skinner hver dag og det er alltid varmt!

Det regner noen ganger på Lanzarote også, og vi har dager hvor vi ikke ser sola. Det kan til og med bli i kjøligste laget når temperaturen går ned til 14-15 grader!
Hva vi ikke har er det som kalles ekstremvær; sjelden eller aldri er det temperaturer over 40 grader, og det blir aldri kuldegrader her. Det er gode nordiske sommerdager året rundt, enten det er januar eller juli. Vi har det beste været i verden, for å si det kort!

Ingen jobber hardt på Lanzarote!

Dette er enda en myte som ikke er sann!
Spanske arbeidere har som regel lengre dager enn de fleste arbeidere i de nordiske landene. Dessuten er fem dagers uke ukjent for mange arbeidsgrupper. Det skilles heller ikke på å arbeide hverdager og helligdager, og overtid er også et ukjent fenomen for mange. 60 timers uke er helt vanlig.
Man får også høre at i «høysesongen» må en stå på litt ekstra; det dumme er jo at det etterhvert har blitt høysesong året rundt!

Du trenger ikke å snakke spansk her

Du kan nok overleve ved ikke å snakke spansk på Lanzarote, særlig hvis du bor i et typisk turiststrøk.
Men du går glipp av mange fine stunder når du ikke kan snakke med naboen din eller diskutere den siste Real Madrid-kampen med folk i den lokale baren. Dessuten blir det dyrt i lengden å betale noen for å snakke for deg når et offentlig kontor, lege eller tannlege skal besøkes.

Du kan plukke opp det spanske språket bare ved å bo her

Nei, det kan du nok ikke.
Å lære et nytt språk tar tid, og du må ha lyst til å lære deg spansk. Du må ha profesjonell hjelp for å lære deg de aller nødvendigste glosene og vendingene. Så må du bruke det du lærer, altså oppsøke steder hvor de bare snakker spansk. Å se på spansk TV, gjerne barne-TV er bra, det samme er å lese overskrifter i spanske aviser, samtidig som du prøver å forstå hva som står der.

I dag kan du kjøpe alt du trenger på Lanzarote

Det er bedre enn det en gang var på Lanzarote.
Det hender ofte at butikken sier at «den varen må vi bestille fra fastlandet, eller fra Gran Canaria». Dermed kan det bli dyrere enn om varen allerede var på øya, og leveringen tar tid. Husk at internett ble introdusert på øya så seint som i 2003. Å betale regninger over nettbanken er noe vi bare har holdt på med de siste årene.

Turismen på øya angår ikke meg!

Å jo da, det gjør den! Med en fast befolkning på ca 160 000 innbyggere og nesten tre millioner turister som besøker øya hvert år angår turismen alt og alle!
Hvis du jobber på øya og lønna di ikke er avhengig av turistene, har du venner som er helt avhengig av at det kommer gjester til øya. Det betyr at alle som bor på Lanzarote har et ansvar for å legge forholdene til rette for turistene så godt som vi kan; de betaler for vårt daglige brød!

Spania er i en dyp økonomisk krise!

Dette er en myte som først og fremst blir gjentatt om og om igjen i de britiske avisene.
Spania har faktisk Europas fjerde største økonomi, og er den 12.største eksportør i verden. Spania har i de siste årene hatt et handelsoverskudd, og er på vei til å passere flere europeiske land når det gjelder å tjene penger. Dette skriver det internasjonale pengefondet, IMF i en melding.
Spania er i dag verdens største produsent av olivenolje, og er den andre største bilprodusenten i Europa. Turismen utgjør bare 15 prosent av landets brutto nasjonalprodukt BNP.

Alle på Lanzarote drikker Sangria

Nei, det gjør de ikke.
Det er svært sjelden at en kanarier bestiller Sangria, som egentlig er en drikk de bruker på fastlandet og i Portugal. En person fra Kanariøyene bestiller heller en liten øl eller et glass vin.
Men selvfølgelig kan vi andre kose oss med en iskald Sangria på varme dager!
Og når vi snakker om alkohol, så vil folks drikkevaner endre seg når man bor på Kanariøyene. Man drikker mer, men kanskje i mindre mengder. I de nordiske landene er det kanskje mer vanlig med en utekveld i uka med alkohol. På Kanariøyene blir det som regel litt vin eller øl hver dag, men da i mindre mengder.

Alle elsker Flamenco

Flamenco-dansen kommer fra regionen Andalucia (Sevilla) på fastlandet.
Det er svært sjelden at man kan oppleve Flamenco-dansere på Kanariøyene, men noen hoteller tilbyr dette som en del av underholdningen.
Vil du oppleve musikk som er lokal bør du finne et sted hvor de spiller timple, en liten gitar som er nasjonalinstrumentet på Kanariøyene. Lanzarote har et timplemuseum i Teguise, og der er det ukentlige konserter.

Stor interesse blant de yngste på Lanzarote for å spille timple! Fra en konsert i timple-museet i Teguise. Foto: Casa del Timple

Likevel, folket på Lanzarote treffer du nok aller helst på en rockekonsert, eller på en brytekamp!

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast