Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 21.juli 2020

Oppdatering av smittesituasjonen på Lanzarote og Fuerteventura
Foto: pexels.com

Turisten som testet positivt på Lanzarote lørdag er en kvinne fra England. Hun følte seg dårlig ved ankomst til hotellet, og henvendte seg til resepsjonen. Hotellet gjorde alt riktig, og fulgte protokollen som alle overnattingssteder har fått instruksjoner om ved mistanke om smitte.
Hennes ektemann har testet negativ, og det har også de ni personene paret hadde vært i kontakt med etter at de kom til øya.

På naboøya Fuerteventura er situasjonen verre.
61 personer kom siste uke i en patera, en flyktningbåt inn til Fuerteventura med passasjerer fra Marokko og Vest-Sahara. 47 av flyktningene testet positivt på smitte. Alle ble øyeblikkelig isolert, og myndighetene sier at alle er i god form.
Marokkanske myndigheter sier at et smitteutbrudd i den marokkanske byen El Aaiún trolig er årsaken til at det har kommet smitte med småbåtene fra Afrika til Kanariøyene de siste dagene.

Den kanariske helseministeren, Blas Trujillo har bedt spanske myndigheter om at tallene på smittede båtflyktninger blir holdt utenfor den offisielle statistikken, fordi disse tilfellene teknisk sett ikke er kanariske smitteutbrudd.
Flyktninger utgjør for tiden 72 av de 78 aktive smittetilfellene på Fuerteventura, og på Lanzarote utgjør de ni av elleve tilfeller.
Helseministeren sier derfor at fordi disse personene ble ikke smittet på Kanariøyene, og at alle er satt i full isolasjon burde de ikke bli inkludert i Spanias nasjonale statistikk.
Samtidig har den kanariske regjeringen nå laget en plan for å teste alle gjester til Kanariøyene fra «verstinglandene» Brasil, Mexico og USA straks etter ankomst.

Innbyggerne i landsbyen Máguez protesterer mot å ha koronasyke båtflyktninger som naboer

De fleste båtflyktningene som har kommet til Lanzarote de siste ukene har blitt plassert i isolasjon i et forsamlingshus i landsbyen Máguez i Haria kommune nord på øya.
Dette har opprørt en del av innbyggerne i området, og siste helga ble en skriftlig protest med over 80 underskrifter levert kommunen etter et møte i landsbyen.
I protesten står det blant annet at «Máguez ikke vil være det spedalske stedet på øya som huser denne syke innvandringen av covid-19.» Samtidig ber initiativtakerne til aksjonen innbyggerne om å mobilisere for at flyktningsenteret blir øyeblikkelig stengt, og gjøre dette » for deg, for meg, for dine barn, for mine, for dine eldste, for mine…«.
Under kan man lese deler av det innbyggerne reagerer på:

Faksimile fra La Voz de Lanzarote
Nei, Hotel Fariones i Puerto del Carmen krever IKKE penger hvis du skal bruke hotellets nye strandpromende!
Strandpromenade for alle! Foto: FB

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om at Hotel Fariones i Puerto del Carmen i 2018 fikk fornyet sin 50 år lange konsesjon på å bruke strandområdet nedenfor hotellet. Samtidig skulle man utvide tilgjengeligheten for alle med en ny gangvei slik at folk kunne passere hotellet langs sjøkanten, og dermed slippe å gå opp i gata for å komme seg forbi hotellet når man skulle gå fra Playa Grande til Playa Chica.
For dette skulle hotellet betale et årlig gebyr til kommunen på 33 405 euro.

Nå er den nye gangveien ferdig. Lokalavisene skrev i går flere artikler om at det vil koste 10 euro dersom man vil passere hotellet på sjøsiden.
Dette stemmer ikke. Hotellet har bygget en ny molo ut fra stranda for hotellets gjester, og skal man ut på denne moloen/piren for å bade, stupe eller sole seg, vil det koste 10 euro hvis man ikke bor på hotellet.
Strandpromenaden fra Playa Grande til Playa Chica er åpen og gratis! Så da vet vi det.
Det var tv-og mediekanalen Montefuego.TV Media Lanzarote som fortalte dette i går.

Sjømannskirken på Lanzarote blir penere!
Nå blir det fint! Foto: Sjømannskirken

Administrativ leder på Sjømannskirken, Merethe Thortveit har sendt ut denne meldingen:

Denne uken males pergola & uteområde på kirken, og det blir redusert tilbud. 
Jeg er her mandag – torsdag fra 09:00 til 12:30 og setter selvsagt på kaffen! Det blir ingen vaffelservering – så dere får lade opp til neste uke. Biblioteket er åpent, og jeg er her for en god prat. 
Vi sees!

Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar du taxi til kirken, ber du om å bli kjørt til hotellet; det er enklere både for sjåfør og passasjer.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast