Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 8.oktober 2020

Sju personer friskmeldt, fem nye tilfeller av smitte

I løpet av det siste døgnet ble sju personer erklært smittefrie for korona på Lanzarote. Fem nye fikk påvist smitte.
Dermed er tallet på aktive smittetilfeller 107. Fem pasienter er fremdeles innlagt på sykehuset, mens 102 personer med smitte er isolert hjemme.

10 tonn matvarer kom til Puerto del Carmen i går
Ivrige hjelpere pakker ut varene fra Las Palmas. Foto: Tias kommune

I går onsdag kom det flere lastebillass med til sammen ti tonn matvarer fra Den kanariske matbanken i Las Palmas til Puerto del Carmen.
Varene skal fordeles blant familier og enslige i Tias kommune som sliter med å holde hodet over vannet under denne pandemien. 540 familier og enslige i kommunen er helt avhengig av denne støtten.
Flere frivillige fra Sivilforsvaret var med å pakke ut varene og plassere disse på lager i Centro la Bocaina, Caritas-senteret ved Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Jordbruks- og håndarbeidsmarkedet i Mancha Blanca er i gang igjen
Fra markedet i Mancha Blanca. Foto: Tinajo kommune/Montefuego TV

Jordbruks- og håndarbeidsmarkedet i Mancha Blanca er igjen åpent hver søndag fra kl.09.00 til 14.00.
Ordføreren i Tinajo, Jesús Machin sa da den første markedsdagen åpnet sist søndag at nå kan bøndene arrangere et marked for sine produkter hver dag hvis de vil, for dette markedet er en permanent institusjon!

Kulturinstitusjoner, sport og fritidsarrangementer starter opp igjen i hovedstaden Arrecife

Regjeringen på Lanzarote forteller i en melding at kulturinstitusjonene i hovedstaden Arrecife åpner igjen for publikum denne uka. Det betyr også at fritids- og idrettsarrangementer settes i gang igjen.
Kultursjefen i byen sier at allerede lørdag 10.oktober arrangeres det en konsert i teateret Teatro El Salinero. Det vil også bli arrangementer i kulturhuset El Almacén, huset som kunstneren Cesar Manrique kjøpte og pusset opp:

Kulturhuset El Almacén i Arrecife. Foto: Cabildo

Det er utarbeidet strenge retningslinjer for å stenge virussmitten ute: Alle deltakere og publikum må ha på maske, det blir håndvask og temperaturmålinger ved inngangen, og det blir god avstand blant publikum.

Arrecife avlyser feiringen av «De hellige tre kongers aften» 5.januar 2021
Fra opptoget i Arrecife 5.januar 2020. Foto: Astrid Pérez, alcaldesa/ordfører i Arrecife

Tradisjonelt markeres De hellige tre kongers aften med opptog i alle byer på øya den 5.januar. Under opptoget kaster kongene ut godterier til barna, og tar i mot ønskelister fra de små.
Nå avlyses dette i hovedstaden, og det ventes at de andre kommunene gjør det samme.
Kultursjefen i Arrecife, José Alfredo Mendoza sier at det jobbes med alternativer til opptoget. – Det er viktig at jula feires, men samtidig må vi unngå store menneskemengder, sier kultursjefen.

 Det serveres kaffe og vafler på Sjømannskirken i dag torsdag
Foto: Liv A. Nielsen

I dag torsdag serveres det kaffe og vafler på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Dørene er åpne fra kl.10.30 til 13.30. Biblioteket er også åpent.
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas. Alle er hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast