FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 31.juli 2020

Hola!

Igjen har det vært ei god og varm uke på Lanzarote. Vi har hatt litt sanddis i lufta fra naboen Sahara, såkalt calima, så det blir nok en bilvask denne helga også.

Lanzaroteposten har mottatt en hyggelig hilsen fra Tone og Anders som er fra Ski i Norge, men som har bodd i Playa Blanca sør på Lanzarote under hele korona-perioden.

Tone Hammer og Anders Gaarder. Foto: Privat

De skriver:

– Tone og jeg har nå vært her på Lanzarote siden februar. Planen var å reise til Norge en gang etter påske, men sånn ble det ikke. Vi vil gjerne uttrykke vår beundring for hvordan befolkningen og myndighetene her har håndtert den ekstraordinært vanskelige tiden. Vi har følt oss og føler oss veldig trygge. Særlig vil vi hilse til sykehuset i Arrecife og legevakten i Playa Blanca hvor vi bor. Håper du kan viderebringe vår takk.

Med vennlig hilsen Anders Gaarder og Tone Hammer.

Som mange vet er det flere mennesker på Lanzarote som sliter etter å ha mistet jobben sin.
De fleste får litt økonomisk støtte fra staten, men er du ikke registrert som innbygger og arbeidstaker får du ingen hjelp.
Det var faktisk flere familier og enkeltpersoner som plutselig stod på bar bakke etter at alt stengte ned i mars. Dersom man ikke hadde papirene i orden, var det ingen kommunal sosialhjelp å få, heller ikke mat fra de forskjellige organisasjonene som offisielt hjelper de som trengte det mest.

Dermed har det blitt dannet flere såkalte migrasjonsforeninger på øya. Innbyggere fra Venezuela, Senegal, fra Mauretania og andre land i Afrika, og foreningen for fransktalende innbyggere på Lanzarote har gått sammen for å hjelpe de som ikke mottar noen form for støtte.

Her pakkes matvarer til de som trenger det mest på Lanzarote. Foto: diariodelanzarote.com

» Vi kan ikke se den andre veien når naboen vår sulter«, sier arrangørene som nå har satt i gang en innsamlingsaksjon av mat på øya.
Foreningen har gått ut til matforretninger,  hoteller, restauranter og andre for å få donasjoner, og har klart å samle inn nok mat slik at 20 familier fikk tilstrekkelig med føde i juli måned.
Nå inviteres øyas innbyggere til å donere både mat og andre nødvendige artikler neste lørdag og søndag, 8.og 9.august  i Calle El Salvador i området Altavista i hovedstaden Arrecife, ei gate som ligger bak hovedbusstasjonen og idrettsparken i byen.

Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen informerer nå om hvilke aktiviteter senteret inviterer barn og voksne til i august; der blir det både orkester, dans, aktiviteter for barn og zumba. I kveld fredag er det familiekveld:

Hele programmet på Biosfera shoppingsenter kan man se HER.

Er du på Lanzarote og har lyst til å røre litt på deg, så kan et kurs i å bruke en rockering være noe for deg?
På engelsk heter det hola hoop…og spansk hoopea…
Det rockes hver mandag og onsdag fra kl.19, og stedet er Los Pocillos i Puerto del Carmen, der hvor Nasjonenes plass er:

 

Dette er aktiviteter for både store og små, jenter og gutter. Man kan leie en rockering til tre euro, eller kjøpe sin egen til enten fem euro, eller en luksusutgave til 20 euro. En time koster fem euro, og man kan også få privat undervisning til 20 euro.
Arrangøren sier at man får en sterk muskulatur, bedre kroppsholdning og vil forbrenne mange kalorier samtidig som du har det gøy!

Tegning av Erling Hansen

Vi var tre-3 gjester på siste ukes fredagspils!
Vi prøver igjen i kveld fra kl.19 på restauranten/baren Musa mellom Burger King og Fariones. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Jeg følger «Sommerbilen minutt for minutt» på NRK 1 for tida. Forleden kveld spilte de musikk av det norske bandet «Euroboys», nemlig melodien » One Way Street»…og da husket jeg at videoen til denne melodien ble filmet på Lanzarote for i hvert fall 15 år siden! Bli med på en fantastisk biltur på Lanzarote sammen med blant andre gitarist og vokalist Knut Schreiner:

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast