Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 10.mai 2021

Helgens smittetall fra Lanzarote

Fredag: 12 personer ble friskmeldt, mens 27 nye personer fikk påvist smitte. Dette er den verste smittedagen siden februar. Smittetallet er nå 130.
Smittetilfellene den siste uken er knyttet opp mot utbruddet i et treningsstudio i hovedstaden Arrecife.
22 smittetilfeller er i forbindelse med sportslige aktiviteter, mens 18 smittetilfeller er familiemedlemmer og venner av de 22.

Lørdag: 17 personer ble friskmeldt, mens 20 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 133.
300 tester ble utført fredag.

Søndag: 11 personer ble friskmeldt, mens 17 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 139.

Siden pandemien startet, har 5073 personer blitt smittet på Lanzarote. 4886 personer har blitt friskmeldt, mens 48 personer døde med koronasmitte.

Storbritannia sier fortsatt nei: Ikke reis til Spania med Kanariøyene

Storbritannia offentliggjorde sin liste over såkalte grønne land før helgen.
Britiske borgere kan reise til blant annet Island, Gibraltar og Portugal uten å gå i karantene ved hjemkomst. Spania med Kanariøyene er ikke på den grønne lista.
Retningslinjene varer foreløpig fram til 31.mai.

I avisene er det stor forvirring over disse meldingene. Mange lurer på hvorfor Portugal er grønt, mens Hellas og Spania med flere innbyggere som er ferdigvaksinert blir utelukket fra den grønne lista. Og briter som returnerer til Storbritannia fra f.eks Lanzarote og som er ferdig vaksinert, må rett i karantene.
Spørsmålene er mange, svarene er få.

Regjeringen på Kanariøyene forsterker nivået på bøter ved brudd på smittereglene
Foto: Lokalpolitiet i Tas

I forbindelse med at unntakstilstanden i Spania ble opphevet i går søndag, offentliggjør lokalpolitiet i de forskjellige kommunene de nye og forsterkede bøtesatser når smittevernregler brytes.
For mindre alvorlige brudd som å ikke bruke munnbind, røyking på offentlig sted og ansamlinger av folk over tillatt antall kan bøter fra 100 euro opp til 3000 euro gis. For alvorligere brudd kan det vanke bøter opp til 60 000 euro.
Ved svært alvorlige brudd på smitteloven kan det bli bøter opp til 600 000 euro, seks millioner kroner!

Nye fartsgrenser på Lanzarote fra i morgen tirsdag

Fra og med i morgen 11.mai innføres det nye fartsgrenser i tettbygde strøk i Spania, og derfor også på Lanzarote.
Formålet er å gjøre landsbyer og større byer tryggere, samtidig som forurensingen minker, og at folk kanskje begynner å tenke på andre former for transport.

Ill.: Policia Local San Pedro del Pinatar

Det blir 20 km/t på enveiskjørte gater og veier med fortau, som betyr at for eksempel hele Avenidaen i Puerto del Carmen får maks fart på 20 km/t. Det blir fartsgrense på 30 km/t hvor det er to kjørefelt med trafikk i to retninger, og 50 km/t med to kjørefelt eller flere i samme retning.
Og kjører man for fort, blir det bøter og poengtrekk på førerkortet (Type of infraction er styrke på overtredelsen, Fine er bot, Licence points er førerkort-poeng):

Båt med flyktninger hadde 363 kilo hasj om bord

En av flyktningbåtene som kom til Lanzarote forrige helg hadde 363 kilo hasj om bord da båten ble funnet av Sjøredningstjenesten. Det var også 32 personer om bord, deriblant fire kvinner og seks barn.
I avhør har flyktningene fortalt at de måtte betale 2000 euro hver til «lederne» av turen. To av «skipperne» om bord ble sammen med to andre «ledere» arrestert, og ble overført til fengsel.

National Geographic presenterer…

Lanzarote blir denne måneden nok en gang presentert i det berømte naturmagasinet National Geographic!
Denne gangen er det saltverket Las Salinas de Janubio mellom Puerto del Carmen og Playa Blanca som vies oppmerksomhet:


Foto: National Geograpic/Cabildo de Lanzarote

I bladet står det at «Las Salinas er ett av de fineste stedene å besøke i Spania, med sin naturlige sjarm, og er et paradis med et mangfold av arter …».

Nå har Yaiza kommune godkjent at det kan bygges et nytt besøkssenter ved Las Salinas de Janubio. Det skal hete Casa del Sal, Salthuset.
Ved siden av besøkssenteret skal den nye bygningen inneholde en butikk og en restaurant, står det i pressemeldingen. Bygging av senteret vil begynne mot slutten av sommeren.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast