Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 15.oktober 2020

Smitteoversikt

Det siste døgnet ble fire personer friskmeldt for koronasmitte på Lanzarote. Tre nye personer fikk påvist smitte.
Det aktive smittetallet er dermed 65. Seks av disse er innlagt på sykehuset, mens de resterende 59 er i isolasjon hjemme.

Båtflyktningene sendes nå til fastlandet
Sjøredningstjenesten på jobb. Foto: salvamentomaritimo.es

Regjeringen på Lanzarote, Cabildo forteller til lokalavisene at mange av flyktningene som har ankommet Lanzarote de siste ukene er allerede sendt videre til de større flyktningmottakene på fastlandet. Der vil flyktningenes status ble vurdert; kan de bli i Spania, eller må de sendes tilbake til hjemlandet?

Så langt har flyktningene på Lanzarote blitt tatt hånd om av det lokale Røde Kors, og vært i full isolasjon på grunn av eventuell smittefare.

Når det gjelder barna som har kommet alene til øya, er det andre løsninger.
Barn kan nemlig ikke sendes tilbake til hjemlandet, men vil bli prøvd integrert i det lokale samfunnet på Lanzarote og de andre Kanariøyene, eventuelt fastlandet.
De fleste av barna som kom til Lanzarote går nå på skolen, og er integrert i både ungdomsskolen og den videregående skolen. Elevene følges opp av dyktige pedagoger og psykologer med stor suksess, sier representanter for regjeringen til lokalavisa.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om hva som skjer med båtflyktningene som kommer til Lanzarote.
Les mer ved å klikke HER.

Strendene i Puerto del Carmen har blitt bedre tilrettelagt for funksjonshemmede
Skyggefulle steder er bygget på Playa Grande. Foto: Tias kommune

Tias kommune har brukt tusenvis av euro for å legge forholdene bedre til rette for funksjonshemmede på strendene i Puerto del Carmen. De siste ukene har kommunen installert flere skyggefulle steder på strendene, og har lagt tregulv som gjør det mulig for funksjonshemmede å bevege seg med rullestol. Også adkomsten til strendene har blitt forbedret slik at rullestoler og gåstoler kan komme seg ned på stranda.

Rotteplage i Arrecife
Foto: pixabay.com

Flere av innbyggerne i bydelen Titteroy i hovedstaden Arrecife melder til lokalavisene at det er mange rotter i området.
– De ser ut som kaniner, sier en av innbyggerne som så en rotte like ved det lokale helsesenteret.
Kommunen vil nå se på problemet med rottene, og vil forsøke å få de bort. Samtidig bes innbyggerne om å pakke inn søplet og legge det i søppelkassene, og ikke sette søplet på gata ved kassene.

Sjømannskirken serverer kaffe og vafler i dag
Foto: Liv A. Nielsen

Som vanlig på torsdager serverer Sjømannskirken kaffe og vafler fra kl.10.30 til 13.30 i dag. Biblioteket er også åpent hvis noen trenger gratis lesestoff.

I de neste to ukene blir programmet på Sjømannskirken litt begrenset.
Den planlagte gudstjenesten 18.oktober går ut. Administrativ leder Merethe drar til Norge lørdag i to uker, men frivillige stepper inn slik at programmet blir som følger:

Tirsdag og torsdag er kirken åpen fra kl 10:30 – 13:30. Begge dagene blir det salg av vafler og kaffe, biblioteket er åpent og det er mulighet for lystenning. En god prat er selvsagt!
Tirsdagene blir det lunsjservering kl 12:00 som vanlig.

Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast