Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 8.september 2020

Ni friskmeldt, 30 nye smittetilfeller på Lanzarote det siste døgnet

Det siste døgnet har ni personer blitt erklært smittefrie, mens 30 nye personer fikk påvist smitte.
Totalt er det 529 aktive tilfeller av smitte. 14 personer er innlagt på sykehuset, hvorav en pasient er på intensivavdelingen. De resterende 515 smittede er i hjemmeisolasjon.

Lokalpolitiet i Tias beslagla 88 elektriske sparkesykler fra gatene i Puerto del Carmen
Foto: Lokalpolitiet i Tias

Siste uke ble 88 elektriske sparkesykler fjernet fra fortauene og gatene i Puerto del Carmen.
Politiet sier at de ble fjernet fordi syklene okkuperte det offentlige rom ulovlig, og var til fare for andre, blant annet svaksynte.
Dessuten var ikke de pålagte sikkerhets- og hygienske forordninger gjennomført; syklene ble blant annet ikke rengjort mellom hver bruker.

Lavprisselskapet Wizz Air starter enda ei ny rute til Lanzarote
Foto: wizzair.com

Som Lanzaroteposten skrev om i august begynner det ungarske lavprisselskapet Wizz Air å fly tre ganger i uka mellom London Gatwick og Lanzarote fra 23.oktober. Nå kommer det enda ei ny rute: Fra slutten av oktober flyr Wizz Air ukentlig fra Doncaster Sheffield til Lanzarote. Wizz Air vil bruke flytypen Airbus 320 på disse turene.

Ny passasjerbåt fra Órzola på Lanzarote til øya La Graciosa
Den nye passasjerbåten kommer i oktober. Foto: lineasromero.com

I oktober setter båtselskapet Lineas Romero inn en ny passasjerbåt i ruten fra Órzola på Lanzarote til øya La Graciosa. Båten er bygget i Asturias på fastlandet, er 30 meter lang og kan opp mot 400 passasjerer.

Nytt autovern settes opp på hovedveien LZ 2

Nå monteres det nytt autovern på hovedveien LZ 2, veien som går fra hovedstaden Arrecife mot Playa Blanca. Området det skal jobbes på nå er der omkjøringsveien LZ 3 rundt Arrecife krysser LZ 2.
For å unngå trafikale problemer vil arbeidet foregå på natta.

Turstien mellom landsbyene Arrieta og Punta Mujeres på nordøstkysten utbedres
Det berømte blomsterhuset i landsbyen Punta Mujeres. Foto: Lanzaroteposten

Regjeringen på Lanzarote har bevilget 321.000 euro, omtrent 3,3 millioner kroner til å utbedre den populære turstien mellom kystbyene Arrieta og Punta Mujeres på Lanzarotes nordøstkyst.
Veidekket skal fornyes, steinmurene skal repareres, og det skal settes opp nye benker, søppelkurver og andre «gatemøbler» som det står i anbudet. Firmaer som legger inn anbud på arbeidet må gjøre dette innen 21.september.

Som de første på Kanariøyene har badestrendene i Puerto del Carmen på Lanzarote fått «Safe Tourism»-sertifikatet
Playa Grande i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

For å gjøre risikoen for koronasmitte så liten som mulig for publikum på de offentlige strendene i Puerto del Carmen, har Tias kommune satt inn forskjellige tiltak som har gjort strendene trygge for brukerne og de som jobber der.
Det anerkjente tyske sikkerhetsfirmaet TÜV RHEINLAND ble engasjert av det statlige spanske turist-instituttet ICTE for å kontrollere strendene på de mest kjente turistsentrene på Kanariøyene. Var strendene trygge for gjester og ansatte?
Som de første strendene på Kanariøyene ble Playa Grande, Playa de Los Pocillos, Playa de Matagorda og Playa Chica i Puerto del Carmen godkjent som trygge strender.
Tias kommune har allerede mottatt de spesielle godkjenningsflaggene som nå vil bli heist ved siden av de blå miljøflaggene:

Det nye sikkerhetsflagget.
Sjømannskirken i Puerto del Carmen er stengt denne uken. Kirken åpner igjen tirsdag 15.september kl.10.30.
Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-