Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 14.oktober 2020/oppdatert

Gledelige tall for Lanzarote

Det siste døgnet ble 36 personer erklært smittefrie på Lanzarote. Fire nye personer fikk påvist smitte. Aktive tilfeller er dermed 66, hvorav seks er innlagt på sykehuset. De resterende 60 er i isolat hjemme.

Av de 97 båtflyktningene som kom til Lanzarote fredag var bare tre smittet av korona. Alle flyktningene er i karantene. Les mer om hva Lanzaroteposten skrev om disse flyktningene HER.

Regjeringens offisielle smitteoversikt finner man HER (på engelsk).

Den spanske regjeringen i Madrid sier nei til testing av turister på flyplassene/oppdatert

Aena, det spanske Avinor som er eid av den spanske staten styrer de fleste flyplassene på Kanariøyene.
I følge lokalavisene på Lanzarote har Aena mandag satt foten ned for den kanariske regjeringens forslag om å teste turister på flyplassene når de ankommer øyene. Et annet forslag om å teste passasjerene på kanarisk jord utenfor flyplassen ble også forkastet.
Å teste turistene ved innsjekk på hotellene ble også avslått, for da klarer man ikke å teste turistene som har privat innkvartering.
Et forslag om å teste passasjerer fra spanske områder med stor smitte til områder med liten eller ingen smitte fikk heller ikke gehør.
Opposisjonen i det spanske parlamentet argumenterte med at Portugal har klart dette systemet med 30 teststasjoner hvor de reisende kan teste seg før de reiser  til blant annet Madeira, men til ingen nytte.

SISTE: Myndighetene på øya La Palma har sagt ja til å være prøvekanin for testing av turister fra utlandet.
Det spanske senatet godkjente i går tirsdag en lovendring som gjør at det kan etableres testpunkter for korona-testing på kanariske lufthavner.
Det var nettavisen Canariajournalen som først skrev om dette. Les mer HER.

Største økonomiske bidrag fra regjeringen til Lanzarotes kommuner/oppdatert

Denne uka bevilget regjeringen på Lanzarote 11,3 millioner euro, omtrent 120 millioner kroner for en ny sysselsettingsplan i de sju kommunene på øya.
Deler av pengene skal brukes til å lønne arbeidsløse personer som blir hyret inn til å arbeide i kommunene, som vaktmestere, sosialarbeidere og datakyndige.
Videre har Tias kommune mottatt 1, 1 millioner euro for å restaurere fotballbanen og flerbruksbygget.
Tinajo fikk nesten en halv million euro for å renovere samfunnshusene i La Santa og El Cuchillo.
Yaiza kommune fikk nesten en million euro for å reparere lekeplasser og lage et nytt avfallsdeponi. Teguise fikk 1,2 millioner for å renovere lekeplasser og idrettsplasser, og montere nytt gatelys i hovedgaten i Costa Teguise.
Haria fikk over 400 000 euro for å oppgradere barneskolen og asfaltere gater. San Bartolomé kommune fikk over en million euro for å renovere sportssenteret i byen, og å utvide kirkegården. Tilslutt fikk hovedstaden Arrecife 3,2 millioner som skal brukes til lekeplasser, nye garderober ved fotballbanen i bydelen Argana Alta, og nye utelys i Charco de San Ginés.

Fem menn fra Marokko tatt med falske pass på flyplassen

Fem menn i alderen 24 til 40 år ble arrestert på Lanzarotes flyplass mandag da de forsøkte å sjekke inn på to fly til fastlandet. Tre menn skulle til Madrid, mens de to andre skulle til Valencia.
Personalet ved skranken fattet mistanke da passene ble kontrollert, og tilkalte politiet. De fem mennene ble arrestert, anklaget for forfalskning av offentlige dokumenter.

Det spanske lavprisselskapet Volotea starter ny rute til fastlandet
Foto: volotea.com

Det spanske lavprisselskapet Volotea starter opp med flygninger fra Lanzarote til byen Oviedo i det nordlige Spania.
I første omgang er det satt opp flygninger i desember og januar med flytypen Boeing 717, et fly som tar 125 passasjerer.
Volotea flyr allerede fra Lanzarote til den franske byen Nantes. Derfra kan man fortsette til de andre franske byene Bordeaux, Strasbourg, Marseilles, Toulouse og Lyons.

Landskampen Norge-Nord-Irland vises på barene på Lanzarote
Fotball på bar. Foto: Lanzaroteposten

I dag spiller Norge landskamp i fotball mot Nord-Irland. Kampen vises på flere barer på øya:
Bildet viser plakaten fra den populære fotballbaren Lineker´s i Puerto del Carmen.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast