FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 9.oktober 2020

Hola!

Været:

Vi ventet og ventet på regnet som var varslet tirsdag… men det kom hele 18 dråper, tror jeg!

Lokalavisa skrev følgende: Una alerta por lluvia sin lluvia , Et regnvarsel uten regn…

I skrivende stund torsdag skinner sola igjen…vi klager ikke, men Lanzarote trenger regn!

Korona:

Ti personer ble erklært smittefrie på Lanzarote det siste døgnet, mens fire nye fikk registrert smitte. Dermed er det aktive smittetallet på øya 101.
En person ble innlagt på intensivavdelingen på sykehuset, hvor det fra før ligger to pasienter. Tre andre pasienter ligger på overvåkningsavdelingen.

Morgenstund har (ikke alltid) gull i munn…

Livet går sin vante gang på solskinnsøya, men noen morgener er verre enn andre; da tenker jeg på muligheten til å sove leeeenge…
Jeg har soverommet mitt sånn ca åtte meter fra parkeringsplassen ved hotellet Las Vistas i Puerto del Carmen, og der er det aktivitet fra tidlig, tidlig morgen av!
Hver morgen klokka 05.45 kommer det en person med trillebag langs fortauet rett utenfor soveromsvinduet mitt. Det er kanskje en pilot, eller en flyvert? Hjula på trillebagen hyler noe så infernalsk…kanskje bør jeg neste gang stå opp og gi vedkommende sykkelolje? Bilen hans eller hennes har også startproblemer, så det prøves og prøves et par-tre minutter før motoren tar.

En morgen prøvde denne bussen å snu på parkeringsplassen; det ble ikke helt lydløst. Foto: Lanzaroteposten

Klokka 06.10 kommer den første søppelbilen, som skal tømme restavfallet. Den store bilen må rygge seg på plass, med dertil hørende rygge-pipe-lyder.
Klokka 06.20 kommer søppelbil nr.to for å tømme søppelkassen med plast. Ti minutter senere dukker søppelbil nr. tre opp for å tømme kassen med papp og papir. Dette betyr jo at søppelsorteringen fungerer!

To ganger i uka klokka 07.00 kommer kostebilen som koster og spyler gata. Og en gang hver fjortende dag rundt klokka 07.00 tømmes den grønne glasskontaineren…den heises opp, og noen sekunder senere ramler hundrevis av flasker ut og ned på en lasteplatt. Da ligger jeg en halv meter OVER madrassen!
Og sånn går nå dagan…men det viser bare at Lanzarote lever(er)!

Sjømannskirken:

Denne uka begynte Sjømannskirken på Lanzarote igjen å servere varm lunsj på tirsdager!
Det var til sammen 13 personer som spiste de hjemmelagete karbonadene i løpet av formiddagen, og dette var utrolig godt! På tirsdag serveres det en ny varm lunsj, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Foto: Sjømannskirken

Veltede biler:

Siste helg skjedde det tre bilvelt på Lanzarote. Dermed kunne vi i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» dessverre legge til bil nr. 126, 127 og 128. Serien startet i november 2016:

Bil nr. 126. Foto: La Voz de Lanzarote

Bil nr. 126 havnet utenfor veien LZ-35 ved en rundkjøring ved Montana Blanca lørdag kveld. Lokalavisa skriver at sjåføren kom seg ut av bilen på egen hånd.

Bil nr.127. Foto: La Voz de Lanzarote

Bil nr.127 havnet utenfor veien i landsbyen Yaiza natt til søndag. Da politiet kom til stedet var sjåføren forsvunnet.

Bil nr. 128. Foto: La Voz de Lanzarote

Bil nr. 128 havnet utenfor veien LZ-402 fra Teguise til Famara tidlig søndag morgen. Sjåføren ble kjørt til sykehuset av en ambulanse.

Middag og musikk:

Foto: CACT

Hver fredag kveld kl.19 blir det nå middag med lokal musikk og dansemusikk i grottene i Jameos del Agua nord på Lanzarote.
Det inviteres til middag med to forskjellige menyer, og også en vegan-meny. Under middagen blir det opptreden av folkemusikere og andre lokale stjerner. Fra kl.22.30 spiller en lokal discjockey opp til dans fram til midnatt.

Det er et begrenset antall plasser på grunn av pandemien, og man kan bestille bord via denne nettsiden
(på engelsk).

Ukas høydepunkt:

Tegning: Erling Hansen

Vi var åtte-8 gjester på siste ukes fredagspils i Puerto del Carmen.
Etterpå gikk de fleste av oss og spiste en aldeles nydelig middag rett over gata for baren Musa, på italienske La Casa del Parmigiano.
Vi møtes i kveld igjen fra kl.19 på Musa, baren som ligger mellom Burger King og Hotel Fariones.

Nasjonaldagen:

Mandag 12.oktober er det Spanias nasjonaldag. Du kan lese mer i Lanzaroteposten i morgen lørdag om hvorfor 12.oktober ble den spanske nasjonaldagen.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast