Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 13.mai 2021

Smitteoversikt fra Lanzarote

Dette går dessverre ikke riktig vei:
Det siste døgnet har man påvist 36 nye smittetilfeller på øya. Dette er det høyeste smittetallet som er registrert på tre måneder. Bare åtte personer ble friskmeldt, så det aktive smittetallet er 174.
Det høye tallet på smittede kan skyldes at hele 443 personer ble testet tirsdag.

Regjeringens offisielle smitteoversikt finnes HER (på engelsk).

Den kanariske regjeringen meldte i går at alle restaurantene og barene på øyene nå kan ha åpent til midnatt, noe som er et kompromiss da Kanariøyene ikke fikk tillatelse til fortsatt å ha portforbud.
Lanzarote fortsetter på nivå to.
Vanligvis holdes disse nivå-møtene på torsdag, men «på grunn av presidentens agenda» ble møtet holdt i går onsdag.

Tyskland fjerner karantene for hjemvendte full-vaksinerte

Tyskland har siden 9.mai tillatt fullvaksinerte å komme tilbake til landet uten å bli satt i karantene etter en reise i utlandet. Dette gjelder også mennesker som har vært smittet, og overvunnet sykdommen.
Tillatelsen til karantenefri hjemreise gjelder ikke reisende som kommer fra land med stor smitte, som India, Brasil og flere land i Afrika.
For å unngå karantene, må de vaksinerte ha et dokument utstedt av et medisinsk senter som viser at de har mottatt de to dosene, eller har vært smittet, på papir eller digitalt. Sertifikatet må være på tysk, engelsk, fransk, italiensk eller spansk.
Tyskland har vært ett av de få landene som har opprettholdt charterflygningene til Lanzarote denne vinteren og våren.
Vi får håpe at dette er starten av lettelser for reiser i Europa! (Kilde: LancelotDigital.com).

Blå flagg er delt ut for 2021
Foto: pixabay.com

Hvert år deles det ut blå flagg til strender, marinaer og turstier nær havet som oppfyller visse krav om god kvalitet på badevannet, et aktivt miljøvern i området, og at brukerens helse og sikkerhet blir tatt vare på.

I år klarte Lanzarote å få sju blå flagg for sine strender:
Playa de las Cucharas i Costa Teguise, Playa Grande, Matagorda, Playa Chica og Los Pocillos i Puerto del Carmen, bystranda El Reducto i Arrecife, og bystranda i Playa Blanca.

Bystranda El Reducto i Arrecife beholdt sitt blå flagg. Foto: Cabildo de Lanzarote

Stranda El Jablillo i Costa Teguise mistet sin status i år.
Marinaen i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen beholdt også flagget sitt, mens turstien mellom Puerto del Carmen og Puerto Calero mistet sin kvalitetsstatus dette året.

Blå flagg-prisen er et årlig sertifiseringssystem for miljøkvalitet utviklet av FEE (Føderasjonen for miljølære i Europa). I Spania koordineres dette programmet av Foreningen for miljøvern og forbrukerutdanning (ADEAC).
På Kanariøyene er Helsedepartementet ansvarlig for sertifiseringen.

Øya La Graciosa nord for Lanzarote får fiber
Landsbyen Caleta del Sebo på La Graciosa. Foto: Turismo Lanzarote

Fiber-optikk er nå vanlig over store deler av Lanzarote. Nå er det også øya La Graciosa sin tur. Regjeringen har bevilget penger slik at det i vår skal installeres fiber til nettbrukere på den åttende Kanariøya.

– Mislykket opplæring, sier leder av svømmekampanje
Foto: unsplash.com

De siste årene har myndighetene på Kanariøyene prøvd å få barna på øyene til å lære seg å svømme.
Kampanjen ble kalt «Kanariøyene – 1500 kilometer med kyst», og med en så lang kystlinje er det svært viktig at barna som bor der lærer seg å svømme.

Lederen av kampanjen, Sebastian Quintana sier til lokalavisene at ti prosent av barna på øyene hevder de lærte seg å svømme etter å ha blitt dyttet ut på dypt vann av foreldrene eller andre voksne.
Barna, de fleste gutter sier at de lærte seg å svømme mens de var mellom seks og tolv år gamle, og at de ble dyttet ut i vannet. Dette har gjort at flere av barna har utviklet frykt for å gå ut i vannet.

Å lære barna sine å svømme ved å dytte de ut i vannet er forferdelig, og kan få psykiske konsekvenser for barnet livet ut, sier Sebastian Quintana til avisa.

Flisleggingen nærmer seg slutten. Sjømannskirken har åpent hus i dag torsdag
Flisene nærmer seg…Foto: Lanzaroteposten

Området rundt Sjømannskirken på Lanzarote flislegges, og bildet som ble tatt tirsdag viser at det nå er selve kirken som er neste område ut. Vi krysser fingre og tær for at alt er klart for feiringen vi har på Sjømannskirken 17.mai!

I dag torsdag kan man besøke Sjømannskirken på Lanzarote mellom kl.10.30 og kl.14.
Kristi Himmelfartsdag blir ikke markert på Lanzarote, og er ikke en helligdag.
I kafeen på kirken kan man bestille kaffe og vafler, biblioteket er tilgjengelig, og man kan tenne lys i kirkerommet.
Sjømannskirken ligger rett over gata fra Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Dette er siste vanlige åpningsdag på Sjømannskirken denne våren. Lanzaroteposten vil komme tilbake med opplysninger om når kirken igjen åpner for gjester.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast