Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 26.juli 2021

Helgens oppdaterte smittetall fra Lanzarote og de andre Kanariøyene

Fredag: Sju personer ble friskmeldt, mens 21 personer fikk påvist smitte. Smittetallet på Lanzarote er 177.
411 personer ble koronatestet på Lanzarote torsdag.

Kanariøyene fikk påvist 1023 nye smittetilfeller, med Tenerife og Gran Canaria på topp med henholdsvis 529 og 391 smittetilfeller. 9498 personer ble testet på Kanariøyene sist torsdag.

Lørdag: 18 personer ble friskmeldt på Lanzarote, mens 12 personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 171.
362 personer ble koronatestet på Lanzarote fredag.

Kanariøyene fikk påvist 717 nye smittetilfeller fredag. Tenerife fikk 341 smittetilfeller, og Gran Canaria 300 tilfeller.

Søndag: 24 personer ble friskmeldt på Lanzarote, mens 18 personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 165.
270 personer ble koronatestet på Lanzarote lørdag.

Kanariøyene fikk påvist 801 nye smittetilfeller lørdag, hvorav den største gruppen med smitte var blant unge i alderen 20 til 29 år, med 201 tilfeller.
Barn i aldersgruppen 0-9 år fikk påvist 58 smittetilfeller, 10-19 år 156 tilfeller, 30-39 124 tilfeller, 40-49 fikk 91 tilfeller, 50-59 år 73 tilfeller, 60-69 45 tilfeller, 70-79 25 tilfeller, og gruppen over 80 år fikk 24 nye smittetilfeller.

Det aktive smittetallet på Kanariøyene er nå 11 711 smittetilfeller, hvorav 66 pasienter er innlagt på sykehusenes intensivavdelinger.

Flyene som kommer til Lanzarote har i gjennomsnitt 60 prosent belegg

Den spanske flyplasseieren Aena melder siste uke at flyene som lander på Lanzarote nå er i gjennomsnitt 60 prosent full. Sist tirsdag var det rekord med 30 internasjonale fly som landet med litt over 3 000 turister om bord.

Jordskjelv nær kysten av Lanzarote

Ca kl 04 torsdag morgen ble et jordskjelv registrert nær østkysten av Lanzarote. Sentrum av jordskjelvet var 50 kilometer ut i havet fra landsbyen Arrieta, og hadde en styrke på 3,1 på Richters skala.
Rystelsene var på 40 000 meters dyp, og ble ikke følt på øya.
Det er normalt flere mindre jordskjelv hvert år på havbunnen rundt Kanariøyene.

Her er årsaken til få og dyre leiebiler på Kanariøyene: Stor spansk etterspørsel
Leiebil fra Cabrera Medina, med design av kunstneren Cesar Manrique. Foto: Cabrera Medina

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere er det få tilgjengelige leiebiler på Kanariøyene, og ikke minst på Lanzarote.
Tidligere har avisene skrevet om at grunnen delvis er at mange selskaper måtte selge unna mange av bilene sine for å overleve mangelen på turister.
Sjefen for Kanariøyenes største utleieselskap, Cicar/Cabrera Medina heter Juan Carlos Curbelo, og han sier til lokalavisene at dette stemmer ikke for alle selskapene.
Selskapene hans har kjøpt inn 4 000 nye biler siden mai, og Cicar/Cabrera Medina har nå en flåte på 15 000 biler på Kanariøyene. Dette er flere biler enn de hadde i 2018.
Grunnen til mangelen på biler er den store økningen av turister fra det spanske fastlandet, sier Curbelo.
De aller fleste av disse spanske turistene ønsker å være «selvstendige turister», og leier gjerne en bil for å kjøre rundt i stedet for å være på stranda eller ved bassenget.

Lanzarote er representert i OL i Japan
Ray Zapata, promobilde fra Turismo Lanzarote

Ray Zapata er født i Den dominikanske republikk, og kom med sin familie til Lanzarote da han var ni år gammel. Familien hans bor i hovedstaden Arrecife. Han representerer Spania i turn.
Lørdag kvalifiserte han seg til finalen i øvelsen frittstående gulv, hvor han ble nr. 4 i de kvalifiserende rundene.  Finalen går søndag 1.august.
Han fikk raskt lykkeønskninger fra presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo: «Hele øya er med Ray», sa hun til lokalavisa.

Hemmelig konsert i kveld mandag kl.20

Et nytt arrangement for å arrangere en konsert på Lanzarote har dukket opp:
Conciertos Intimos Lanzarote, altså en intimkonsert på Lanzarote.

Stedet er hemmelig, og man må sende inn en epost til Conciertosintimoslanzarote@gmail.com og fortelle at man er interessert i å delta.
Blir man trukket ut får man høre hvor konserten er.  Man betaler 30 euro, og da får man to glass vin, en intim konsert for bare noen få utvalgte publikummere, og man oppdager et nytt og vakkert sted, står det i invitasjonen.

Dette er reglene for den hemmelige konserten
Travel lørdag kveld i Puerto del Carmen

«Visit Lanzarote» gikk langs den travle paradegata i Puerto del Carmen lørdag kveld, og filmet hva de så. Ha gjerne på lyden for å bli skikkelig misunnelig…
Som vanlig, dukker det opp et reklamebanner nederst i videoen klikker man på X i banneret, og reklamen forsvinner:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast