Nyheter:Ukategorisert

Hjelp oss å hjelpe dem – sammen er vi sterke!

Det er en tøff hverdag for mange av innbyggerne på Lanzarote.
Mangelen på det aller nødvendigste som mat, klær, medisiner, bleier, penger til transport og skolemateriell er hverdagen til mange.

Denne uka presenterer den private næringsforeningen på Lanzarote, Lanzarote Business and Residents Association  to grupper som har som formål å hjelpe de som trenger det mest.

Det viser seg at mange ikke tør fortelle andre at de har det vondt, at de går sultne til sengs, at de mangler det meste for å få hverdagen til å gå rundt. Samtidig er det stadig folk som skriver på blant annet Facebook at de har lyst til å hjelpe, men vet ikke hvordan de kan donere klær, matvarer, kanskje penger, og de vil være sikker på at midlene kommer fram.

«HJELP OSS Å HJELPE DEM» er en gruppe som er startet av to britiske kvinner på Lanzarote, som selv skriver dette om gruppen:

-Navnet mitt er Amy Bailey, som sammen med Hayley Walker har startet denne gruppen for å prøve og hjelpe våre naboer på Lanzarote, slik at vi alle klarer å komme oss gjennom disse vanskelige dagene på øya.
Vi har startet denne gruppen slik at alle som ønsker å donere, spørre om hjelp, eller at noen ønsker at vi skal kontakte mennesker som synes at skammen blir for stor å be om hjelp. Vi ber også om hjelp til å spre informasjon om at det finnes hjelp der ute.
Gå inn på gruppens Facebooksider HER.

«LA UNIÓN HACE LA FUERZA«, SAMMEN ER VI STERKE er en annen gruppe som er i virksomhet.
Stifterne skriver dette:
– Vi har startet denne gruppen for å hjelpe andre i denne alvorlige situasjonen Lanzarote er i.
Mange familier har ingen inntekt i det hele tatt etter å ha mistet sin ofte kontraktløse jobb. Mange er heller ikke registrert noen steder, og kan derfor ikke motta noe hjelp fra det offentlige.Derfor ønsker vi å legge til rette for at folk på øya kan donere klær, matvarer, tannkrem og såpe, eller noen ønsker å gi penger slik at man kan kjøpe spesielle matvarer, medisin og kanskje dekke utgifter til drivstoff når barna skal på skolen eller på trening.
Hilsen Spencer og Jenni.
Gå inn på gruppens Facebooksider HER.

 

Lanzaroteposten vet at det ikke er mye leserne kan gjøre fra Norge og Sverige, men det kan være lurt å fylle opp kofferten med klær og andre varer som kan doneres når den neste turen til Lanzarote planlegges.
Nøden på øya vil nemlig ikke forsvinne med det aller første…

Dette skrev Lanzaroteposten i august:

Det er flere lesere som skriver at de sender klær fra Norge til Lanzarote til de som trenger det mest. En av leserne, Kate Anita bor på Lanzarote, og kan gjerne ta i mot klær til store og små. Hun har sendt oss denne meldingen:

Jeg tar gjerne imot pakker og distribuerer alt som sendes hit, til de som trenger det. Jeg er medlem av flere grupper her på Lanzarote, både på FB og utenom. Alt kommer til nytte her. Om dere vil sende til meg så tar jeg gjerne jobben med å dele ut 🥰. Min adresse er:

KATE ANITA LIE KNUDSEN
CALLE BARQUETA 13
ES-35510 PUERTO DEL CARMEN
TIAS
LANZAROTE
ESPAÑA

Hun skriver videre at det er fint om hun kan få en liten melding på chat/Messenger når noe sendes. Bruk denne Messenger-kontoen: Anita Knudsen . Er du ikke på Facebook, send en melding til info@lanzaroteposten.com .
Anne-Berit Hafslund har sendt mange klespakker til Lanzarote, og sier at en eske full av klær (ca 7 kg) koster rundt 450 kr, og sendes via posten, enkelt og greit.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast