Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 4.august 2020

Karneval 2021: Det blir karneval i februar og mars dersom alt går etter planen…
Karneval i Arrecife. Foto: Arrecife kommune

Den kanariske storavisen Canarias 7 presenterte i går planene for karnevalsfeiringen på Lanzarote denne vinteren. Dersom alt går etter planen vil karnevalet som vanlig settes i gang i hovedstaden Arrecife, og datoen er 6.februar. Den store paraden i hovedstaden blir mandag 15.februar, og avslutningen med begravelse av sardinen blir 17.februar.

Dagen etterpå starter karnevalet i Puerto del Carmen, og den store karnevalsparaden langs Avenidaen blir lørdag 20.februar.  I ukene som følger blir det karneval i Costa Teguise og Playa Blanca.

Rådmannen for feiringen i Arrecife, Alfredo Mendoza sier til avisen at det er mange «hvis, dersom, så fremt, ifall» når karnevalet skal planlegges, og det blir mange hensyn å ta. De samme hensyn må også tas når paraden for De hellige tre konger skal arrangeres 5.januar.

Myndighetene strammer inn bruken av masker
Foto: pexels.com

Myndighetene på Kanariøyene bestemte i går mandag å stramme inn bruken av masker.
Nå skal maske brukes på offentlige steder som er avgrenset, selv om sikkerhetsavstanden kan overholdes.
Det betyr at man på for eksempel restaurant skal bruke maske ved bordet før og etter at mat og drikke er inntatt.
Bord med flere enn ti gjester er forbudt.
På offentlige veier eller strender forblir regelen som den var. Da er maske obligatorisk å bruke når halvannen meters avstand mellom folk ikke kan holdes.
Dette betyr at man ALLTID har med seg maske når man er utenfor hjemmet, for sikkerhets skyld.

Politiet i Arrecife: Over 530 brudd på bestemmelsene under nedstengningen
Politikontroll i Arrecife. Foto: diariodelanzarote.com

Fra 14.mars til 21.juni var Lanzarote stengt. Det betydde at man bare kunne dra utenfor hjemmet sitt i nødvendig ærend, som til butikken, til apoteket og til banken til forskjellige tider.
I denne perioden hadde det lokale politiet en stri jobb med å passe på at folk holdt seg til reglene, spesielt i hovedstaden Arrecife der det bor flest folk. Dessuten var flere av politibetjentene smittet av korona, og var derfor ikke i jobb.
Tilsammen ble det meldt om 532 brudd på bestemmelsene. De fleste lovbruddene skjedde med bilkjøring uten «gyldig» grunn, hvor det også ble oppdaget kjøring med promille, uten førerkort og for høy fart.

Idrettsutøvere i Yaiza kommune samlet inn matvarer til utsatte familier
Foto: Sivilforsvaret i Yaiza/FaceBook

Etter et forslag fra idrettsutøvere i landsbyen Uga i Yaiza kommune ble alle andre utøvere utfordret til å jogge igjennom kommunens tettsteder og samtidig samle inn mat og andre livsviktige produkter til familier som trengte det mest.
Mens utøverne jogget gjennom gatene og veiene kom biler fra det lokale Sivilforsvaret og tok med seg matvarer og hygieneartikler som innbyggerne hadde satt ut.
Flere bedrifter hadde donert store mengder varer og tjenester: Hotel Rocas Blancas, Hotel Costa Calero, Cafetería La Cantosa, sportsbutikker i Yaiza, håndballklubben Los Ajaches og Sivilforsvaret i Yaiza.

Multi-billett er tilgjengelig for nye utflukter på Lanzarote

Denne sommeren har Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote, CACT laget tre nye utflukter i nasjonalparken Timanfaya og grottene i Jameos del Agua og Cueva de los Verdes.

Publikum blir guidet utenfor allfarvei på disse tre stedene, og inkludert er servering av kortreist mat og drikke.
Nå kan man kjøpe en billett for alle tre stedene med store rabatter: 88.20 euro for voksne, og halv pris for barn. Dette er en rabatt på nesten 30 euro!
Billettene kan kjøpes ved inngangen, eller hos billettutsalgene som er åpne rundt om på øya. To av utfluktene kan også kjøpes på nettet, HER. Søk etter INSÓLITA Experience.

Kaffe og vaffel på Sjømannskirken i dag tirsdag
Foto: Liv A Nielsen

Sjømannskirken i Puerto del Carmen inviterer på kaffe og vaffel fra kl.10.30 til 14 i dag tirsdag. Biblioteket er også åpent. Hjertelig velkommen!
Kirkens adresse og telefonnummer finner du HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast