Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Lørdag 5.september 2020

54 nye smittetilfeller på Lanzarote det siste døgnet

Det ble påvist 54 nye smittetilfeller på Lanzarote det siste døgnet. Dermed er det totale tallet på aktive tilfeller kommet opp i 533.
To personer ble lagt inn på sykehuset fredag. Dermed er det 13 pasienter med smitte innlagt, hvorav en er på intensivavdelingen. 520 personer med smitte er isolert hjemme eller på et sykehotell.
I følge presidenten på Lanzarote, Dolores Corujo er det spesielt to bydeler i hovedstaden som er rammet; Titteroy og Valterra. Der finnes 95 prosent av alle nye smittede, og grunnen er familiefester og religiøse sammenkomster.

Regjeringens offisielle statistikk finner man ved å klikke HER (på engelsk).

De nye restriksjonene som ble innført på Lanzarote, Gran Canaria og El Hierro for fjorten dager siden er nå forlenget til 19.september.
Det betyr blant annet at alle må bruke maske i det offentlige rom, det kan ikke være flere enn 10 personer samlet ved et bord på en restaurant eller andre steder, restauranter må stenge ved midnatt og ikke ta i mot nye gjester etter kl.23. Nattklubber, barer og diskoteker uten matservering holdes fortsatt stengt.

Lanzarote: To kvinner ble kastet av flyet til Barcelona, nektet å bruke maske
Foto: wikipedia.org

I går fredag ble to kvinner kastet av et fly som skulle gå fra Lanzarote til Barcelona.
De to passasjerene nektet å bruke maske inne i flyet, og besetningen fra flyselskapet Vueling fikk hjelp av Guardia Civil til å få kvinnene ut av flyet.
Det ble opprettet en politisak for brudd på lov om folkehelsen, og brudd på luftsikkerhetsloven. Kvinnene vil få store bøter, og vil nok aldri få lov til å fly med Vueling igjen.

Halvparten av hotellene som er åpne vurderer å stenge igjen

Lederen av turistforeningen på Lanzarote, Susana Perez sier til lokalavisene at halvparten av hotellene på Lanzarote som åpnet etter nedstengningen i Spania planlegger å stenge igjen.
Det er for få gjester på hotellene, og det blir for dyrt for arbeidsgiverne å ha en full stab på jobb uten gjester.

7 500 kilo matvarer kom til Tias kommune fredag
Foto: Tias kommune

Tias kommune mottok fredag 7 500 kilo matvarer fra den statlige matbanken i Las Palmas, Banco de Alimentos de Las Palmas. Samtidig har lokale bønder donert flere hundre kilo med ferske grønnsaker, egg og ost.
Flere enn 200 familier i kommunen er totalt avhengig av bidrag fra kommunen, og biler fra Sivilforsvaret, brannvesenet og bilutleiefirmaet Cabrera Medina er med på distribueringen av varene.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast