Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 29.juni 2020

Arbeidsledighet, bolig og helse er det som bekymrer innbyggerne på Lanzarote mest
Liv i hovedstaden Arrecife. Foto: LBRA

Innbyggerne på Lanzarote bekymrer seg mest for å bli arbeidsledig, miste bolig og å bli syk.
Dette kommer fram i den årlige undersøkelsen som utføres av regjeringens statistikkontor, El Centro de Datos del Cabildo.
Det er verdt å merke seg at undersøkelsen som ble presentert siste uke av regjeringen ble gjennomført FØR koronasmitten inntok øya. Hadde folk blitt spurt i dag ville nok tallene vist et annet resultat.

Undersøkelsen er basert på intervju med 617 personer fra 15.januar til ut februar i år. Alle spurte var over 18 år.

35 prosent av de spurte mente at den økonomiske situasjonen på øya var «god», mens 27 prosent sa den var «dårlig». Dette er et helt annet resultat enn det spanjolene svarte under landsundersøkelsen; da sa bare seks prosent at økonomien i landet var god.

Tilbake til Lanzarote igjen.
På spørsmålet «Hvilket problem på øya trenger en øyeblikkelig løsning?» svarte 21 prosent at det var arbeidsledigheten. 20 prosent mente at det største problemet var å kunne skaffe en rimelig, men samtidig bra bolig for seg og familien. Bare fire prosent mente at klimaet var et problem som måtte løses straks.

Vanskeligheter med å skaffe seg bolig hadde økt mest siden forrige undersøkelse. Flere hadde også nevnt at de hadde problemer med offentlig transport og søppelsortering.

76 prosent, tre av fire arbeidere på Lanzarote mente at arbeidernes rettigheter blir lite eller ikke respektert på øya.
21 prosent mente derimot at deres rettigheter ble respektert. Det var bønder og restaurant-og baransatte som var mest misfornøyd med sine rettigheter.
Selv om det bare var tre prosent av de spurte som mente at korrupsjon var et problem, mente hele 74 prosent at korrupsjon var utbredt på øya. Bare en prosent mente at korrupsjon ikke eksisterte.

Nordmann kjøper seg inn i spansk-norsk hotellkjede
Ivar Tollefsen. Foto: wikipedia.org

Eiendomsinvestoren Ivar Tollefsen fra Asker har kjøpt halvparten av aksjene i det spansk-norske hotellselskapet Servatur, et selskap som fra før er eid av en annen nordmann, Kai-Robert Mikalsen fra Gjøvik.
Servatur eier allerede 13 hoteller på Kanariøyene. Nå utvider Servatur med 30 prosent på Kanariøyene, hvor det den siste uken blant annet er inngått driftsavtaler om hotelldrift på blant annet Fuerteventura og Lanzarote.

Nye opplevelser i nasjonalparken Timanfaya og i grottene i Jameos del Agua
Foto: CACT

I dag mandag 29.juni starter de nye tilbudene for turister som besøker nasjonalparken Timanfaya og grottene i Jameos del Agua i nord.
Nå kan man bli tatt med til steder som hittil har vært stengt for publikum. Sammen med en guide blir man ledet i små grupper til steder med fantastisk utsikt og andre gode opplevelser.

Insólita betyr uvanlig, så dette blir virkelig uvanlige opplevelser for gjestene!

Tilbudet er så nytt at all informasjon er ennå bare på spansk. Vi går ut fra at guiden informerer både på spansk, engelsk og/eller tysk.
Turene må bestilles 24 timer på forhånd. Prisen er 38 euro, med rabatter for residente.
Turene i Timanfaya starter hver dag kl.09.30 og 15.30, og kan bestilles HER.

Turene i Jameos del Agua starter hver dag 09.30, 14.00 og 15.30, og koster 35 euro, med rabatter for residente.
Turene må bestilles 24 timer på forhånd, og kan gjøres HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast