Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 3.august 2021

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble 32 personer friskmeldt på Lanzarote, mens 15 personer fikk påvist smitte. Smittetallet er nå 166.
Søndag ble 257 personer som ble testet. Mange av disse var britiske og irske turister på vei hjem.

Totalt på Kanariøyene ble det påvist 564 nye smittetilfeller siste døgn. Tenerife fikk 291 nye tilfeller, Gran Canaria 238, og Fuerteventura fikk 15 nye tilfeller.

Kajakk-padler reddet fra høye bølger og sterk vind mellom Lanzarote og Fuerteventura

En mann som hadde leid en såkalt oppblåsbar kajakk i Playa Blanca søndag ettermiddag ble ført flere kilometer vekk fra land. Det blåste mye, og bølgene ble etter hvert både to og tre meter høye.
Det var kajakk-utleieren som varslet nødetatene etter at kajakken ikke hadde returnert til avtalt tid. Padleren hadde også selv ringt inn til utleier og fortalt at han hadde problemer.
Både helikopter og politiets patruljebåt ble sendt ut, og man klarte etter hvert å få kontakt med padleren.
I videoen fra Guardia Civil kan man se redningsaksjonen via lokalavisen La Voz de Lanzarote:

Drosjekø på flyplassen
Foto: First Minute Travel

Tilstandene begynner å bli «normale» igjen på Lanzarote: Det er bare å se på køen for å ta drosje fra flyplassen!
Sist torsdag var det for første gang siden pandemien startet en kjempelang kø på holdeplassen.

Denne torsdagen var det 74 fly som landet, og 72 som tok av. Da ble det raskt kø på holdeplassen for drosjene.

Turistprisene for 2021 annonsert
Foto: volotea.com

Det spanske flyselskapet Volotea fikk hovedprisen «Premios Isla de Lanzarote 2021» da turistmyndighetene på øya skulle hedre selskaper og personer som har gjort en stor innsats for turismen på Lanzarote.

Lavprisselskapet Volotea fikk prisen fordi det gjennom hele pandemien har flydd til Lanzarote, spesielt fra Frankrike, uten avbrudd, og samtidig vist respekt for miljøet ved å bruke den siste teknologien på sine fly.
Volotea flyr til Lanzarote fra de franske byene Bordeaux, Marseilles, Nantes, Strasbourg, Lyon og Toulose, og Asturias på det spanske fastlandet.

Flere hederspriser, Distinguidos del Turismo 2021 ble gitt til blant andre båtselskapet Lineas Marítimas Romero, organisasjonen VM i kajakk (som ble arrangert på Lanzarote i juli), og mesterkokken Luis León.

Hederlige omtaler ble gitt til den lokale kunstneren César Manrique og forfatteren José de Saramago.
Saramago var fra Portugal, og fikk Nobelprisen i litteratur i 1998. Hans bøker og artikler skapte store kontroverser i Portugal, og i 1992 flyttet han til Tias på Lanzarote hvor han døde i 2010.
Både Manrique og Saramago ville i dag vært over 100 år gamle. De ble begge hyllet for sine kunstneriske bidrag til Lanzarote.

Også helsetjenesten på Lanzarote, Servicio Canario de la Salud (SCS) ble berømmet for sin massive innsats det siste året.

Yaiza kommune ber om at fiskemerdene i Playa Quemada fjernes
Fiskeoppdrett utenfor Playa Quemada. Foto: Facebook

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere er det stor motstand mot fiskemerdene langs kysten av befolkede områder på Lanzarote.
Nå har kommunestyret i Yaiza bedt den kanariske regjeringen om ikke å fornye kontrakten for å ha fiskemerder utenfor landsbyen Playa Quemada sør for Puerto del Carmen.
Kontrakten utløper 2.august i år, og har vært gjeldene i 20 år.
Kommunen peker på at den originale kontrakten ga tillatelse til oppdrett av tunfisk, men at det nå er bare brasme og havabbor i merdene.
Kommunen forlanger også at det må en større miljømessig opprydning til så snart merdene er fjernet.

 

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-