Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 7.september 2020

84 personer ble friskmeldt i helgen, likevel nye smittetilfeller på Lanzarote lørdag og søndag

Lørdag ble det påvist 33 nye smittetilfeller på Lanzarote. Samtidig ble 29 personer erklært smittefrie. En person ble lagt inn på sykehuset, og dermed er det 14 pasienter der, hvorav en er på intensivavdelingen.

Søndag ble 55 personer erklært fri for smitte. 26 personer fikk påvist smitte. Aktive tilfeller er derfor sunket til 508.

Hovedstaden Arrecife har nå 471 smittetilfeller, og det vil si 28 færre enn lørdag. Tías med Puerto del Carmen stiger til 17 tilfeller, San Bartolomé, Teguise og Yaiza med Playa Blanca har seks hver, Tinajo to og Haría ingen smittetilfeller.

Regjeringens offisielle oversikt finner man HER (på engelsk).

Bli med lokalpolitiet i Puerto del Carmen ut på jobb: Har du ikke maske på?

Tias kommune har laget en video som beskriver hvilke nye oppgaver lokalpolitiet har fått i disse dager.
Nå skal man også sjekke om ALLE har maske på seg (i videoen hører man flere spørsmål om MASCARILLA, maskebruk), og om avstanden holdes. Biler blir stoppet, og da er spørsmålet om man er i familie med de andre passasjerene. Er man det, trenges ikke maske…

Fem båter med flyktninger den siste uka til Lanzarote og La Graciosa 

Seint i går kveld ble 53 båtflyktninger reddet av sjøredningstjenesten nær kysten av Lanzarote. Av de 53 var det ti barn og tre kvinner. I følge passasjerene forlot de byen Tan Tan i Marokko for to dager siden.
Flyktningene ble kjørt inn til hovedstaden Arrecife hvor de ble tatt i mot av  Røde Kors og politiet.

I går morges rundt kl.05.00 kom en båt med flyktninger inn til den lille øya La Graciosa, øya som ligger nord for Lanzarote. Ombord var det 22 personer.

Foto: Salvamento Maritimo/Sjøredningstjenesten

Den tredje flyktningbåten kom inn til landsbyen La Santa på vestkysten av Lanzarote fredag morgen kl.05.30.

Flyktninger får hjelp av Røde Kors og Guardia Civil på veien ut av La Santa mot Tinajo. Foto: La Voz de Lanzarote

Da politiet og Røde Kors ankom stedet måtte de plukke opp 14 flyktninger som gikk langs veien på vei til Tinajo.
Sju av flyktningene er mindreårige. En av flyktningene var i så dårlig forfatning at han ble kjørt til sykehuset i Arrecife.
Politiet leter fremdeles i området etter flere av flyktningene. I følge en representant for flyktningene fortalte han at de var tilsammen 24 personer ombord. De kom fra byen El Aaiún i Vest-Sahara, og hadde vært i sjøen i tre dager.  Marokko okkuperte Vest-Sahara i 1976.

Torsdag kom det en annen båt inn til Órzola nord på øya med 32 flyktninger ombord, hvorav 12 var barn og tre kvinner.
Onsdag kom en båt inn til sentrum av hovedstaden Arrecife med 16 personer.

Den kanariske regjeringen ber nå hotelleiere om å åpne stengte hotell for flyktningene

Det kom nesten 4 000 flyktninger med 136 båter til Kanariøyene de første åtte månedene i år. Dette er sju ganger så mange som på samme tidsrom i fjor, en økning på nesten 570 prosent.
Det er likevel langt færre enn det som skjedde i 2006, da det kom nesten 32 000 båtflyktninger til øyene.

Flyktningene som kommer har krav på å bli tatt i mot på en skikkelig måte, og nå holder mottaksapparatet på Kanariøyene å bryte fullstendig sammen.
En organisasjon som heter Caminando Fronteras prøver å passe på at flyktningene blir behandlet på en human måte. Organisasjonen opplyser til lokalavisene at flyktninger på Lanzarote har blitt vist bort fra mottakene » fordi det var fullt, og uten at andre alternativer ble foreslått».
Videre har det kommet fram opplysninger om kvinner som har blitt innlosjert i hus uten rennende vann, unntatt i dusjen. Dessuten måtte de dele et bad og toalett med 100 andre personer.
Flere av flyktningene måtte etter ei stund gå i søpla for å lete etter klær de kunne bruke.

Nå tar den kanariske regjeringen affære og ber i første omgang om at stengte hoteller åpnes slik at flyktningene får et skikkelig tak over hodet. Dersom ingen hoteller melder seg frivillig vurderer regjeringen hardere tiltak, selv om man ikke ønsker å åpne stengte hotell med tvang.

Tidligere i sommer skrev Lanzaroteposten om hva som vanligvis skjer med båtflyktninger når de kommer til Lanzarote. Man kan lese den artikkelen ved å klikke HER.

Lokale offentlige legesentre reduserer åpningstidene

Flere legesentre på Lanzarote stenger nå sine tjenester på ettermiddagen.
Sentrene i landsbyene Tahiche, Yaiza, Tinajo og Playa Honda vil fra i dag mandag ha åpent fra kl.08.00-15.00. Legesenteret i Haria stenger helt, og henviser sine klienter til helsesenteret i Mala.
Dette gjøres for å begrense smitten på øya, samtidig som personalet fra disse sentrene vil bli brukt til å pleie koronasmittede i sine hjem og på det offentlige sykehotellet.

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast