Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 20.juli 2020

21 personer testet søndag; ingen nye smittetilfeller

Som Lanzaroteposten meldte lørdag er det nå registrert 11 tilfeller av koronasmitte på Lanzarote.

Etter at en båt med flyktninger ankom øya fra Marokko 8.juli er ni av flyktningene testet med smitte. Disse er isolert i et forsamlingshus i landsbyen Máguez i Haria kommune nord på øya.

Blant de som ble testet i går var ni personer som hadde vært i kontakt med den engelske turisten som var smittet på øya lørdag. Ingen av de testede var smittet. En annen person fra Lanzarote er smittet og isolert i sitt hjem etter et besøk i Mexico. Også hans familie og venner er testet, og alle prøver var negative.

Myndighetene på Lanzarote sier til lokalavisene at å oppdage smitte tidlig og sporing av smittekilder er det beste midlet man kan ha for å få kontroll over nye tilfeller av virussmitte på øya.

Politiet intensiverer bruk av munnbind på Kanariøyene
Foto: pexels.com

Flere lokalaviser skrev før helga om mulige strengere regler for bruk av munnbind på øyene. Ryktet gikk ut på at Kanariøyene skulle følge Mallorca og de andre øyene i Balarene med obligatorisk bruk av maske hele tiden.
Dette blir det ingen ting av.

I uka som kommer vil politiet på Lanzarote intensivere kontrollen av folks bruk av maskene. Følger man ikke reglene blir bot på 100 euro…og man diskuterer ikke med politiet!

Reglene som gjelder er disse:
– Alle over seks år skal ha maske på i lokaler som er offentlige, som for eksempel i butikker og restauranter.
– Man skal bære maske utendørs dersom man ikke klarer å holde en avstand til andre personer på 1,5 meter. Når man besøker et shoppingsenter, f.eks Biosfera eller Deiland MÅ maske bæres hele tiden.
– Man må alltid bruke maske når man bruker offentlig transport, som taxi, buss, ferje og fly.
– I barer og restauranter har man maske på når man ankommer stedet, når man bruker toalettene, og når man forlater stedet. Når man sitter ved bordet kan masken tas av.

Dette betyr at man må ha en maske med så snart man er utenfor hjemmet/hotellrommet. Er man usikker om man greier å holde en godkjent avstand til andre når man er ute, tar man masken på for å være på den sikre siden. Dette gjelder også på stranden og ved bassenget.

Mange butikker selger masker og håndvask på Lanzarote. Det sikreste er å kjøpe dette på apoteket; maskene og spriten som selges der er godkjent av helsemyndighetene.

Det er viktig at folk følger reglene, slik at Lanzarote fortsatt er ett av de tryggeste stedene i verden!

Den britiske nettavisen Lanzarote Information har laget en fullstendig liste over hva som møter en turist på Lanzarote nå (på engelsk).
Lanzaroteposten har laget en oppskrift på hvordan man fyller ut skjemaet som kreves ved innreise til Spania, HER.

Flyplassen: Terminal 2 på Lanzarote blir stengt i seks måneder
Innflygningen til Lanzarote. Foto: F.Zwart

Terminal 2 er terminalen som vanligvis brukes for lokalflyene på øya. Nå er T2 stengt, og vil bli stengt i et halvt år på grunn av ombygging, sier eieren av flyplassen, aena.es. Lokalflyene vil i denne perioden bruke T1, hovedterminalen.

Ny byggestil på Lanzarote
Fra husbyggingen i Costa Teguise. Foto: Lanzarote Information.

Et nytt boligprosjekt i Costa Teguise, Villas Dolce Vita skal bestå av 32 enheter. Byggingen er såvidt i gang, og et pilothus skal stå ferdig i oktober. Hele prosjektet skal være ferdig i løpet av sommeren 2021.

Dette er et unikt byggeprosjekt, fordi man bruker et nytt materiale kalt X-LAM.
X-LAM er spesielle prefabrikkerte trepaneler som gir flere muligheter enn å bruke mur og sement. I følge ekspertene blir det bedre varme- og lydisolasjon med trepaneler, mindre fukt og samtidig et lavere karbonfotavtrykk.

50 delfiner observert rett sør for Puerto del Carmen

50 delfiner ble i helga observert fra en turistbåt i området mellom Puerto Calero og Playa Quemada litt sør for Puerto del Carmen.
En leser av lokalavisa La Voz de Lanzarote sendte inn en video av opplevelsen, og du kan se videoen ved å klikke på pilen midt i bildet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast