Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 30.juli 2020

Første smittetilfelle på La Graciosa

Det aller første tilfelle av koronasmitte ble oppdaget onsdag på den lille øya nord for Lanzarote, La Graciosa. En spansk turist fra Catalonia på fastlandet testet positivt, og er satt i isolasjon.

To brødre kom med Ryanairs fly fra Bologna i Italia onsdag ettermiddag. Ved ankomst ble det oppdaget at en av brødrene hadde høy feber. Begge to ble kjørt til sykehuset for å bli testet for eventuell koronasmitte, og ble senere isolert i en leilighet. Begge testene var negative, skriver lokalavisene.

Dermed er det 11 aktive tilfeller av koronasmitte på Lanzarote (inkludert La Graciosa):
Sju båtflyktninger som ankom 8.juli, tre innbyggere som hadde besøkt henholdsvis Mexico, Ukraina og Den dominikanske republikk, og turisten fra Catalonia. Alle hadde med seg smitten da de kom til øya.

Tyskland sier at det er greit å reise til Kanariøyene
Det tyske charterselskapet Condor flyr som normalt til Lanzarote. Les mer her. Foto: condor.com

Det tyske utenriksdepartementet sier i en melding at tyske borgere kan reise til Kanariøyene uten å gå i karantene etter turen. Tyskland har derimot sagt at man ikke bør reise til tre regioner på fastlandet, Aragon, Catalonia og Navarra dersom man ikke har en spesiell grunn.

Statsministeren i Spania skal feriere på Lanzarote
Statsminister i Spania, Pedro Sánchez. Foto: wikimedia.org

Den spanske statsministeren, Pedro Sánchez tar med seg sin kone og to døtre til Lanzarote for å tilbringe sommerferien sin på øya. Ferien starter etter det siste statsrådet 4.august.

Den kongelige boligen i Costa Teguise. Foto: La Informacion/FB

Statsministeren skal bo i Lanzarotes æresbolig, La Mareta i Costa Teguise, et fasjonabelt hus som ble bygget av kong Hussein av Marokko på 70-tallet, og senere gitt til den spanske kongen.
Den spanske gamle-kongen Juan Carlos og hans familie sluttet å bruke huset da hans mor, María de las Mercedes døde der 2.januar 2000.
For to år siden ble eiendommen gitt fra kong Felipe til regjeringen på Lanzarote, som bruker huset til æresgjester som besøker øya.
Mange prominente gjester har bodd i dette huset; den tyske kanseleren Helmut Kohl, Mikhail Gorbatsjov, kansler Gerhard Schoreder, den tsjekkiske presidenten Václav Havel og de tidligere spanske statsministrene José María Aznar og José Luis Rodríguez Zapatero.
Zapatero ble så glad i øya at han senere kjøpte seg et hus i norgesbyen i Famara på vestkysten.

Lanzarote presenteres på den britiske tv-kanalen Channel 4 i ettermiddag

Har du tilgang til den britiske tv-kanalen Channel 4 i dag, vises programmet «A Place in the Sun», «En plass i solen» kl.15 på Lanzarote, kl.16 i Norge.
Et par fra England vil gjerne kjøpe en leilighet eller hus på Lanzarote, og de vurderer fem alternativer i Puerto del Carmen før de eventuelt bestemmer seg for å kjøpe.

Sjømannskirken serverer kaffe og vaffel i dag torsdag
Foto: Liv A Nielsen

Fra kl.10 til 12 i dag torsdag serveres det nytrukket kaffe og nystekte vafler på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Alle er hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast