FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 4.september 2020

Hola!

Det har vært enda ei god og varm uke på Lanzarote! Det spanske værinstituttet Aemet melder om enda varmere dager fra mandag av…

Jeg leser i noen av kommentarfeltene på Facebook at folk i Norge skriver om hvor trist og forferdelig alt er på Lanzarote, særlig etter at noen har lagt ut en video eller et bilde av folketomme gater på øya.

Jo da, det er mindre folk på øya, ingen tvil om det.
Da den spanske fellesferien var over, forsvant spanjolene. Britene og irene forsvant da Storbritannia og Irland påla alle sine borgere karantene dersom man dro til Spania. Det siste er at Tyskland nettopp gjorde det samme.
Men det virker som at mange av de 160 000 innbyggerne på Lanzarote har (gjen)oppdaget øya si!
Jeg synes jeg ser flere av dem nå enn tidligere…

Men dette er enkel matematikk: Tallet på smittetilfeller må ned, for at tallet på turister skal gå opp!

Det ser ikke ut til å bli sånn riktig ennå:
Torsdag ble det registrert 52 nye smittetilfeller på Lanzarote. Åtte personer ble friskmeldt, og dermed er det 479 aktive tilfeller. En person ble innlagt på sykehuset, og da er det 11 personer der, hvorav en er på intensivavdelingen.

Men vi andre har det i grunnen bra her på Lanzarote! Vi lever, som Wenche Myhre synger om…

Vi går ut, vi kjører bil, vi oppdager nye steder på øya, vi går på stranda, vi drar til Sjømannskirken, til tannlegen, vi shopper, vi bruker maske, vi trener, vi tar en lunsj, og vi går ut på kvelden for å innta en bedre middag!

Laila og undertegnede inntok en god middag på Avenidaen onsdag kveld. Det var nesten fullt, og jammen dukket det opp et norsk par som vi vanligvis ser hvert år på Lanzarote på denne tiden.

Fra restauranten Hi-Life på Avenidaen i Puerto del Carmen onsdag kveld. Foto: Lanzaroteposten

En tre meter lang hammerhai ble sett utenfor kysten av Puerto del Carmen onsdag.
Navnet har den fått på grunn av at hodet ser ut som en flat hammer. Den er ikke farlig for mennesker.
To gutter var ute med en vannscooter da de oppdaget haien, og startet å filme den. Avisa La Voz de Lanzarote la ut videoen her:

Den store Hiperdino-butikken i Playa Honda på Lanzarote blir dobbelt så stor! (Hiperdino er en kanarisk butikkjede som selger alt fra mat til alkohol til leker og skoleutstyr).
Butikken som ligger like ved flyplassen er nå i full gang med utvidelser, og blir tilslutt dobbelt så stor som butikken en gang var ved å ta i bruk lokalene til kinabutikken som var der før:

Hiperdino i Playa Honda. Foto: Lanzaroteposten

Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen satser driftig videre med aktiviteter for små og store i september.
Nesten hver dag er det forskjellige aktiviteter, blant annet musikk med levende band, dansere og moteoppvisning:

Som vi ser er det hver onsdag musikk, torsdager dans for de yngre, og fredager er familiedag. Hele programmet finner man HER.

Noen er veldig glade for dette:

Tegning: Erling Jensen

Vi var sju gjester på siste ukes fredagspils. Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19, og er du på øya kan du jo ta deg en tur til baren Musa i Puerto del Carmen, en bar som ligger mellom Burger King og Hotel Fariones.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast