Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 12.mai 2021

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble fire personer friskmeldt fra koronasmitte på Lanzarote. Sju nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 146.
271 tester ble utført på øya mandag.

Regjeringens offisielle smittetall finner man HER (på engelsk).

De offentlige bussene på Lanzarote blir elektriske
Foto: Cabildo de Lanzarote

Arrecife Bus, som nå heter IntercityBus har bestilt tre elektrisk-drevne busser, som vil bli satt inn i trafikk senere i vår. Videre blir det flere forbedringer på rutenettet og tidtabeller, slik at servicen til publikum blir bedre.

Hjemmeseier i Rally Villa de Teguise!
Vinnerne fra Lanzarote med sin Porche. Foto: Oswaldo Betancort, ordføreren i Teguise

Sist helg var det bil-rally i området rundt landsbyen Teguise, Rally Villa de Teguise, som ble arrangert etter 17 måneder uten noe billøp i det hele tatt på øya.
Tusener av tilskuere stod langs veiene for å se på fartsvidunderne, og det var utrolig populært at to gutter fra Lanzarote, Toñin Suárez og kartleser Gabriel Espino vant løpet med sin Porche 911 GT3!

Vårrengjøring i Tias og Puerto del Carmen (klipp ut!)

Det er mange som har brukt tida de siste ukene til rydding av hager og garasjer, og sikkert også litt oppussing av kjøkken og stue og andre rom. Da blir det mye som skal kastes.
Nå tilbyr Tias kommune bortkjøring av større ting som skal kastes; det være seg palmegreiner, gamle kjøkkenbord, bildekk med mer. Da ringer man ganske enkelt ett av telefonnumrene på plakaten under mellom kl.9-14 mandag til fredag:

Også Yaiza kommune med Playa Blanca forbyr at man setter søppel UTENFOR søppelkassen. Det kan bli bøter opp til 3 000 euro dersom man gjør dette:

De redder skadde fugler og mindre dyr (klipp ut!)

Kommer man over en skadd fugl eller andre mindre dyr med skader kan man kontakte Media Ambiente, foreningen for å redde skadde fugler og mindre dyr på Lanzarote.
Foreningen kan kontaktes daglig fra kl.10-20 i desember til august, og fra kl. 07.15-22 i september og november på telefon nummer (0034) 696 73 31 77. Utenfor kontortid kan man ringe 112 eller lokalpolitiet.

Pannekakedag på Las Vistas i Puerto del Carmen

Det er onsdag, og det betyr at Sandra og Dani serverer «trønderske» pannekaker med blåbær og flesk fra kl.14 i dag på Las Vistas.
Siste uke var vi 17-sytten gjester der:

Fra pannekakedagen 5.mai 2021. Foto: Lanzaroteposten

Det er selvsagt ikke spiseplikt, og man kan bestille hva man vil fra menyen.
Las Vistas ligger rett over gata fra postkontoret og det offentlige helsesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast