FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 16.oktober 2020

Hola!

Det har vært ei god og varm uke på solskinnsøya Lanzarote med temperaturer over 30 grader! En tanke kjøligere på kvelden nå, men stadig 20 grader eller mer. Klager ikke!

Smitteoversikten ser bra ut:

Sju personer ble erklært smittefrie det siste døgnet på Lanzarote Bare en ny person fikk påvist smitte.
Aktive tilfeller er dermed nede på 59. Seks personer er innlagt på sykehuset, mens 53 er isolert hjemme.

Las Vistas er åpen igjen!

Vårt andre «hjem» på Lanzarote har som regel vært restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Restauranten har vært base for den uhøytidelige fredagspilsen i mange år, og har også vært stedet for Lanzaquizen.
Restauranten ble stengt som alt det andre på Lanzarote 14.mars i år, men sist onsdag åpnet Dani og Sandra restauranten igjen!
Blant de første gjestene var Gunn, Hans, Kåre og undertegnede, og hva var vel mer naturlig enn å bestille deilige, norske pannekaker med flesk og blåbærsyltetøy!

Fra v. Kåre, Gunn, Dani og Hans på Las Vistas. Foto: Lanzaroteposten

Feriebilder:

Det har ikke kommet mange feriebilder fra Lanzarote så langt i år. På Facebook kan man lære seg hvordan man kan lure naboen med å fortelle at man er på Lanzarote, mens man egentlig er på besøk hos svigerforeldrene på Toten:

Foto: FB

Det er gode dager for syklister på Lanzarote!

Hans og Gunn er to ivrige syklister på Lanzarote. I går var de ute på sin daglige tur, og oppdaget at arbeidere nå har startet med asfaltering av den nye sykkelstien i Matagorda:


Foto: Hans Langeland

-Nå er det bare et lite stykke med asfaltering i starten av stien som gjenstår, sier Hans.
Det er også anlagt en sykkelvei ved havna i hovedstaden Arrecife, så når Matagorda er ferdig kan man faktisk sykle helt bilfritt fra Puerto del Carmen til Costa Teguise i nord, ca 50 kilometer uten å konkurrere med en eneste bil, sier de spreke syklistene Hans og Gunn.

Sykkelstien i Matagorda. Foto: Hans Langeland

Supertilbud:

Mange butikker og restauranter jobber hardt for å trekke til seg folk på Lanzarote. Derfor har alle sju kommunene gått sammen for å lage en sju ukers forbruker-turne med elleville tilbud!

I disse sju ukene blir Lanzarote et eneste stort supermarked med supertilbud fra butikker, restauranter og andre aktiviteter i hver kommune.
Kjøpefesten har allerede startet:

Ikke nok med at butikkene kommer med gode tilbud; også flere restauranter er med på moroa med sin egen tapas-turne! Fire euro for en tapasrett pluss et glass høres ikke dumt ut:

Her har du de viktigste datoene:

Fra den 12. til den 18.oktober: San Bartolomé
– 19. til 25.okober: Tías⁣
– 26. oktober til 1.november: Tinajo⁣
– 2. til 8.november: Haría⁣
– 9. til 15.november: Yaiza⁣
– 16. til 22.november: Teguise⁣
– 21. til 29.november: Arrecife .

For hver ti euro man bruker i en butikk eller restaurant er man med i et lotteri med pengepremier og gratis restaurantbesøk verdt 100 euro.
Vil man bli med på trekningen og samtidig stemme fram øyas beste tapassted, må man laste ned en app man finner her:

iOS: Apple
Android: Android

Dagens høydepunkt!

Vi ønsker velkommen til fredagspilsen i dag…på Las Vistas i Puerto del Carmen. Tegning: Erling Hansen


Tegning: Erling Hansen

Sist fredag var vi fire gjester på fredagspilsen! Etterpå inntok vi en bedre middag på en av våre favorittrestauranter, Hi-Life! Det ble laks, torsk, reker og lasagne på oss fire…nydelig!

I dag er vi i gang igjen, og nå er vi endelig «hjemme»…restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen har åpnet igjen etter stengningen i mars. Er du på øya, er du hjertelig velkommen fra kl.19 og utover.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast